для старых юзеров
помнить
uk [ru]

ПОРОШЕНКО. ЗБАГАЧЕННЯ НА КРОВІ


ПОРОШЕНКО. ЗБАГАЧЕННЯ НА КРОВІ
     Один з авторитетних журналістів сучасності Конрад Шуллер, (Франкфуртер Алгемайне Цайтунг (Німеччина) ще давно на весь світ розказував – як українська олігархічна влада наживається на війні:  https://edition.faz.net//faz-edition/politik/2017-02-17/krieg-und-kohle/321116.html
 
    А нещодавно авторитетне видання The Washington Times звинуватило екс-президента України Петра Порошенка в найтяжких військових злочинах. Як зазначає автор статті «A new beginning for Ukraine», Порошенко обкрадав армію під час війни з Росією, а це є військовим злочином за всіма класифікаціями. У статті також зазначено, що Порошенко використовував Національне антикорупційне бюро як інструмент для розправи зі своїми політичними опонентами. Багато з цього і так було відомо завдяки розслідуванню українських журналістів:


 
А тепер, завдяки виданню The Washington Times з оборудками Порошенка і його підлеглих познайомилась і світова аудиторія.
 
         Коли ця інформація стала надбанням широкої громадськості, адепти Порошенка в соцмережах кинулись усіма способами дискредитувати статтю The Washington Times, вдаючись до маніпуляцій, перекручень і підміни понять. Вони намагались брехати, нібито стаття написана у розділі «мнения» (думки), що англійською мовою мало би бути «opinions», проте насправді стаття «A new beginning for Ukraine» написана у розділі «news» (новини), що видно навіть з адреси самої статті: https://www.washingtontimes.com/news/2019/jun/12/a-new-beginning-for-ukraine/
         Далі адепти Порошенка почали робити гіпотези, ніби то писав якийсь невідомий анонім під нікому невідомим прізвищем Wes Martin.  Насправді Уес Мартін - це відома і авторитетна людина, відставний полковник американської армії, офіцер з питань протидії тероризму, експерт у воєнних питаннях:  
https://www.usfliberty.org/member/wesley-wes-martin-colonel-u-s-army-ret/
Він має два ступені магістра (Міжнародна політика та міжнародний бізнес) і численні опубліковані статті, присвячені воєнним питанням. Тож  багато уваги він приділив Україні і російській воєнній агресії.

 
         У вищезгаданій статті автор зазначив, що У 2016 році було виявлено декілька компаній, які мали зв'язки з українськими посадовцями зі списку підозрілих суб'єктів, залучених до військових закупівель. За даними розслідувань  Ігор Гладковський, син заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони і Олег Гладковський, були безпосередніми учасниками «мільйонних схем», які викрали гроші з оборонно-промислового комплексу України і незаконно організували контрабандне ввезення російських частин для української військової техніки, а потім продавали їх за завищеними цінами для збройних сил. Армійці, що воювали на фронті проти сепаратистів, були змушені купувати обладнання і зброю у тіньових приватних фірм, таких як Techimpex, які мали очевидні зв'язки з українськими чиновниками. Уряд Порошенка також спекулював через роздування цін на озброєння.

 
      Автор зазначає, що без зовнішнього контролю корупція не може бути зупинена, оскільки олігархи в Україні завжди будуть висувати свої інтереси вище національних. Без подолання корупції Україну неможливо буде приєднати до ЄС і НАТО.
 
      Далі автор згадує Онищенка, який був змушений залишити Україну після того, як звинуватив Порошенка у корупції. Звинувачення та ордери на арешт були видані йому відразу після того, що Онищенко виявив аудіокасети, які викрили високий рівень корупції в оточенні Порошенка. Агенти НАБУ вимагали хабар у вигляді пакета акцій його компанії вартістю 150 мільйонів доларів в обмін на відмову від звинувачень. Порошенко використовував Національне антикорупційне бюро як інструмент для розправи зі своїми політичними опонентами.
     Уес Мартін вважає, що Сполучені Штати повинні допомогти Україні стати на ноги через нагляд за створеними антикорупційними організаціями, оскільки Національне антикорупційне бюро України (НАБУ), яке повинно було боротися з корупцією, було використане Порошенком для нападу на своїх політичних ворогів. США хочуть мати гарантії, що подібне не буде повторюватися.
 
    Протягом багатьох років адміністрація Порошенка грабувала Україну своїми фінансовими ресурсами. Автор наголошує на тому факті, що за даними  Transparency International Україна за рівнем корупції посідає ганебне 120-е місце з 180 країн.
 
      Уес Мартін наголошує, що Україні потрібна допомога Європейського Союзу та Сполучених Штатів, починаючи з розслідувальної підтримки щодо того, скільки грошей було відмито і де вони зараз приховані. Це буде перший крок у відновленні якомога більшої кількості розкрадених грошей і притягнення злочинців до суду. Ось одна з його статтей за серпень 2017 року:
https://ua.112.ua/statji/nezvazhaiuchy-na-problemnoho-susida-ukraina-stala-svoim-vlasnym-nailiutishym-vorohom-404682.html
 
Там Уес Мартін говорить про те, що «Незважаючи на розмови про реформи і припинення ери хабарництва, мало що змінилося, і це відбито на світовому рейтингу сприйняття корупції. Україна має всі необхідні ресурси, має робочу силу, яка готова працювати, і має чудові стартові позиції, щоб стати успішною економікою. На жаль, масштабна корупція всередині країни – найбільша перешкода на шляху України. Замість того щоб кинути всі сили на розвиток у довгостроковій перспективі, політичні лідери і суди зосереджені в першу чергу на своїй власній сьогочасній фінансовій вигоді…. Українські лідери не тільки позбавляють громадян фінансової стабільності, вони позбавляють їх майбутнього. Водночас Організація з економічного співробітництва та розвитку заявила: "Хоча в останні роки політична ситуація і ситуація у сфері безпеки й погіршилась, проблеми мають довгостроковий характер і пов'язані з несприятливими умовами для бізнесу, слабкими державними інститутами і масштабною корупцією" … Допоки українська влада не вживе рішучих заходів щодо усунення цих проблем, вона гарантовано так і залишиться однією з найбільш корумпованих влад у світі. А українці стануть її найбільшими жертвами..»
 

 
© Даяна [14.06.2019] | Просмотров: 2238

2 3 4 5
 Рейтинг: 29.3/38

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook