для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Блокбастер «Союз меча і орала»


Блокбастер «Союз меча і орала»
Виробництво – студія Roshenfilm
Сценарій – ГПУ, СБУ
Режисер – Адміністрація Президента
Продюсер – П.Порошенко
Промоутер - Мінстець
 
Насамперед маю зазначити, що моє ставлення до новоявлених бонапартів чи то в галіфе, чи то в жіночій спідниці, м’яко кажучи, скептичне. Не кращим чином ставлюсь і до всіляких заколотів, путчів та інших переворотів. Але страшенно не люблю, коли мені чіпляють на вуха прикраси на кшталт відомих макаронних виробів. Ні, я не маю нічого проти локшини, але лише тоді, коли вона у тарілці, а не в мене на вухах.
 
Це, так би мовити, передмова, а тепер до справи.
 
15 березня видатний юрист всіх часів і народів, він же кум президента Порошенка, він же генеральний прокурор Юрій Луценко презентував сценарій блокбастера, написаний у кращих традиціях голлівудських бойовиків.
Відповідно до сценарію, Надія Савченко непомітно заносить до сесійної зали купу зброї – гранати, міномети, автомати і потрібну кількість боєприпасів. Безтурботна охорона, звісно ж, нічого не помічає. Воно й не дивно, як помітиш, коли терористка майстерно сховала все це добро в кишенях та жіночій сумці.
Дочекавшись поки заповниться зала, Надюха жбурляє гранати в урядові ложі, пострілами з мінометів обрушує купол Верховної Ради, а потім автоматами добиває тих, хто вижив. Саме так у сценарії: не з міномета, а з мінометів, не автоматом, а автоматами.
 
«У слідства є незаперечні докази того, що Надія Савченко особисто планувала, вербувала, давала вказівки, як провести терористичний акт у стінах парламенту, знищивши бойовими гранатами дві ложі. Мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе».
 
Стосовно знищити бойовими гранатами дві ложі та добити тих, хто виживе, питань немає. Для такої досвідченої терористки як Надія фон Штауфенберг жбурнути кілька гранат та стріляти з автоматів з двох рук, по-македонськи то справа нехитра. А от як вона зможе мінометами обрушити купол Верховної Ради, знаходячись всередині будівлі, то велика загадка. Тут вже без Рубана ніяк не обійтись.            
 
Щоправда, Рубан на той час вже був заарештований, та то не проблема. Ми ж знаємо, що на волі залишились п’ятеро його подільників та ще група «інших невстановлених осіб». От вони й звільняють свого ватажка і прихопивши міномети, гамселять з них по куполу Верховної Ради. А заразом і по помешканнях державних діячів і політичних лідерів.
 
Минає тиждень, і Луценко демонструє приймальній комісії (Верховній Раді) а заразом і всій країні фрагменти бойовика, зліпленого за згаданим сценарієм.
https://www.youtube.com/watch?v=5ZNbUYj2tCM
Обговорення плану повалення злочинного режиму починається з шостої хвилини. У тісному закапелку військової частини, дислокованої у м. Хмельницькому, зібралися організатори кривавого перевороту: Рубан, Савченко, Березень і Лящ. І антураж, і склад учасників, і стратегічні плани чомусь нагадують достославний «Союз меча і орала».
 
Доповідає Володимир Рубан (тут і далі лексика дійових осіб зберігається):
 
- Как минимум, мне понадобится в Киеве 3 этапа. На первом этапе люди выходят и пока я этот этап не разглашаю. ВСЕ киевляне выходят на втором этапе.

Березень. – Куда выходят?
Рубан. – Из дому. На улицу.
Березень. – А чё, они пойдут?
Рубан. – Мы их выгоним. Это первый этап. На втором этапе мы сносим красивое здание, построенное на чертовом месте, может быть, и весь правительственный квартал. И на третьем этапе мы либо выгоняем его и товарищей иже с ним, если они сами не убегают, либо загоняем его.
 
Чудовий план! Не «Барбаросса», звичайно, але цілком прийнятний. Озброєний до зубів Рубан вривається в оселі киян і силоміць виганяє їх на вулицю. Потім шикує їх у колони і супроводжує до «чертового места» та урядового кварталу. А там на них чекають терористи з автоматами, мінометами, гранатометами та вибухівкою. Підривається «красивое здание», висаджується у повітря «весь правительственный квартал», лунають вибухи мін і гранат, у підсумку маємо чотириста тисяч трупів.
 
Щоправда, Рубану доведеться неабияк попітніти, адже згідно з планом він має вигнати на вулицю ВСІХ киян. І не лише вигнати, а й доставити їх на місце екзекуції. А живуть ті кияни не лише у центральних районах, а й на Куренівці, Солом’янці, Троєщині та ще у багатьох-багатьох місцях. І вся ця халепа на одного Рубана, вони ж ремствували, що з виконавцями у них облом, їхня заповітна мрія, це рекрутувати  хоча б три сотні відчайдух «не из робкого десятка». Та Рубан з цим впорається, він у нас терорист досвідчений, пройшов неабиякий вишкіл.
 
Та високі договірні сторони не дійшли консенсусу. Надія Савченко (тепер вона вже у ролі Жанни д’Арк) має своє бачення розвитку подій.
 
Савченко. – Ви хороший стратег, ви самі можете розробить і підказать що. Головне бачення таке, моє бачення інше. ˂…˃Я бачу ситуацію в іншому плані, я бачу, те що пропонує Володя, це революція. Я пропоную переворот. Тому їх нада убірать фізично. Причому всіх і зразу. Це є один метод. Один день і тільки зсередини. Може бути пару днів, но тільки один день найбільш удачний. До цього надо ждать ще до року часу. Далі нада робити так, щоб вони бігли. Тоїсть, мене менше цікавить правітельственний квартал, мене більше цікавить їхнє жилище. Я думаю, що вони почнуть бігти, коли їм не буде куди вертатися, бігти будуть всі.
Дальше ваша задача, це держати периметр. Я понімаю, що армія і міліція повинні зробити так, щоб не почався хаос.

Рубан. - Хаоса бояться не надо, хаос нужен, хаосом нужно управлять.
 
Ну, і так далі. Як бачимо, у «стратегів» є певні розбіжності в окремих частинах плану, в головному ж вони однодумці: «їх нада убірать фізично». А далі, як водиться у класичному бойовику, Надія-Жанна Савченко-д’Арк пояснює як вона жбурляє в урядову ложу 8 гранат, від вибуху падає люстра, давлячи народних обранців, а тих, хто вижив, Орлеанська Діва добиває з автомата.
 
Жахлива картина, чи не так? І мені стало моторошно. Та відмотаємо бойовик на п’ятнадцяту хвилину. І що ми бачимо? Савченко малює на аркуші паперу розташування президії, трибуни, показує де знаходяться дипломати, журналісти, охорона президента і т.ін. І тут Рубан робить їй зауваження.
Савченко. – ˂…˃ Охорона президента ось тут, тут, ось тут.
Рубан. – Ты хоть как-то назови его морковкой, ну что ж ты так ПОД ЗАПИСЬ.
 
Овва! Виходить, заколотники планують кривавий переворот, фізично знищити "Морковку", ЗНАЮЧИ, що їх записують на камеру! А це вже не «Союз меча і орала», це «Палата №6». То може їх треба не в СІЗО, а до психлікарні? Причому терміново. Разом з продюсером, сценаристами та режисерами.
 
Важко сказати навіщо Надії Савченко знадобилося це недолуге інсценування. Її чудернацькі пояснення переконливими не назвеш. А от терористичну істерію, що роздувається владою, пояснити можна. Перспективи переобрання "Морковки" на другий термін далеко не райдужні, не вселяють оптимізму і шанси БПП на парламентських виборах. Що ж стосується НФ, то він взагалі пролітає як фанера над Парижем. Іншими словами, нинішній владі світить аллес капут.
Зарадити справі можуть два варіанти.
 
Перший. Залякати громадян загрозою тотального тероризму, який призведе до вселенського хаосу і руйнації держави. При цьому переконати виборців, що лише Порошенко та його команда рехворматорів здатні врятувати країну.
 
Другий. На тлі терористичної істерії ввести надзвичайний чи воєнний стан в країні, тим самим унеможлививши президентські та парламентські вибори.
 
Є чимало інших варіантів, та це вже царина політологів, конспірологів та інших майстрів цього словесного жанру.
 
© Дмитро Ремиженко [24.03.2018] | Просмотров: 1765

2 3 4 5
 Рейтинг: 27.3/55

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook