для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Єсть багато, друг Гораціо, такого …


Єсть багато, друг Гораціо, такого …
     Виявляється, є багато такого, що поки з цим не зіштовхнешся, навіть не підозрюєш, що це є. До чого я веду мову? Та до свого ж не зовсім здорового стану. Поки був при здоров’ї, ніколи не задумувався там над усілякими ризиками і т. п. А тапер нема чого робити, крім як ходити до лікарів, то і отримую нові знання. Може і вам кому знадобиться.
     Мене все мучило одне питання, чому мене хапнув інсульт. Палити, я не палю, зловживати спиртним, не зловживав. Чому ж тоді така біда приключилась? Виявляється, цигарки та спиртне десь на шостому чи сьомому місці в списку ризиків. А перед цим є ого-го скільки всього. А я то думав, чого я, здоровий дядько, займаюсь трохи спортом, купаюсь в ополонці, і на тобі.
     Та почну все по порядку. Зробив недавно МРТ (магнітно-резонансна томографія). Виявилось, що мозку трохи є, бо інакше б не захворів. Але зрозуміти, який саме в мене інсульт, і що там в голові не так, я, з протоколу обслідування не дуже зрозумів. Звертався до трьох лікарів за роз’ясненням, одного, що мене лічить і двох знайомих. Також нічого не зрозумів. Цей протокол мені чимсь нагадав наші закони. Пишеться закон, потім пишеться пояснення до закону, потім доповнення, потім зміни, потім знову пояснення що до змін і доповнень. І так до безкінечності. Головне, щоб прості смертні нічого не зрозуміли. Ось приводжу сію папіру в оригіналі. В нас все таки лікувальний заклад. Може хто і пояснить людською мовою.
                                 ПРОТОКОЛ ИССЛЕДОВАНИЯ *****
     На серии МР-томограм, взвешенных поТ1 иТ2 в трех плоскостях, визуализированы суб- и супратенториальные структуры.
     В области таламуса задней ножки внутренней капсулы слева определяется очаг изменения МРС до 13х8х17 мм. МРС гапер- на Т2 FLAIR, дви; гипо- на Т1, ИКД. Без масс-эффекта.
     В субкортрикальных и перивентрикулярных отделах, в белом веществе головного мозга, в подкорковых, стволовых структурах, мозжечке определяются множественные крупные очаги изменения МР-сигнала; гиперинтенсивные наТ2, изогипо- наТ1, от гипо- до гипер- наFLAIR. Отмечается диффузное повышение МРС наТ2 и FLAIR, окаймляющее боковые желудочки (лейкоареоз). Контрастность серого-белого вещества сглажена. Расширены периваскулярные пространства.
     Средние структуры не смещены. Желудочковая система не расширена. Боковые желудочки симетричные. Наличие полости Верге.
     Субарахноидальные пространства неравномерно выражены; отмечаются участки сужения и кистоподбного расширения. Расширены супратенториальные цистерны, латеральные щели.
     Ассиметрия поперечных синусов.
     Отмечается расширение ликворных пространств вокруг обоих зрительных нервов.

      Оце і відгадай про що там написано. Три доктора, і кожний по своєму розтолковує. Але один мій знайомий лікар, літній вже дядько, багато дечого пояснив.
     Так от, він сказав, що в мене вже третій інсульт. Два перших, дякуючи своєму здоров’ю, я майже не відчув, переходивши їх на ногах. Цей, дякувати Богу, також не передбачає летального кінця. А значить будем жити.
     Що до ризиків, як сказав мені лікар, то запам’ятайте, може кому і згодиться.
1. Постійно підвищений артеріальний тиск;
2. Ішемія серцевого м’язу;
3. Зміна біохімії крові;
4. Цукровий діабет;
5. Порушення плинності крові та мікро циркуляції в периферійних артеріях;
6. Атеросклероз в сукупності з зайвою вагою;
7. Тютюнопаління та зловживання спиртним;
8. Малорухомий спосіб життя при надмірній зайвій вазі;
9. Порушення ліпідного обміну.
     Оце і є основні фактори ризику що спричиняють інсульт. І, чим їх одночасно більше, тим ближче ви до інсульту. А з’являються ці фактори ризику від таких банальних причин:
1. Постійний стрес (постійні негаразди на роботі, проблеми з бізнесом, нехватка грошей, постійні борги і т. д.)
2. Хронічна перевтома, недосипання, нестача чи відсутність відпочинку.
3. Неякісне харчування. В першу чергу це споживання харчів (з хімією), які містять різні добавки; згущувачі, підсилювачі, фарбники, консерванти і тому подібне.
4. Неякісна питна вода та напої з різною «хімією».
     Тож не споживайте всіляку (особливо дешеву) дрянь із супермаркетів, типу сосисок чи ковбаси за 60 – 80 гривень чи напоїв типу коли і інших. Їжте натуральну їжу з сільських городів, пийте джерельну воду та напої з трав і сухофруктів, не нервуйтесь і побільше відпочивайте. Обходьте десятою дорогою супермаркети, фаст-фуді, Макдональдси  і інші їм подібні заклади і будьте здорові. Бо сама велика цінність в житті, це – здоров’я.
     Я це зрозумів трохи запізно. Бо замість нормально пообідати обходивсь якимсь гамбургером чи чимось подібним, бо все часу не хватало. Нормально відпочити також не вмів. Пару тижнів у Туреччині чи Єгипті повноцінного відпочинку на рік не давали. От і «згорів» од роботи .
     Тож ще раз, бережіть себе і будьте здорові.
© TVOREC [16.01.2017] | Просмотров: 3370

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.1/37

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook