для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Гуманітарні аспекти...


Гуманітарні аспекти...
     «Нє, ну це вже, бля, воопщє!!!» - казала одна моя знайома у подібних випадках.
 
     Читаю новину
https://echo.msk.ru/blog/statya/2520953-echo/
і мало що диван не вискочив з під сідниць «видатного диванного вояка», тобто мене.suicide_fool-edit
 
     Кому "западло" відкривати посилання даю цитати по суті справи:
Речь идет о Дополнительном протоколе I к Женевской конвенции IV. Он предусматривает учреждение международной комиссии, которая должна расследовать предполагаемые нарушения гуманитарного права во время вооружённых конфликтов. Документ был ратифицирован в СССР в 1977 году.
Четвёртая Женевская конвенция о защите гражданского населения в мирное время была принята в августе 1949 года и вступила в силу в октябре 1950 года. В 1993 году Совет Безопасности ООН включил конвенцию в состав обычных норм международного права. Это сделало документ обязательным для исполнения всеми странами, вовлеченными в военные конфликты, вне зависимости от наличия подписи под конвенцией. Все женевские конвенции действуют под эгидой Международного комитета красного креста и обязывают воюющие стороны разделять мирное население от непосредственных участников боевых действий.
     «А що так можна було!!!???»shok - прокричали в пекельних казанах нацистські злочинці, що були страчені за результатами Нюрнберзького трибуналу та наступних судів по всьому світу.
 
     У мене виникає тільки купа запитань.
1. РФ збирається вступити до відкритого збройного конфлікту і досить жорстокого, де не збирається дотримуватись норм міжнародного гуманітарного права відносно мирного населення? Тобто кодекс учасника бойових дій тепер для російських військових стає нічого не вартим папірцем, оскільки від своїх державників вони отримають індульгенцію. В 41-му здається вже було щось подібне.
 
2. Може РФ збирається залишити Лугандонію і таким чином хоче відскочити від відповідальності за вчинені її військовими злочини? Наприклад за МН-17.
 
     Так пункт 2 за всіма правилами юридичного мистецтва не має сенсу. Будь-який закон, за звичай, не має зворотної сили.
 
     Ну і наостанок, а з ким тоді наші державники збираються вести переговори у норманському форматі? Чи держава, яка де факто відкрито збирається ігнорувати «звичайні норми міжнародного права», так же не проігнорує всього лиш чотирьохсторонні домовленості? У всякому разі вона вже неодноразово відносно України їх порушила і при такому стані справ, думаю, ніхто не зможе дати НІЯКИХ гарантій, що цього не повториться.
© инженегр [17.10.2019] | Просмотров: 1997
Метки: #Путін 

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.6/59

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook