для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Про комплекс меншовартості і що з тим робити.


Про комплекс меншовартості і що з тим робити.
    Скажу по правді до 2014 року я абсолютно російсько мовна людина, яка розуміла Українську мову і навіть могла вести нею, якусь службову документацію і на тому все. І те було нормою не тільки в великих мегаполісах, але і в кожному обласному центрі, не кажучі вже про схід України де кожна собака на звернення до неї: "Прошу пана, не підкажете.." відповідала "гав, гав, я ничево не панимаю, гаварите по русски", але з початком російської агресії все змінилося. Сказати, що то для мене був шок то нічого не сказати і хоч я по роботі доволі часто бував у службових відрядженнях, як у Донецьку з Луганськом, так і в Криму і бачив, що там проходять, якісь не зрозумілі процеси, але навіть припустити такого сценарія я не міг. Все змінилося з захоплення Славянська, Україна ще перебуваючи в шоці від захоплення Криму і знаходячись у виборчому процесі, коли не зрозуміло, хто тут влада і що робити отримала нового, доволі потужного стусана, який міг би звалити і бика, але ми вистояли, хоч і змінилися назавжди. І зміни ті вплинули на кожного по різному, хтось побіг до військомату записуватись у добробати, хтось просто сказав: то не моя війна, бо в мене вся родина у росії, а хтось зайняв і анти-Українську позицію і добре, якщо виїхав за кордон, але деяки і залишились, хоча мова зараз не про них.
    В 16-тому повернувшись на попередне місце роботи для себе я вірішив, що буду переходити, як би тяжко то не було. І сказати, що то не було тяжко було би не прадою, бо треба розуміти, що колеги мої були на 99 відсотків російськомовними. Більшисть віднеслася до мого прагнення практично ніяк, ну хоче побавитися, чому б ні, але були й ті на кого моя ще російсько-українська суміш слів діяла, як свята вода на чорта. "Ну зачем ты гавариш на этом языке селян, когда есть великий и могучий..", хоча то цілковита брехня так, як Українська мова належить до родини cтарослов'янських мов разом з Польскою, Словацькою та іншими, на відміну від мови орди, яка за допомогою хабарів соболиними шкірками та брехні у 18 столітті перейменувала себе у росію, а мову свою і народ назвала старшими братами слов'ян, хоча немиту хазарську пику і мову "великого монголу" нікуди не сховаешь. З часом стало виходити і я навіть помітив, що люди, коли з ними спілкуєшся Українською, якщо вони не упороті ватники, переходять з тобою теж на мову. І коли зараз до мене звертаються: "агов брате, слишь бандера", або ще якось образливо то більше я тих людей шкодую, бо:
- деякі з них не можуть ніяку взагалі мову вивчити та іншого нічого не можуть, бо бог не дав, а
- деяки маючи навіть вчену ступінь і знаючи декілька іноземних мов стидаються мови своєї країни, бо вважають її меншевартою.
    І то не їх провина, бо їх виховали такими: в парадигмі "великого старшого брата" і з їх викривленими мізками вже нічого не зробиш. Їх безумовно жаль, але звертати увагу на них не варто, а більше звертати увагу на тих, хто бажає спілкуватись на рідній мові і усіляко їх в тому підтримувати.
Бо там де мова - там буде і Україна.
Шануймося Панство - Все буде Україна!
© Air Fl0w [18.01.2021] | Просмотров: 4218

2 3 4 5
 Рейтинг: 30.9/46

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook