для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Сорти гівна


Сорти гівна
Тут от колєги-порохоботи часто озвучують цікаву думку: мовляв, експрезидент Віктор Хведорович Янукович на фоні новообраного преЗЕдента Володимира [без патроніма] Зеленського ще й нічого собі так виглядає.

Ловив себе на цій думці і я. "То в чому ж прикол? - став я міркувати, - чого який не є, а все ж таки новий преЗЕдент (котрий, як не крути, на відміну від Федоровича спортивний, гарно підстрижений, не лише дорого, але й зі смаком одягнений і т.п. - симпатичний, одним словом) вилядає в цілому гірше Януковича за наявності гарнішої обгортки?"
Думав-думав - та й надумав.
 
Справа в тім, що віктор Хведорович, будучи таким самим босяком з промзони, як і Володимир без патроніма (ба навіть з досвідом ходок на зону, якого не було у новообраного преЗедента), усвідомлював свою убогість  недосконалість. Шлях Януковича до влади (і президентства як наслідок і кульмінація цього шляху) - це хрестоматійне московське "із грязі в князі". А от вийшовши на рівень "князі" Віктор Федорович уже не міг собі дозволити поводитись як "грязь", а відтак став обростати примочками, відповідними, на його думку, "князівському" статусові: Межигір'ями, крутими тачками, дорогими котлами, костюмами "Бріоні" і золотими унітазами. Однак, не обмежуючись служінням мамоні, президент-утікач перековував, відповідно до свого владного статусу, і власну поведінку: поводив себе вже не як єнакієвський босяк, а як совковий начальник у пижиковій шапці. Відчитував подчиньонних (як Данілич відчитував його самого в битность прем'єр-міністром), проводив пафосні совєщанія за сталінськими дубовими столами і толкав рєчі на мєропріятіях. І навіть вчив українську мову.
 
Себто, Віктор Федорович, сам по собі будучи декласованим елементом, прагнув вписатися в найвищі щаблі бюрократичної машини і соціальної піраміди України, нехай і доступними для його розуміння босяцькими методами, а відтак стати не "парнєм Вітєй", а "паном Віктором". І навіть досяг у цих починаннях певних успіхів.
 
Відмінність моделі поведінки Зеленського кардинально відмінна. Він не бажає вписуватися в етикети і церемонії, заведені в державному апараті зокрема і країні в цілому. Навпаки: Зеленський свідомо і послідовно руйнує систему ієрархії та етикету, розмиваючи тим самим рамки соціальних щаблів, аби опустити всю Україну до свого рівня. Дивно, скажімо, звертатися до викладача у ВНЗ на ім'я по батькові, коли президент України "просто Владімір".
Ми незчуємося, коли всі - професори і ПТУшніки, директори і підлеглі, школярі і вчителі - станемо не пані та панами, а чуваками та чувіхами. Без патронімів.
Замість шампанського на відкритті художньої виставки, канапок на кофі-брейкові в перерві конференції, чи страв від шефа на світському рауті нам пропонують шаурму. Ні, навіть не пропонують. Вказують як на норму.
Ба більше, новий преЗЕдент, "руйнує шаблони" і в Брюселі, шпацеруючи перед представниками союзних держав в рубашечкє з закатаними рукавами.
Замість політичних ігор та домовленостей і суворої перевірки указів та законів на бодай формальне дотримання Конституції - хамство, грубощі і беззаконня під обгорткою "вимог вищої справедливості".
 
Отже. Замість босоти, яка хотіла добре харчуватись, одягатись і виглядати, ми отримали босоту, яка хоче зробити босоту з усіх нас. Ми це проходили: "Хто бил нікєм, тот станєт всєм". Через сторіччя після більшовицького перевороту і знищення української держави, здійснених люмпеном, люмпен підіймає голову вже всередині України. Коло замкнулося, чувакі і чувіхі.
© @ндрійко [09.06.2019] | Просмотров: 2674

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.8/50

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook