для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Шахматные мотивы


Шахматные мотивы
Если бы я играла в шахматы- обязательно бы использовала в названии какие-нибудь  красивые слова типа "дебют", "гамбит" или что-то подобное их шахматного лексикона.
 
Происходящее в украинской политике очень  похоже на шахматы. Слабый король и много разных фигур, которые его играют. Вариантов ходов у короля не так уж много. Как только король повержен - партия сыграна. Пешка может поставить мат или стать королевой. Королева мотается по заграницам и блистает в дальних далях.
 
Если бы я умела играть в шахматы- метафора была бы расписана богаче.
Выглядит так, что Штаты стали выбивать вражеских кротов в окружении Зеленского руками нашей Виточки-Квиточки. И вроде бы она атакует Байдена, и вроде-бы это межпартийная предвыборная борьба за избирателя.
 
Но как по мне, наша Виточка в этой партии выполняет роль коня, который неожиданно ходит из-за угла и лупит подлые вражеские фигуры. Уже ж закрыли оппозиционные каналы и заткнули рот оппозиции. Уже убедили многих перепуганных граждан Украины, що "не на часі". Уже заведены новые дела на Порошенко и так далее.
 
А беда пришла откуда не ждали. Американской конгресвуменше рот не закроешь, да и ФБР- не Печерский карманный суд или Генпрокуратура.
 
Зеленский - слабый и зависимый президент (вероятнее всего подвешенный фсб-ней  компроматами). Он не может взбрыкнуть и уволить Ермака по собственной инициативе. А вот под давлением у него не будет другого шанса (я надеюсь, не будет).
 
С другой стороны, настойчивость Ермака, который судорожно пытается  насытить  окружения Зеленского своими пешками..... Сколько их на всех уровнях власти? До чертиков много, к сожалению....
Надеюсь, у Штатов в запасе  есть не только кони, а и козыря и джокеры.
 
ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ПАНІ Representative Victoria Spartz ДО ПРЕЗИДЕНТА БАЙДЕНА
КОПІЯ: держсекретареві Блінкену, директору ФБР Рею, послиці Брінк
26.07.2022

***
Шановний президенте Байден,
Як Ви, напевно, знаєте, я є дуже розчарованою через брак чіткої стратегії та рішучих дій з боку Вашої адміністрації у відповідь на огидну ситуацію в Україні.
Попри наші запевнення у Будапештському меморандумі 1994 року, який денуклеаризував Україну, та відданість українського народу нашій країні та нашим цінностям, ми не надаємо належної уваги критично важливій ​​інфраструктурі України, що може спричинити серйозні ризики для національної безпеки. Ще одне таке фіаско як в Афґаністані може дуже дорого коштувати всім нам.
 
Від початку війни я шість разів була в Україні і 8 липня 2022 року надіслала Вам листа, в якому висловила свої занепокоєння щодо голови Адміністрації президента Зеленського — Андрія Єрмака. Я хотіла би звернути Вашу увагу на такі свіжі події:
Я закликаю Вас створити спільну оперативну групу разом з Міністерством оборони США для забезпечення узгодженої стратегії, належного контролю за критичною інфраструктурою, та впорядкованої логістики з постачання летальної зброї.
 
1) Затримка паном Єрмаком призначення антикорупційного прокурора в Україні.
Через нещодавній тиск, керівництво України нарешті призначило Олександра Клименка антикорупційним прокурором — це сталося після того, як Олег Татаров, призначений паном Єрмаком, зволікав з цим майже два роки. Хоча цей процес ще не завершено, і потрібні додаткові дії з боку генерального прокурора.
Нещодавно керівництво України також звільнило Ірину Венедіктову з посади генерального прокурора. Схоже на те, що пан Єрмак може спробувати призначити лояльного прокурора завдяки  парламентській більшості Зеленського (тобто призначити керівництвом партії), що фактично може саботувати роботу пана Клименка.
Ваша адміністрація має уважно стежити за цими питаннями, а також забезпечити підзвітність і прозорість Конгресові: ніщо не повинно перешкоджати Вашій адміністрації публікувати, які органи та посадові особи в них відповідають за які виділені кошти, та вказати всіх суб’єктів, які отримують ці кошти.
 
2) Тривожне накопичення влади паном Єрмаком.
Також через нещодавній тиск, керівництво України почало робити низку змін на ключових посадах, посилаючись на зв’язки деяких осіб з Московією. Ці події викликають два занепокоєння: чому вони чекали досі, і подальша централізація влади паном Єрмаком.
Як відомо, судова система та прокуратура в Україні все ще потребують серйозного реформування і вони контролюються Офісом президента.  Цією відсутністю стримувань і противаг зловживали попередні адміністрації, і, схоже, пан Єрмак знову використовує її — за допомогою залякувань і погроз.
Іншим прикладом зловживання владою є нещодавнє видання таємних наказів про позбавлення українського громадянства кількох осіб без належної процедури. На жаль, після того, як я публічно висловила свої занепокоєння, пан Єрмак замість того, щоби їх спростувати, почав паплюжити мене на підконтрольному владі телебаченні та ініціював «полювання на відьом» на всіх осіб, з якими я зустрічалася в Україні, і які не є його «маріонетками».
Так, минулого тижня, начальника територіальної оборони Дніпропетровської області — Геннадія Корбана, з яким я мала коротку зустріч у Дніпрі, секретним наказом позбавили громадянства та не пустили в Україну після його короткої подорожі за кордон до власної сім’ї. Крім того, депутатці українського парламенту, з якою я познайомилася під час візиту делегації Конгресу до України, прикордонники ледь не відмовили у подорожі до США, використавши проти неї фальшивий трюк із «втраченим паспортом». Отже тепер всі виїзди ключових українських посадовців має схвалювати пан Єрмак, який часто відмовляє їм у цьому, крім того він відмовив Корбанові у в’їзді до Україні без належної процедури – яка сумна схожість з Радянським Союзом.
 
3) Щодо призначення паном Єрмаком заступника Міністерства оборони.
Як Вам відомо, низку питань, які я зачепила, було доведено до моєї уваги американцями та європейцями під час візиту делегації Конгресу. Одне з цих питань було піднято ліцензованим оборонним підрядником США, який висловив мені значну стурбованість через Дениса Шарапова — заступника міністра оборони України, призначеного паном Єрмаком у квітні 2022 року.  
Зазначений підрядник також повідомив про цю проблему ФБР, тому я не піднімала її публічно раніше. А що зараз це питання  поширюється в українських ЗМІ («Чи може Україна уникнути саботажу у єрмаковській монополії зброї?»), я — як член юридичного комітету Конгресу, який має серйозні занепокоєння щодо політизації ФБР, я хотіла би, щоби Вашою реакцією на це питання була належна відповідь ФБР.
Відомо, що пан Шарапов є бізнес-партнером Андрія Єрмака, Бориса Єрмака (батька Андрія, який пішов у відставку з лав ФСБ Московії), а також громадянина Московіі — Рахаміма Емануїлова, який ще раніше мав зв’язки з Іраном і Афганістаном, а зараз – із Володимиром Путіним.
 
Відсутність призначення антикорупційного прокурора, сумніви, висловлені нашими військовими та оборонними підрядниками, а також деякими союзниками з НАТО, викликають занепокоєння щодо національної безпеки та вимагають належної уваги з боку Вашої адміністрації.  
Буду дуже вдячною за Вашу швидку відповідь на ці питання.
 
А тут еще и Юрий Швец керосину в огонь подливает, и Олег Жданов в унисон периодически что-то синхронное выдает...
И, кажется, рашку признали страной спонсором терроризма. Жданов Олег сказал, что обе палаты конгресса приняли позитивное решение по этой резолюции.
Далее дело за Госдепом. Не подведите, братцы госдеповцы friends)
 
Скорее бы уже это все закончилось нашей победой,
Очень тяжело читать утренние новости ...
© Chuda Yuda [28.07.2022] | Просмотров: 3265

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.1/50

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook