для старых юзеров
помнить
uk [ru]

"...І такіє Гоголі, чтоби нас нє трогалі"


   Це я згадав таку собі епіграму на виступ Малєнкова 1952 року, мовляв, " нам нужни совєтскіє Гоголі і Щєдріни". Якраз вона, епіграма, цілком та повністю характеризує оту субстанцію, що зветься російською опозицією.
 
   Як засумували не тільки, пробачте, опозиціонери, а й представники російської влади! Ці достойники, які, до речі, свого часу приклали чимало зусиль, щоб унеможливити ретрансляцію "Дождя" територією Росії, тепер бідкаються про крах демократії в Україні. Висловились усі, хто хотів. Навіть Пєсков несхвально поворушив вусами, а Манька-Дипломація була змушена прийняти додаткову дозу "бояри" для поправки ментального здоров'я.
 
   А я хочу викласти свої п'ять копійок, поминаючи "незлим, тихим" трансляцію "Дождя" в Україні. Та й взагалі, про опозицію на Росії: це досить цікаве явище.
 
   Гарно бути опозиціонером на Росії! Головне- не перестаратись. Можна лаяти уряд та інколи (на Страсну п'ятницю), навіть Самого. Президента, звісно. Росії. Інших президентів можна лаяти будь-коли. Бо вони не демократичні, прагнуть узурпації влади, ну й таке інше. Власний президент- свята людина, яка, звісно, інколи помиляється, але виключно з вибором бояр. "От аби нас!"- так і лізе з виступів більшості російських "системних", чи хрін зна яких ще, опозиціонерів.
 
   Ні, я не намагаюся вчити російських представників опозиційних медіа, якими їм треба бути. Кінець кінцем, Росія- іноземна держава, яка, за волею Провидіння, наша сусідка. Ось і усе. Ворожа сусідка. Але їхня опозиція- це їхня опозиція, до нас вона відношення має, як київський дядько до бузини на городі. Чи як боярин до бояришніка. Тобто, я не хочу вчити їх та не хочу, щоб вони вчили мене.
 
   Згадав передачі "Дождя" про "обрєтєніє Крима". Ну ось так: взяли та "обрєлі". Он як гарно! Не загарбали, не окупували, не вкрали: "обрєлі". А на ворожі закиди щодо законності "обрєтєнія", керівництво "Дождя" відповіло, що воно,керівництво, притримується офіційної позиції. Не світової, звісно, а російської. Тому й бандити у них "ополчєнци". Так де ж тут, в біса, опозиційність?
 
   Читаю інтерв'ю з російським опозиційним депутатом Держдуми. І в чому я бачу його опозиційність? а ось у чому. Він є одним з ідейних "батьків" отого самого "русского міра". Тільки бачив розвиток цього "міра" більш поміркованим, більш поступовим. Спокійна агітація замість сірої та чорної пропаганди. "Картки росіянина", замість роздачі усім бажаючим в Україні російських паспортів. Економічні зв'язки, замість руйнування української економіки. Тобто, цей опозиціонер кінцевою метою політики щодо України бачить абсолютно те ж саме, що й Путін: окупація та асиміляція. Різниця лише в методах. Так поясніть мені, люди добрі: за що я тут, в Україні, повинен любити такого, пробачте на слові, опозиціонера?
 
   Коли йдеться про Україну, то кінцева мета будь кого на Росії: хоч влади, хоч опозиції, одна: зжерти. Тому я бачу систему російської влади, як такий собі набір Путіних різних калібрів: хто більшенький, хто меньшенький. Ближче до вдади- більший. Далі- менший. Але різниця лише в масштабах. Пам'ятаєте, як починають мекати дев'ять з десяти російських "оппо" при відповіді на елементарне питання: а що там з Кримом? Так отож.
 
   Не набридатиму. Як кажуть: "Менше тексту". Як на мене, то вимкнули "Дождь"- от і добре: "помер Максим, та й ... з ним". Хоча я б вимкнув "Інтер", для початку. Ну й з такими "братскімі падаркамі", як "Вєсті" розібрався б, а вже тоді з "Дождьом". Та це справа смаку. Тому з нетерпінням чекаю продовження.
  
© Саня электрик [14.01.2017] | Просмотров: 3499
Метки: #Путін 

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.4/49

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook