для старых юзеров
помнить
uk [ru]

РОЗВЕДЕННЯ ВІЙСЬК НА ДОНБАСІ


РОЗВЕДЕННЯ ВІЙСЬК НА ДОНБАСІ
    Розведення військ і військової техніки в залежності від калібру було передбачено ще у 2014 році у пункті №2. Мінських угод:
2. Отвод всех тяжелых вооружений обеими сторонами на равные расстояния в целях создания зоны безопасности шириной минимум 50 км друг от друга для артиллерийских систем калибром 100 мм и более, зоны безопасности шириной 70 км для РСЗО и шириной 140 км для РСЗО "Торнадо-С", "Ураган", "Смерч" и тактических ракетных систем "Точка" ("Точка У"): - для украинских войск: от фактической линии соприкосновения;  - для вооруженных формирований отдельных районов Донецкой и Луганской областей Украины: от линии соприкосновения согласно Минскому меморандуму от 19 сентября 2014 г.

    Сьогодні Порошенко, після брехні про те, що нібито не було ніякої формули Штайнмаєра, каже ще й про те, що мінські угоди не передбачали розведення військ і взагалі саму ідею розведення військ, як і формулу Штайнмаєра,  приписує лише путіну. Натомість у відповідь на цю брехню є документ від 20.09.2016р, підписаний посередниками Порошенка, який називається «Рамочное решение  Трёхсторонней контактной группы о разведении сил и средств»:
https://www.osce.org/ru/cio/266271?download=true
«Участники Трёхсторонней контактной группы в составе представителей
Украины, Российской Федерации, Организации по безопасности и
сотрудничеству в Европе и представители отдельных районов Донецкой и
Луганской областей Украины достигли понимания относительно следующих
принципов, сроков разведения подразделений Вооружённых Сил Украины и
вооружённых формирований отдельных районов Донецкой и Луганской
областей Украины
(далее – разведение сил и средств) на согласованных
участках (далее – участки разведения), а также осуществления связанных с
этим мероприятий:
1. Разведение сил и средств осуществляется путём их отвода с
занимаемых позиций в обе стороны с целью создания участков разведения, как
правило, НЕ МЕНЕЕ чем 2 км в ширину и 2 км в глубину».
Виходить, що Порошенко тоді був «ЗА» розведення, а тепер вже «ПРОТИ» ? Отож, барига завжди був цинічним брехуном і швидше всього лишиться ним аж до смерті.

 
    Отож, у 2016 році за правління Порошенка, відповідно до підписаного тристоронньою контактною групою документу,  було вирішено почати розведення військ  у районі Петрівського, Станиці Луганської, і Золотого.  Мета і зміст цього полягали в тому, щоб солдати не були у зоні прямої видимості і, відповідно, не могли обстрілювати одні одних зі стрілецької зброї, а згодом - і з більш важкого озброєння. Був такий задум, щоб  ці три зони стали "прототипами" для розведення сил по всій лінії фронту, щоб війна перетворилась на політичний конфлікт, без жертв. Але перемир’я на цих ділянках так і не відбулося, бо головною умовою було - сім днів тиші до розведення саме на цих ділянках фронту, і цю умову бойовики порушували, і у свою чергу звинувачували у цьому українську армію.  Незважаючи на це, 7 жовтня 2016 року тодішній пресцентр АТО повідомив про успішне розведення сил біля Петрівського та сусіднього села Богданівка. Процес відведення був засвідчений представниками СММ ОБСЄ та СЦКК. Але у підсумку українські військові з часом повернулися на свої позиції, бо стійке перемир'я на цих ділянках так і не встановилося. Сьогодні цей процес поки що затягується саме через порушення тієї ж умови, що є у підписаному Україною документі : сім днів тиші перед розведенням.

 
      Таким чином нова влада сьогодні  хоче реалізувати те ж саме, що не вдалося попередній владі, а отже виходить, що Порошенко зі своєю ботофермою, критикуючи процес розведення військ, протестує проти свого ж сценарію. Одним з аргументів у них сьогодні є те, що нібито не можна віддавати і метра землі, яка полита кров’ю наших захисників і т.п.  Тут Порошенко такими словами цинічно давить на патріотичні почуття, тому хочеться запитати:  А чому він про це не хвилювався у 2014-2016 роках, коли за його сценарієм мало бути розведення військ? Тоді я його за це навіть і не сміла критикувати, бо це було правильно з його боку. Якщо зараз не буде розмежування, і влада прислухається до сьогоднішніх подвійних стандартів бариги, то він цим самим ще більше заллє кров’ю солдат всю лінію розмежування.  
    
   Також Порошенко нібито хвилюються за тих цивільних людей, що залишаються у «сірій зоні». Тоді резонне питання: а чому Порошенко зі своїми прибічниками не хвилювався за них у 2016 році, коли відбувалися практичні, але невдалі спроби розведення військ?  Зрештою, цивільне населення і попадає під мінометний і стрілецький обстріл саме тому, що українські позиції залишаються у зоні видимості, а зброя є не зовсім точною (недоліт-переліт і т.п.), особливо у руках підвипившого російського найманця. Отож, щоб жертви припинились, розведення позицій повинно бути як мінімум на відстань більшу за зону видимості і недосяжності кулі снайпера. Адже з новин ми щотижня дізнаємось, що найбільше втрат – від куль снайперів.  То чому Порошенко зі своєю ботофермою так не хочуть, щоб  припинились вбивства ворожими снайперами наших солдат? Мабуть тому, що не хоче ситуації, коли те, що не вдалось йому,  вдасться новій владі?  Бо якихось інших адекватних аргументів вони не наводять. Підтримувати сьогодні псевдопатріотичні  подвійні стандарти бариги і його ботоферми і цим самим проливати заради цього кров наших захисників на лінії розмежування є злочином.
 
© Даяна [09.10.2019] | Просмотров: 2471

2 3 4 5
 Рейтинг: 30.7/41

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook