для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Ключовим питанням є швидкість перетворень


Ключовим питанням є швидкість перетворень
Пересічні користуються простим критерієм - "подобається - не подобається - байдуже". І не лише у нас, а в усьому світі. Соціологічні служби опитують пересічних щоб встановити середній стан їхньої підсвідомості і провідні емоційні стани.
 
А потім той публікум, який вміє розмовляти (політологи, політики, персонал ДД і все таке), починає навколо тих досліджень вибудовувати таку чи сяку логіку, маючи на меті пояснити пересічним те, що пересічні відчувають.
 
Ну, от. Візьмемо до прикладу інтерв'ю Надії Савченко на РС.
 
Навіть якщо люди останні маргінали, навіть якщо вони проплачені – вони, в принципі, мають право на протест. ... я буду виходити, не дивлячись на те, хто там буде стояти. В кожної людини є проблеми, і влада повинна їх почути, щоб потім подумати, яким законом і як це змінити.

В форматі "населення - [автократична] влада" це є цілком достойний підхід політика до виконання своїх функцій. А тепер трохи теорії навколо цього.
 
Ніяка "влада" не може обслуговувати всіх. Вона завжди обслуговує тих, хто є сильнішим і тих, хто є багатішим. У нас сильнішими-багатішими є олігархи. Отже природно стверджувати, що наша влада обслуговує в першу чергу олігархічні клани.
 
Для решти є мінімальний споживчий кошик і право брати участь в виборах в ролі виборців.
 
Тобто, за авторитарної системи управління населення розділено на дві частини - Верхню і Нижню. Якщо Верхню частину назвати "демосом", то у нас є демократія .. Стосунки всередині такого демоса регулюються неписаними правилами і домовленостями. Суддєю в суперечках між членами демосу певного рівня суверенності виступають члени демосу з вищого рівня суверенності або сходки членів того ж рівня під орудою вищого суверена.
 
А в порядку впорядкування життя Нижнього класу Верхній клас створив закони. Законами регулюються стосунки між плебсами. Стосунки між плебсом і сувереном взагалі не підлягають розгляду.
 
Якщо так сталося, що деякий суверен потрапив під дію закону, то це є ознакою того, що його було переведено з Верхнього класу до Нижнього. Таке приниження (виключення з демосу) є найбільшим покаранням для суверена.
 
В нашій дивній Україні стаються інколи "революції", після яких трохи блебсів записують у демос. Звичайно, для більшості з них новий статус стає звичним і приємним і вони вже не мають бажання повертатися у статус плебса. І що не дивно, більшість плебсів розуміють і підтримують таку трансформацію їхніх бувших обднокласників.
 
Але трапляються виключення. Ось Надя є одним з них .. Надя потрапивши у Верхній клас за всіма ознаками залишається плебсом. Єдиним виправданням для перебування у демосі для неї є служіння плебсу. І вона намагаєть працювати на межі між демократією Верхнього класу і соціалізмом Нижчого. І при цьому виявляє характерні для української жінки риси.
 
Не дивно, що Надія дратує як демосів, так і плебсів. Вони ж бо складають єдине ціле і розуміють норми існування однаково - або ти сидиш в плебсах і гавкаєш на демосів, або ти сидиш в демосах і насолоджуєшся життям.
 
biggrin
 
ПС
 
Назва ІМХО трохи не відповідає його змісту, перепрошую панство .. Пояснення таке: мав на увазі многа букав, але ніасіліл .. Можливо потім приведу думку до швидкості перетворень і тим особам, яких завів у теги.
 
© Карт [24.11.2016] | Просмотров: 949

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.7/22

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook