для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Трохи Земану про чехів


Трохи Земану про чехів
"Президент Чехії пропонує заплатити Україні та узаконити анексію Криму" - Мілаш Земан, президент Чехії.
 
  Власне, набір цитат і необхдна підводка.
 
  ....Інакшою була ситуація Чехо-Словаччини, союзниці Англії і Франції. Гітлер погрожував їм війною, якщо будуть противитися приєднанню до Райху Судет з трьома з половиною мільйонів німців. Міністр закордонних справ Великобританії, Невілл Чемберлен, вважав ці погрози за тактику Гітлера для досягнення цілі, якою були Судети і тому він запропонував політику епізменту-заспокоєння.
Такої ж гадки був і амбасадор в Берліні Невілл Гендерсон. Він навіть захоплювався Гітлером, називаючи його "консервативним генієм".  "Я вірю -говорив він - що німецькі домагання справедливі. Ціллю версальського договору було здеградувати і упокорити цю горду націю".
Подібної думки про Гітлера був і французський міністр закордонних справ Жорж Боннет - " я дивуюсь ростом досягнень Нової Німеччини. Франція і Англія повинні діяти так, щоб задовольнити домагання Гітлера".
Обидві держави радили Чехо-Словаччині добровільно віддати Судети. Коли Бенеш не погодився і оголосив мобілізацію, призвавши 20 травня 1938 року 174 тисячи і направивши їх в Судети, посол Гендерсон просив Рібентропа не зважати на цю "дурну затію, бо все врешті закінчиться "по-доброму", а французський міністр Боннет назвав чесько-словацький уряд "твердолобими ідіотами". Французький посол в Празі Віктор Леопольд де Лякруа заявив Бенешеві, що Англія і Франція "стоять на боці самовизначення Судетів і Чехословаччина бере на себе повну відповідльність за можливість війни". На що Бенеш відповів, що Англія з Францію зрадили Чехо-Словаччину "великодушно і нечесно".
  Прем"єри обох цих держав тиснули на Бенеша й надалі, щоб відкливав мобілізацію і Бенеш, маючи армію в 850 тисяч штиків, здався. Подальше всі знають.
 
Ще в 1933-му році угорський прем"єр, приятель Муссоліні, граф Стефан Бетлєн оголосив ціллю угорської політики повернення Угорщини до кордонів, які займала Угорщина в Австро-Угорський Імперії. В 1938-му році, коли "вирішилося" чехо-словацьке питання ( пане Земане, передайте привіт пану Орбану в цьому місці), Угорщина моментально заявила свої претензії на Карпатську Україну. І як "славно", що за угорців замовили словечко перед Гітлером і сусіди-поляки, міністр закордонних справ Польщі Бек (конференція, Берхтесгаден,  5 січня 1939-го року ). Ну, звичайно, з "поваги до братнього угорського народу", а ще щоб не так "соромно " було й собі попросити у Гітлера шматочок Чехо-Словаччини.
 
І Гіітлер дав. І тим, і тим, і тим і аж ототим. Забули ? Ну то чекайте від Путіна. Той недофюрер не менш "щедрий".    
 
      Література:
     Герман Раушнінг "Звір із бездни",
     Р.В Сетон-Ватсон " Історія чехів і словаків"
     П.Стерчо" Карпатсько-Українська держава"
     В.В. Путін  - будь-яка з промов, починаючи з Мюнхенської 2007-го року.          
 
  
 
© Дюма [10.10.2017] | Просмотров: 3735
Метки: #Путін 

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.0/37

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook