пароль
помнить
uk [ru]

Незбагненна Гончарка, або Острах Божий


Незбагненна Гончарка, або Острах Божий
Принеси ж мені насолоду, гідну Богів!
Саша ШЛО
 
Впродовж останнього тижня спостерігалося бурхливе зростання цін на продукти. Не складно помітити, що причина цього - саме Острах Божий, про який так проникливо пише шановний протоієрей О.Ведмеденко (http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/3343.phtml).
 
Як ми бачили, о.Олег зв'язує панічні настрої із життєвою ситуацією, в якій наше буття опиняється у загрозливих обставинах, на межі небуття. Ці обставини відрізняються від всіх інших тим, що вони відкривають нам нашу кінечність і тварність - тому й прокидається у нашій душі "тваринний інстинкт". - "Смоктання під ложечкою, слабкість, а інколи навіть і нудота, холодний піт, тремтіння кінцівок..."
 
Хтось зневажливо, може, посміхнеться, але дарма.
 
Страх у своєму основанні є благородним почуттям близості Божества. А тут вже без остраху аж ніяк! Незадоволене нами, створенням, яке не виправдало надії Богів, Божественна Істота цілком здатна занурити нас знов у океан небуття, щоб знов створити з нас щось краще за нас:
 
Незбагненна гончарка цю чашу чудову
Ліпить тільки для того, щоб знову розбить...
 
(О.Хайям)
 
Отже йдімо тепер знов на земне торговище, але обережно, з острахом, з жахом навіть, так би мовити.
 
Тенденція подорожчання була зафіксована якраз у розпал виборчої кампанії, у мить її найвищого напруження, напередодні новорічного свята. Тобто тоді, коли почалася бурхлива l'amour de trois передвиборчих фобій, передсвяткового ажіотажу та політичної торгівлі.
 
Закохана у власну мрію, наворожену циганкою, голова уряду, яка водночас є і кандидатом на посаду президента, збільшила виплати населенню в останньому місяці року.
 
Купуючи собі ніжного аманта - доброзичливого виборця - владна мадам трохи зруйнувала ринкову стабільність. На деяких ринках з'явилися помітні прогалини...
 
Може воно все ще обійшлося б, якщо би наше сонечко просто поклалося на "мабуть" та "либонь". Але воно в нас не таке.
 
Воно завжди, як побачить безлад, так всіма булками на амбразуру...
 
Ось і тепер владна жінка не забарилася продемонструвати свою круту вдачу, показати себе "залізною леді".
 
Як тільки вона побачила, що той бюлетенівий амант з'їв на радощах увесь цукор, Вона відразу почала волати на нього, лякати та погрожувати... Навіть про передвиборче кохання забула, нещасна. Дуже вже засвербіло їй поуправляти-покерувати ситуацією, почати контролювати і облікувати, - все, всіх і кожного.
 
Загроза обмежень та обшуків, луценківського тупого свавілля, дуже швидко посилила споживацькі страхи. Тим більш, спровокувало панічний попит, коли менти одразу з ринку, ще бухі, як Луцик у Гамбурзі, пішли по хатах довідки перевіряти...
 
Безумовно, видовисько прем'єрки у іпостасі грізної сили Багині Калі з черепами підприємців та інших виборців у руках значно ушляхетнило український ринок і ціни почали стрибати, як чорт на сковороді.
 
До того Вона сама каже, що може все, але не хоче: "Якби у мене дійсно було таке бажання, то "жорстка рука" уже давно би працювала". Замисліться тільки! Всупереч природі ця людина має можливості, що більше за її бажання... Така Істота може мати тільки божественну природу, і, відповідно, викликає страшенний острах, жах, моторошність, та інші кошмарики.
 
Так що справа зовсім не у тому що, як казав геніальний філософ Вольтер, Вона нас всіх уриє. Звісно, не без того...
 
Але не це ж головне, читачу! Дефицити, височенні ціни, облік та контроль, колючі дроти та кайдани, - це риси високого Буття, прояви Вищих Енергій, ознаки Великого Стіля...
 
Як це гарно, жити у остраху Божому...
 
Тим-то, вочевидь, богобоязливі страхи продовжують свою роботу.
 
27 січня паніка вже захопила інформаційний ринок, де блискавично поширилися чутки про те, що Багіня хоче заборонити як шкідливі деякі "соціальні" сайти.
 
Я ось припускаю, що зовсім не важливо, вірна ця інформація про заборону "Однокласників", або ні... Головне, що ця інформація ймовірна, тобто відповідає радісним і світлим очікуванням, які склалися в суспільстві стосовно Божественної прем'єрки.
 

 
Furfur [28.01.2010] | Просмотров: 1799

2 3 4 5
 Рейтинг: 27.4/49

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить