для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Чому мені, Боже, ти крилець не дав.


Чому мені, Боже, ти крилець не дав.
     Я також мрію стати акулою пера, але не всім розумним Бог дає ще й талант. Тому вибачайте. Але, як казав четвертий президент України Чивокуня, прошу: «умикнути… увікнути… увіткнути… увімкнути» свій мозок.
 
     От, наприклад, Тузік, критикує всі ІМХО, крім своїх, звичайно, бо в них, на його думку, то якась фігня, то політінформація, то помиї на Петю. Але біда в тому, що на ДД практично немає професійних кореспондентів, письменників чи поетів. Кожен насилує перо, точніше клавіатуру, як йому Бог на душу положить, чи куратор в кишеню.
 
     Є ще така особа невизначеної політичної орієнтації як sobaka_d. Так от її дуже не подобається альтернативна історія України. Зомбо-машина їй втовкмачила в голову, що в історії є тільки біле і чорне. Про те, що можуть бути відтінки сірого, чи навіть кольорового, це для неї нонсенс, абсурд, нісенітниця.
 
     Ну, якщо судити по Тузікових критеріях цікавості матеріалу, то це мають бути «гарячі новостя», мені так здається. Наприклад: «Лідери G7 проведуть зустріч через кризу в Афганістані», «Натяки для України: що мав почути Київ у промові Байдена щодо Афганістану», «Зеленський скликає позачергову сесію Ради через Великий герб», ««Чи хоче Україна війни? — Ні. Чи готова вона до неї? — Так». Десять важливих тез із відеозвернення Володимира Зеленського до Володимира Путіна напередодні можливого масштабного вторгнення Росії», ну і так далі. Але про все це можна почитати в інтернеті, і навіщо про це писати, якщо вже хтось написав?
 
     Тому я краще побалакаю про історію України. Ні, не альтернативну, а офіційну, яку вчили в школі, але зі своїми коментарями. Можливо хтось і задумається над тими нісенітницями, які нам втовкмачували в голови від народження.
 
     І так – найдавніші часи, ПАЛЕОЛІТ (1,5 мільйонів років – 11 тисяч років тому). Як стверджують офіційні джерела, перші люди на території сучасної України з'явилися в епоху раннього палеоліту, так звану ашельську добу, понад 1500—800 тис. років тому. Найдавніша стоянка первісної людини на території України, Королево-1 на Закарпатті, віком від 1 млн років (гюнцьке зледеніння). У верхніх шарах пізнього палеоліту сліди культури ашель і мустьє. Останнє палеолітичне поселення існувало тут на початку вюрмського зледеніння — близько 50 тис. років тому. Заселення відбувалося із заходу на схід, кількаразовими хвилями, і тривало до 100 тис. років тому. По знаряддю праці цих людей, археологи вбачають що це були пітекантропи.
 
     Тобто нашого брата ще не було і близько. Мабуть Бог нас ще не зліпив. Читаємо далі шкільні підручники. Були знайдені знаряддя праці, проте викопних решток пітекантропів не знайдено. Отакої. А як же визначили, що тими палками-копачками користувались пітекантропи? По відбитках пальців, чи що? Далі, у середньому палеоліті, у так звану мустьєрську добу, що тривала 100—35 тис. років тому, територію України займали неандертальці. Тоді кацапи, мабуть, походять від пітекантропів чи неандертальців. А, можливо, їхнє схрещення і породило кацапів. Люди сучасного типу, Homo sapiens, або кроманьйонці, сформувалися у період верхнього палеоліту, понад 40—35 тис. років тому. На теренах України мешкали представники європеоїдної раси, які витіснили неандертальців і пітекантропів. Видно що розумніші. Кроманьйонці мали примітивну родову організацію і були суспільством мисливців-збирачів. Тобто мужики бігали за мамонтом, чи по версії Тузіка, слоном, а жінки збирали корінці, фрукти-ягоди і всяких там жучків павучків на десерт. Правда не дуже ясно як зимою виживали. Адже одежі ще не було, бо шити не вміли. Будинків з газовим опаленням також не було. Та й фрукти-ягоди зимою не росли. І слони десь на півдні траву шукали. Тому людям, щоб вижити, довелось приручати тварин. Українці першою приручили свиню. Тому сало і по-сьогодні вважається національним делікатесом. Потім коня, щоб за слонами пішки не бігати, потім козу, щоб тупорилих можна було обзивати козлами, ну і так далі.
 
     По теорії еволюції Дарвіна виживає більш пристосований. Подивимось на Homo sapiens. Які в нього пристосування для виживання? Міцних зубів немає, міцних пазурів немає, волосяного покриву немає (грузинів в розрахунок не берем), швидких ніг немає. Зате під руками волосся росте. Яка його роль для виживання не ясно, але воно росте. Також росте і на полових органах. Яка його роль у виживанні, теж незрозуміло. Ну, те що волосся на голові і нігті на пальцях рук і ніг ростуть все життя, а в чоловіків ще й на обличчі, тут все зрозуміло. Як би цього не було, то люди так би і не винайшли ножиці і бритву.
 
     Потім люди почали обробляти землю і сіяти зернові культури. Але вибачте, селекційних станцій тоді не було. А з диких злакових толку мало. Але нас вчили, що спочатку спалювали ліс, щоб вдобрити землю, потім орали бороною сукуваткою і сіяли зерно. Попробуйте (у кого є присадибна ділянка) зорати її бороною сукуваткою і посіяти дикий вівсюг чи дике жито. Уявляю яка у вас буде радість від урожаю. Або на пару місяців улаштуйтесь у лісі, голі, із списом з кам’яним наконечником і з кам’яною сокирою, без сірників. Але перед цим спис і сокиру потрібно власноруч виготовити, маючи в розпорядженні тільки каміння і гілки. Виживите? Але нас вчили, що в людей стало багато їжі і вони почали вести осілий спосіб життя, навчились будувати житло. Спочатку примітивне, а потім і цілі міста. І добудувались до пірамід, Китайської стіни, Стоунхенджа, Полігональної кладки, і безлічі мегалітичних споруд.
 
     І ще один напрямок розвитку людського суспільства по офіційні історії. Це ремесло, чи як по сучасному – промисловість. Як її звуть історики - енеоліт, або мідна доба (7-5 тис. років тому). Вони стверджують, що ця епоха позначилась впровадженням мідних знарядь праці. Стала виразнішою господарча спеціалізація природно-кліматичних зон: скотарство у степу, хліборобство у лісостепу і мисливство у лісовій смузі. Час великих землеробських культур на теренах України, перш за все трипільської (VI—III тисячоліття до н. е.) — культури величезних як на той час (20-25 тис. мешканців) концентричних протоміст з двоповерховими будівлями. Трипільці мали гончарні печі та власну знакову систему, тобто були близькі до створення власної цивілізації. Також вони мали печі для виплавки міді.
 
     От ви, сучасні люди, з сучасним запасом знань, попробуйте виплавити мідь. По-перше, мідь у вигляді металу в природі не існує. Мідні руди, це складні хімічні сполуки, які складаються з окислів міді, сульфатів міді, сульфітів міді, окислів сірки і заліза, а також глини, піску, граніту і ще багато чого. Виплавка міді в сучасних умовах складний процес. Як же тодішні майстри запросто виплавляли мідь? І по-друге, вишенька на тортик. В Україні майже немає родовищ мідної руди.
 
     Але то таке. Сказано що мідь виплавляли, значить виплавляли. Потім навчились робити бронзу. Питання, як? Я швидше повірю, що в Україні навчились виплавляти залізо. Залізної руди море. Кам’яного вугілля море. Процес виплавки простіший чим у міді. Але сказано мідь – значить мідь.
 
     І останнє, ювелірні прикраси. Візьмемо скіфську пектораль. Тодішні примітивні ювеліри примітивними бронзовими інструментами робили примітивні прикраси. Але хто мені скаже, як ці примітивні майстри змогли наплавити на руні мікроскопічні золоті кульки діаметром в 0,25 мм. Спеціалісти Київського Ювелірного Заводу цю примітивну технологію відтворити не змогли. Мабуть примітивніші за скіфів. А ще є скільки прикрас, технології виготовлення яких нашим ювелірам і не снились.
 
     І мене хтось хоче переконати, що спас характерників і бойовий гопак це нісенітниця. Тоді і історія України, яку, власне кажучи, написали німці і кацапи, також абсурд, нонсенс. Правда є десять томів ІСТОРІЇ УКРАЇНИ написаної Грушевським, та, нажаль, канва в ній від німців і кацапів. Тож хоч трохи увімкніть мозок і тверезо оцініть історію України, та й не тільки України, а всього світу. Це істинна правда, чи нісенітниця. Мені здається, що в грецькій міфології більше історичної правди ніж в офіційній історії.
 
     Прошу не сприймати це ІМХО як з’ясування стосунків. Вибачаюсь, якщо когось образив.
 
     Будьте здорові. Вітаю всіх з Яблуневим Спасом. Бережіть себе і Україну.
 
P. S. Картинок що до пекторалі, полігональної кладки і тому подібного не додавав. Все є в інтернеті.
© TVOREC [18.08.2021] | Просмотров: 4258

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.9/41

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook