для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Водохреща чи Йордан, що це?


Водохреща чи Йордан, що це?
     От і пройшли новорічні чи різдвяні свята. 19 січня ми відсвяткували водохрещення, чи йордан. А от, що це за свято? А хто його знає? Всі знають, що на водохрещу вода свята, точніше, цілюща. Всі знають, що бажано скупатись в крижані воді. Всі знають, що попи з дяками хрестять воду і вона стає святою. Оце в основному і все, що знає більша частина народу. А що ж це в дійсності?
     Згідно церковним толкуванням, Іоанн Хреститель цього дня хрестив Ісуса в річці Йордан. А все сталося так, згідно церковних трактувань. Великий пророк Іоанн Хреститель довго мандрував по пустелі, дотримуючись посту і невпинно молячись. Завершивши пост, Предтеча вийшов до річки Йордан, яка є традиційним місцем релігійного обмивання іудеїв. Пророк почав закликати народ покаятися у своїх гріхах і очиститися від них у водах великої річки. Всіх бажаючих прийняти покаяння, він хрестив у йорданських водах, проголошуючи прощення гріхів. Подібний ритуал був далеко не таким традиційним і почесним, як сьогодні, але був прообразом сучасного водного хрещення. Можливо й наші можновладці так люблять купатись на водохрещу, надіючись змити хоч трохи гріхів.
     В цей час до річки прийшов і Ісус Христос, просячи Іоанна про хрещення. Пророк був неймовірно здивований, кажучи, що це йому потрібно просити про хрищення в Ісуса. Тим не менш, Ісус в 30-річному віці був хрещений, що бачило велика кількість людей. Наслідуючи Вчителя, в Йордані хрестились також апостоли і послідовники Ісуса. Згідно з Писанням, коли Ісус заходив у воду, люди почули голос з неба, який називає Ісуса Сином коханим, а вода раптом стала цілющою і святою. Тому часто свято Хрещення називають також Богоявленням.
     Так нам розповідають священники. А що ж було до хрещення. А була у русичів богиня Дана. Богиня води. Богиня води, це вічно юна, чарівна Діва і водночас дружина Вогню (Бога сонця). Вона на двадцять сьомий день від народження купала свого юного чоловіка – сонце Коляду в живому джерелі, і від цього вся вода на землі ставала цілющою.  Хто в цей день омивався в воді разом з богом Колядою, той мав же таку ж силу як вогонь і вода. Був непереможним. До- речі, пр це є легенда про Ахілла, якого мати викупала в живому джерелі і він став не вразливий. Єдине місце, за яке його тримала мати, це була п’ята. Тому тіьки вона і була вразлива.
     За переказами, храм Дани стояв у легендарному українському місті Дівичграді чи Дівинграді (нині — німецьке місто Магдебург). Від імені Дани походять, на думку деяких учених, назви рік: Дон, Дніпро, Дністер, Двіна, Дунай. Дана ототожнювалася в міфології греків з Діаною, або Артемідою.
     А чим же насправді насправді цікаве 19 січня? Як що ми подивимось на річне обертання землі, то виявим таке. Земля обертається навколо сонця не по чіткому колу, а по еліпсу. В момент афелію (найдальша точка від Землі до Сонця), 19 липня, Земля знаходиться на відстані 152 мільйони кілометрів, а в момент перигелію, на відстані 147 мільйонів кілометрів. Це як раз випадає на 18 – 19 січня. Вчені НДІ екології людини та гігієни навколишнього середовища ім. Сисіна провели ряд замірів води, і виявили, що близькість Сонця до Землі міняє воду в позитивну сторону. Ось як розповідає один із працівників інституту кандидат технічних наук Анатолій Стехін.
     - Ми просто набирали воду з-під крана, відстоювали і заміряли в ній кількість іон-радикалів. На Водохреща вода змінює властивості у всіх джерелах, включаючи водопровід. Отже, число іон-радикалів у воді поповзло вгору з 17 січня. Разом з цим вода ставала м'якшою, ріс її водневий показник (рівень pH), що робило рідину менш кислотною. Піка активності вода досягла, як і передбачалося, 18-го січня ввечері. Через велику кількість іон-радикалів електропровідність її була дійсно ніби у штучно створеного католіта (води, насиченої електронами). При цьому водневий показник води перестрибував нейтральний (7 рН) на 1,5 пункти.
     - Ми вивчили також ступінь структурованості хрещенської води, - пояснює Стехін. Для цього нам довелося заморозити кілька зразків - з-під крану, з церковного джерела, з ріки. Так от, навіть вода з-під крану, яка зазвичай далека від ідеалу, у замороженому вигляді являла собою під мікроскопом гармонійний вигляд. Крива електромагнітної активності води почала знижуватися вже вранці 19 січня і до 20-го прийняла свій звичайний вигляд.
     Тож дякувати Сонцю, а не попам, вода на водохрещу має цілющі властивості. Правда, коли різдвяну воду освячують попи, то пхаючи в неї срібний хрест, вони насичують її іонами срібла. А срібло, це сильний антисептик. Тому вода доволі довго зберігається, тим більше зимою, коли кількість мікроорганізмів мінімальна.
      Тож бувайте здорові, живіть багато, любіть і бережіть себе, своїх близьких та далеких родичів, та всіх людей на землі. Бо все зроблене вами, до вас і повернеться. Тільки сторицею.
      Ну а кому охота мати щось схоже на хрещенську воду в любу пору року, то загляньте сюди http://www.o8ode.ru/article/oleg2/givaa_i_mertvaa_voda.htm чи на якийсь схожий ресурс.
© TVOREC [21.01.2017] | Просмотров: 2038

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.3/28

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook