для старых юзеров
помнить
uk [ru]

фкантєкстє 13-19 грудня 2008р.


фкантєкстє 13-19 грудня 2008р.
Ну це просто глиба! Чіловєчіщє! Моща! Парламент розпустив з Італії, а проблеми економіки країни та падіння… Ні! Падіння – це не зовсім те слово… Обвал? Угу. Обвал національної грошової одиниці і, практично, крах країни, обговорив у аеропорту...
 
Це така традиція в українських президентів обговорювати важливі справи біля туалета в аеропорту? У 2004-му Льончик Кучма в Шеремєтьєво з Вовіком Путіним, біля туалєту стрєлканулись, тепер – Вітя Ющенко з міністром фінансів і головним банкіром країни також в аеропорту зустрілись. Зранечку. Покизділи, так сказать, за жизнь. Не було, значить, часу і нагоди зустрітись раніше. Не було й приводу.
 
Значить, с утрєца, вони «пересіклись» в аеропорту, бо Віктор Андрійович їхали до Миколаєва. Справи там у президента невідкладні. Не можна, значить, допустити, щоб ці справи почекали. Бо важливі.
 
«У рамках робочої поїздки до Миколаївської області Глава держави відвідав суднобудівний завод «Дамен Шіпярдс Океан».
Віктор Ющенко взяв участь у заходах з нагоди виведення з доку корпусу танкера-хімовоза,  виготовленого підприємством «Дамен Шіпярдс Океан» на замовлення російсько-норвезької компанії.» Офіційне інтернет-представництво Президента України

 
Во! Танкер-хімовоз – це вам не стрибки долара! Це подія першочергової державної ваги. А долар… Ну, ми за долар не відповідаєм. Всі питання про стрибки його курсу – до тих чия це валюта. В Америки питайте, чого вони кризи не помітили. Нас накрило, як мідним тазіком. А їм – як Віктору Андрійовичу бджоли – одне задоволення та вигода.
 
Хоча, в принципі – треба розрізняти поняття. Нам наша влада казала, що у нас кризи не буде. Її й нема. Є катастрофа. Ну, але ж не криза! Криза – в Польщі, Угорщині, Іспанії, Греції, врешті-решт в Британії та США. А у нас – крах.
 
Оцінимо всю красу проробленої роботи:
 
Вересень місяць – золото-валютні резерви НБУ майже 38 мільярдів доларів, зовнішній суверенний борг країни – 15 мільярдів доларів, курс гривні до долара США – 5,01 грн. за 1 дол. Настрій бадьорий, урожай величезний, бюджет – перевиконується.  Уряд – нам криза не страшна! Президент – яка криза?! Де криза?! А! То не до нас. У нас – зрада! В парламенті, тому – всі на вибори! Програма-максимум країни – провести Євро 2012.
 
Грудень – золото-валютні резерви схудли на 7 мільярдів і то не більше тільки тому, що витримується вимога МВФ. Борг країни – протягом наступного року доросте до 32 мільярдів доларів через кредит від МВФ,  курс гривні до долара – 9,80 грн. за дол. Корпоративні борги також, фактично, бере на себе держава, а таких – близько 85 мільярдів доларів.  Про настрій не говоримо, урожай зігнив, бюджету як такого вже нема, що характерно, на наступний рік також не буде. Його навіть Рада не проголосує, а як проголосує, то Президент заветує. Прогнозна діра у бюджеті на наступний рік – до 30 мільярдів гривень. Пенсії і зарплати пенсіонерам та бюджетникам запропонують добути в бою. Програма-максимум  країни – вижити. Зберегтись у сучасних кордонах хоча б до кінця наступного року. Про подальший термін думати не актуально. Невідомо, що буде уже у першому кварталі 2009 року…
 
…Зі свого глухого закутка, я оцінив ситуацію в країні і подумав, що РНБО мала б нею зацікавитись. Бо не кожен день прокидаєшся з відчуттям початку кінця країни. Я продивився теми засідань РНБО за останні два місяці. Актуальні, я вам скажу, проблеми РНБО вирішувало!
 
«В Українському домі відбудеться урочисте відкриття і нагородження переможців фотовиставки «День -The Day`2008»,
«Відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з питань подолання демографічної кризи та розвитку трудоресурсного потенціалу»,
"Відбулось засідання робочої підгрупи з підготовки матеріалів до засідання Ради національної безпеки і оборони України за напрямком „Стан конструкцій, споруд, обладнання єдиної транспортної системи України (крім трубопровідного транспорту)” ,
Коментар Секретаря РНБОУ щодо рішення Київського обласного адмінсуду по зупиненню Указу Президента про ліквідацію Окружного адмінсуду м. Києва Проведено чергове засідання Міжвідомчої комісії з питань біологічної та генетичної безпеки при Раді національної безпеки і оборони України,
Інтелектуальна власність стала предметом розгляду на черговому засіданні Ради національної безпеки і оборони України

 
Брав я теми засідань РНБО навгад, не добираючи. Можна зайти на сайт цієї структури і ознайомитись з роботою такого поважного органу. Безумовно, що надзвичайно правильні і своєчасні проблеми розглядаються та вирішуються Радою. Проблема стійкості національної грошової одиниці та економки країни вцілому – не достойна бути представлена на РНБО. Ну, навіщо ж таку дрібницю пхати у такий серйозний орган? Хіба щось загрожує державі, окрім самих членів РНБО? А хіба самі члени РНБО можуть розглядати свою поведінку?! Це хіба етично?
 
У запалі боротьби Юлі проти Віті і навпаки, ненароком, по дорозі, уграли країну. Якщо у когось є ілюзія, що ми зможемо з цього лайна, в яке нас запакувала наша влада, вилізти найближчих десять-двадцять років, то хай прийме мої співчуття і десять грамів ефірної валер’янки. Хтось, може, буде зі мною не згодний, бо, мовляв, криза всесвітня і всюди не мед. Мовляв, так склались обставини і шукати крайнього – процес невдячний і неправильний. Але, слухайте, люди добрі, а де ще у світі є президент, який затято воює з урядом і руками Нацбанку хитає крісло під прем’єром? Де ще можливо за рахунок країни валити одну гілку влади іншою?! Де ще прем'єр-міністр тисне на Нацбанк з вимогою спочатку робити ревальвацію, а потім, з екрану телевізора, розказує про махінації НБУ? Де ще нацбанк формально найнезалежніший, а насправді ходить на повідку то прем'єра, то президента слухняно танцюючи під їх дудки та допомагаючи тим вирішувати власні проблеми рейтингів та політичних війн?  У якій ще країні парламентська більшість, цебто коаліція, налічує менше половини депутатів парламенту?  
 
Ідіоти, спиніться!!! Вам, кретини, не страшно? Вікторе Андрійовичу! Розлючений натовп не змете ЇЇ, щоб вас на білому коні посадити ще вище і сказати: «Прав нами вічно, о великий Махатмо!» Юліє Володимирівно! Ці бабусі, на лавках біля під'їзду будуть ридати над вашим світлим телевізійним образом але коли вони перестануть одержувати пенсію зовсім і назавжди, то уб'ють ціпками. І правильно зроблять. І плювати на бджоли, моральність, релігійність, косу бубликом і рукавчики буфами. Прощення треба заслужити, а результати Вашої, панове,  роботи на найвищих державних посадах  України тягнуть на серйозне розслідування прокуратури та СБУ. Дуже серйозне. Бо надзвичайно тісна спарка призвела до сьогоднішнього стану країни і хто там більше винен – це буде видно потім. А зараз – вас непогано було б усунути з поста Президента та Прем'єр-міністра. І замінити технічною тимчасовою адміністрацією. Бажано військовою. Та тільки хто, хто на чолі?! …
 
А тепер – давайте про позитив. Значить, якщо я вже докотився до того, що хочу Піночета і українських «чорних полковників», то у мене важка депресія, яка мене вкидає у вир нестримного «фентезі». У мене є план подоланя кризи. Почнемо з простого. Чому у нас криза? Бо у нас нема грошей. Чому нема грошей? Бо «десь пропали». «Чому бідне, бо дурне, а дурне – бо бідне!» Універсальна ця формула дає нам унікальні шанси, щоб акцептувати всі виклики, які перед нами ставить криза. Не треба соромитись своєї дурості! Давайте ми зробимо так, щоб вона на нас працювала.
 
Ми – це абсолютно ясно – не можемо боротися з корупцією. Давайте її легалізуємо. Як мінімум, такі державні установи, як ДАІ, суди всіх юрисдикцій, прокуратура, МВС, органи місцевого самоврядування, податкову адміністрацію та митницю можна перевести на самофінансування. Таким чином, у бюджеті на наступний рік з'являться кошти, які мали б піти на фінансування діяльності всіх цих установ. Те, що вони зможуть заробити на себе – це твердження, яке має силу аксіоми. Навіть папір і папки-скоросшивачі до ДПА, прокуратури, пенсійного фонду і паспортних столів постачають громадяни. А скільки раз ми заправляли міліційні авта, за бездоганну юридичну формулу – «Ну, хуй с табой! Дай хоть на бєнзін для «бобіка» і расходімся краямі!»
 
Для того, щоб працівники державних установ не втратили стимулу до роботи ми не будемо навіть оподатковувати їх доходи. Правда, таку податкову пільгу буде доцільно впровадити тимчасово на період кризи. Скільки мільярдів гривень залишиться в бюджеті від такого нововведення? Не знаю – це треба ретельно рахувати.
 
Йдемо далі. Уряд, Секретаріат президента, Верховна Рада, НБУ. Це вже серйозніші установи. Ці установи можуть зайнятися масштабними інвестиційними проектами. Справа в тому, що величина останніх оборудок на фінансовому ринку України дозволяє припустити з 99% вірогідністю те, що зароблені очільниками цих структур кошти, вимагають реального інвестування у якісь масштабні проекти, бо такої величини капітали не так просто у світі розмістити і навіть зберегти, я вже й не кажу – примножити. Отже, слід створити привабливі інвестиційні умови для повернення коштів в економіку України. Мова йде про ті ж самі податкові пільги, а також про повну амністію капіталів чиновників України. Якщо держава неспроможна арештувати навіть суддю Зварича, якого за унікальний (не побоюсь цього слова!) дебілізм, здали навіть всі його покровителі у вищій судовій владі та парламенті, то абсолютно зрозуміло – ніколи і ніхто в цій державі не відповість за корупційні діяння. Не посадити Рудьковського і дати втекти Зваричу – це великими буквами написати діагноз всій правоохоронній системі разом з системою верховної влади – НЕСПРОМОЖНІСТЬ, англійською це звучить – ІМПОТЕНЦІЯ.
 
Однак, ми відволіклись.  Крім того, пропонується розподілити масштабні проекти між владними та політичними структурами. Наприклад, Партія Регіонів разом з Сукісом нехай опікується підготовкою до Євро – 2012. Уряд, і песонально Ю.В.Тимошенко енергетикою, транспортом, дорогами. Повірте, коли Тимошенко буде вкладати СВОЇ гроші у дороги – це будуть найвищої якості автобани і красти там не будуть. Ахметов і Суркіси у щільній співпраці з рештою бізнесу, тісно зрощеного з державою, зможуть повністю підготувати країну до Євро 2012. Так, не обійдеться без масштабного переділу і поглинання слабших але – це джунглі, а не держава. Тому – геть соплі. Краще легалізувати те, що робиться в парламенті, ніж боротись з цим так, як це відбувається.
 
Віктор Андрійович міг би взяти на себе побудови історичних меморіалів та історико-просвітницьку роботу. Пам'ятники були б вищими і помпезнішими, шкода, що набагато дешевшими, бо вкладав би тудти Віктор Андрійович СВОЇ кошти. Щоб не знизити інвестиційну привабливість країни для своїх представників влади, слід гарантувати збереження коштів наших чиновників у нашій державі. Зробити це можна шляхом встановлення спадкового права на державні пости та спадкове депутатство у Радах різних рівнів. Тобто, наприклад,  президенствувати буде династія Ющенка, прем'єрствувати – Тимошенко, вічною опозицією – Янукович, а прапрапрапраправнук Володимира Олександровича Яворівського матиме гарантоване місце у Верховній Раді України. Втім, щоб нікому не було образливо, можна закріпити законодавчо принцип рівноправної ротації – тобто при зміні поколінь, влада, шляхом лотереї розігрується між незмінними учасниками політичної «еліти» України.  
 
Нацбанк! Для нової роботи Нацбанку потрібно тільки трішечки змінити Конституцію – викинути непотрібні і застарілі слова про «соціальну державу» і «стабільність національної грошової одиниці». Для доброї роботи просто необхідно змінити слова про: «Україна є республікою» на «Україна є Форекс-клубом», замість «забезпечення стабільності національної грошової одиниці написати – «Головним завданням НБУ є гра на курсах іноземної валюти до гривні». Таким чином, громадяни зможуть продовжити захопливу гру з власним Нацбанком під назвою «вгадай курс». Таке всенародне заняття зможе захопити половину всього працездатного населення, що дозволить: а) ефективно боротись з безробіттям; б) раз і назавжди зняло б усі можливі питання населення до НБУ, бо фактом свого народження або прийняття громадянства, громадянин би підтверджував свою згоду на життя у країні за законами Форексу.
 
Податкова політика. Зовсім недоцільно збільшувати податки. Можна їх навіть зменшити, бо бажаючих працювати стане набагато менше ніж тих, хто піде у органи влади. Але бізнес потрібен, бо хто ж наповнить бюджет? І з чиїх грошей будуть платитися пенсії і зарплати бюджетникам?  Тому – податки з громадян збирати тільки ті, які залишаться після їх спілкування з усіма державними утсановами. Природно, що після одночасного спілкування з судом і МВС, наприклад, з громадянина можна буде стягнути в бюджет тільки шкуру. Але і це не мало! Населення зможе працювати за харчі – благо вивільнені завдяки самофінансуванню державних установ кошти дозволять безкоштовно – раз в день! – годувати громадян працездатного віку.
 
Яка це буде країна? Ну, майже така, як і є зараз. Просто, деякі речі, які зараз створюють незручності для представників «еліти» будуть абсолютно законними. Наприклад, можна буде законодавчо закріпити, врешті-решт, право нащадкам «еліти»  убивати пішоходів автомобілями. Правда з обмеженнями, бо так недовго і знищити все працездатне поголів'я громадян України. Можна буде встановити відповідні ліміти, скажімо, для дітей депутата ліміт буде 5-10 пішоходів у місяць, для вищих за чином – 15-20 чоловік. Все, що зверх ліміту оплачується додатково в державну казну за тарифом не 17, а 34 гривні за голову.
 
Нелюдські рейдерські війни за підприємства та нерухомість зміняться цивілізованими і відкритими судовими аукціонами. Митниця сама ефективно вирішить що і як повинно імпортуватись в країну та йти транзитом через неї. Непоганим поштовхом для росту купівельної спроможності митників, а, отже, і розвитку всіх супутніх виробництв та послуг буде  надійний канал з транспортування наркотичної сировини і людського матеріалу з країн Середньої та Південно-східної Азії до Європи.
 
Громадяни, звичайно поступляться деякими своїми правами, але то нічого аж такого важливого. Зараз же громадяни, насправді, не мають ні безкоштовної медицини, ні безкоштовної освіти, ані захисту від держави. Але все ж платять податки і утримують той аппарат, який декларує забезпечення їх прав. Краще вже спокійно купляти послуги державних чиновників і бути їх соціальними партнерами, найманою робочою силою та простими споживачами їх послуг, а не так званими «господарями країни» які наймають «слуг народу». В загальному, країна просто більше лібералізується і тільки незначні  вуличні бої між мобільними підрозділами МВС і загонами самооборони мешканців багатоквартирних будинків та невеличких населених пунктів будуть трохи заважати рухові по вулицях. Просто міліція буде добувати свої гроші за допомогою пістолетів. Ну, воно й природно – озброєний чоловік – він же лопатою махати не буде!...  
          
…Це не депресивна маячня – це найреальніший сценарій того, як буде розвиватись наша країна далі, якщо клептоманів від влади не приводити до відчуття реальності і прямої ПОГРОЗИ відповідальністю. Уже просто нудить від постійних стогонів цього «багатостраждального бідного, бо дурного народу» на своє життя. Люди, ви не заслуговуєте на іншу владу, бо з фантастичною упертістю голосуєте за одних і тих же. «Ющенко, хотів але не дали…», «Юля зробила б – та заважають», «Віктор Федорович… Зато – свій!» Це ідіотизм – бачити і читати, знати про всі їх «художества», за які у цивілізованому світі такі персонажі не мали  б жодного шансу бути вибраними і далі вірити одним і тим же.
 
Але ще не накипіло. Не накипіло, якщо «Маніфест середнього класу» спричиняє на інтернет-форумах не обговорення його суті, а особистості автора. Плювати на особистість! Вам пропонують хоча б огледітись у відсіках, як при нештатній ситуації на підводному човні. Хоча б побачити один одного. Оцінити, що ми не самі. Що ми насправді не віддані коритопоклонникам в особисту власність, що ми, громадяни, які вважають, що держава має бути для НАС, а не ми для неї. Що ми не живемо у Форексі, а ми маємо мати гарантії на завтра.
 
А що зміниться? А те, що мерзота у кабінетах на Печерську повинна ВІДЧУТИ до тремтіння, до холоду в животі, до колік, до нервової срачки, що ми БАЧИМО, що вони насправді роблять і СПОСТЕРІГАЄМО за ними. Що ми дивимось телевізор і МИСЛИМО і в нас не можна вгатити відро помиїв, вбивши в голову, що у обвалі гривні винен тільки НБУ і тільки завдяки його роботі у жовтні-листопаді 2008. Ні! Ми добре пам’ятаємо і веселу гру в «ревальвацію» напередодні. Ми чудово пам’ятаємо і те, яку діру в бюджеті залишив попередній «антикризовий» уряд Віктора Федоровича. Ми РОЗУМІЄМО, що у сьогоднішньому стані країни винна кожна падлюка, яка була на чолі країни останні 17 років і яка палець в палець не вдарила, щоб змусити нових «власників» промисловості країни вкладати кошти у її модернізацію та розвиток. І не треба плакатись, що «нема кому!», «нема нових облич!». Є. Серед 46 мільйонів люду можна знайти дійсно професійних людей, а не блазнів з одним і тим же набором дешевих ґеґів.
 
Посигналити о 12-й дня 22-го грудня не так важко. Але необхідно. Іноді, водій автомобіля повинен посигналити, щоб дебіл, який пре прямо під колеса, змінив траекторію руху. Бо зовсім не хочеться гримнути дебіла, який уперто пре прямо на капот. Це – необхідне попередження. Щоб уникнути чиєїсь смерті і чиєїсь тюрми.
 
Посигналь дебілам, щоб вони повернули у правильну сторону!
 
Канаріс [20.12.2008] | Просмотров: 12092

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.8/11

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook