для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Можна й без назви....


Можна й без назви....
    Коли мова заходить про буксування реформ, порохоботи хором співають одну мантру: а де взяти стільки тисяч нових і розумних поліцейських замість мусорів, звідки взяти непідкупних служителів Феміди замість тих, хто слово «совість» уже і в словнику не знайде і т.д..
    Риб’ята, це маніпуляція. Безумовно, «водинтур» їх не набереш, а тих, кого можна набрати потроху, потроху система і перевиховає-перемеле.
    Є очевидний спосіб суттєвого покращення чиновничого поголів’я – жорстке покарання впійманих на корупції, починаючи з верхівки. Всі ж розуміють, що від останнього алкашного дільничого чи міського судді, – всі заносять нагору. А ті – ще вище, і ця система працює безвідмовно, як швейцарський годинник на руці казнокрада.
    Всяка видима невідповідність добробуту чиновника і його зарплати повинна бути приводом до негайного усунення того від обов’язків і початку розслідування. А покарання – максимальне. Всяка підозра у корупційних діях – теж. Сяде один мафіоз, потім другий одержить 15 рочків поряд з парашею, третій уже забздить… .
    Повинна бути відповідальність вищої ланки за нижчу: вона ж її призначає. Впійманий твій висуванець на хабарі – відповідай пониженням рангу чи ще якось. І струмочки, що зливаються в повноводну Ніагару «занесеного», потихеньку пересихатимуть.
    Те ж – і з мусорами, цим бидлом. Сувора відповідальність за порушення закону, постійне складання заліків на професійну придатність, миттєве звільнення за хамство, тупість, хабарі. Потихеньку вилюдніються. І починати також – із самої верхівки.
     Держслужбовці повинні нести підвищену відповідальність за порушення закону. Гаїшник, що сам не дотримається правил дорожнього руху чи професійної етики, повинен нести покарання. Всі випадки широко освітлюватися у ЗМІ.
Іншого шляху немає.
     Для цього, звісно, потрібна політична воля влади. А її катма, бо вся влада сама є втіленням корупції і її життєрадісним символом. Починаючи з Однотурового, на якого щодо боротьби з корупцією давно немає ніяких надій. Тягне з усіх сил ковдру повноважень на себе, і ні за що не відповідає, не впливає, не відає… . Тільки сліпий цуц не бачить, як він переформатовує мафіозну систему під себе замість її демонтажу, що так переконливо зі сльозами на очицях, обіцяв на Майдані і перед виборами, повернувшись з «короткої і незначущої зустрічі у Відні».
     Двоїстість влади, її мафіозний modus operandi, продажність депутатського корпусу, обтяжені постійним кровопусканням війною з Мордором – гарантії тривалого процесу гниття, що можуть привести до трагічних для держави наслідків.
    Вихід? Не знаю. Певно, знає містер Лінч. Чи орденоносець з ЦВК, якому до сих пір, як і офшорнику, «нема альтернативи».
     Не сказав нічого нового? Так нічого нового і нема. Хіба що ще щось "по-новому", якась чергова підляна з громадянством чи дешевий водевільчик із затриманням та оголошенням підозри черговому верховному казнокраду… . Для повного відбілювання ублюдка з одержанням вердикту «чистий, як сльоза і чесний, як новонароджений».
   Банальні істини: кадри вирішують все, риба гніє з голови, горбатого могила виправить, брехнею світ пройдеш, та назад не вернешся... .
 
© PiligrimK [14.08.2017] | Просмотров: 4448

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.6/78

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook