для старых юзеров
помнить
uk [ru]

"Дубовий гай з природною водоймою"


   Біля метро "Нивки" є зелений металевий паркан, що огороджує "дубовий гай з природною водоймою": так можна прочитати на табличках, що розміщені з певним інтервалом по периметру території. Територія, трохи більше гектару, звісно, охороняється, тому зайти до гаю що має, як написано, "природоохоронну, рекреаційну, пізнавальну" та ще інші цінності, неможливо. В усякому разі, входу я не знайшов. Можливо, погано шукав. А от чого не треба було шукати, що лізло у вічі саме по собі- так це чималенька кількість усіляких хаток, хатинок та хатиночок, що щільно оперізували вищезгаданий гайок. Більше скажу: його огороджено не так парканом, як хатками, що, думаю, суттєво влізли на територію дубового гаю.
 
   Так вже вийшло, що сьогодні, після споглядання на гайок, довелося мені їхати від площі Шевченка в бік Петрівців. Там, ще з часів Януковича, біля перехрестя, вигризено шмат лісу та йде будівництво. Сьогодні я побачив, що воно, оте будівництво, вже добігає кінця. Скоро, мабуть, відкриється черговий монструозний торговельно-розважальний центр.
 
   В місті, де проживав пріснопам’ятний пан Вороб’янінов, було, як відомо, дуже багато парикмахерських та поховальних бюро. Пам’ятаєте Безенчука? Я до того, що в Києві, схоже, кожний городянин має право та й обов’язок купувати та розважатися. Скоро по кількості торговельно-розважальних центрів ми вийдемо на перше місце в Європі. На жаль, ціною втрати назавжди першого місця з кількості зелених насаджень.
 
   Ліс навколо Києва- його легені. Це заповідна зона. Коли при Януковичу було вигризено шмат лісу ("робко і нєсмєло": вирубували спочатку так, щоб не було видно з дороги), було зрозуміло: злочинна влада продала комусь те, що продавати не мала ніякого права. І, чесно кажучи, я, наївний, сподівався, що після Революції Гідності, це будівництво заглухне. Еге ж, щас...
 
   А на мою думку, там слідства- на три дні. Ліс заповідний? Так. Хто підписував дозвіл на будівництво: ти? Просю на цугундер. Ти будуєш? А чому в лісі? Будь ласка, відсидь та усе компенсуй. А, ти будуєш, бо он тому заплатив? Добре, він сяде з тобою за компанію. Та з конфіскацією.
 
   Не можу не згадати багатостраждальну станцію метро "Героїв Дніпра". Почали щось будувати. Люди підняли галас. Пішли якісь дурнуваті відповіді: нічого не будуємо, а ремонтуємо, бо тріснуло. Будуємо, бо люди просто вмирають без торговельно-розважального центру. Тому будуємо й ремонтуємо разом. А тріснуло чому? А дідько його зна: тріснуло та й годі.
 
   Людці, що потрібні будь-якій владі, які спрагло бажають помітити хоч який шматочок дорогоцінної київської землі (як собака-стовпчик), яким усе одно, де будуть жити наші діти- вони продовжують дерти київську землю, відшукуючи незайнятий бодай квадратний метр, щоб зліпити на ньому будь-що.
 
   Ми можемо пишатися цивілізаційним надбанням: цього літа над Києвом висів гарний, повноцінний смог. Заради цього не шкода отих тисяч дерев, що знищено в місті за останні роки. Нищаться дерева й зараз. І стогне Голосіївський парк, бо хтось, багатий на гроші та не на совість, хоче зліпити щось за рахунок старого парку, оспіваного поетами.
 
   От цікаво: чи буде колись в Києві влада, що не торгуватиме містом?
© Саня электрик [27.09.2016] | Просмотров: 2584

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.3/37

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook