для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Як би нам Україну облаштувати.


Як би нам Україну облаштувати.
   Днями відкривається чергова сесія Нижньої Палати Законодавчого Органу України - Верховної Ради. Що там "нарішала" за літо Верхня Палата, нам знати не дано, але відголоски чутно ("націоналізація"Приватбанку, наприклад): чия там коаліція чию перемагає, панамсько-белізьська багамсько-віргінську, чи навпаки, але сумнівів майже не залишилося (у мене не залишилося) - перед погоджувальною радою у Андрія Парубія у шухлядці заготовлено цілий стос рішень Палати "Лордів", до виконання. І в паперах тих і мир , і війна, і курс гривні, і кадрове по смотрящим по "префектам". Не знаю як кому , а мені така федералізація, коли верхня палата, володарка вирішального голосу, представлена заморськими територіями, видається неправильною. Бо звідси і "перекоси" і рання сивина президента, ну самі подумайте - тримати в голові два комплекти законів, два сценарія миру, два - війни, два  - кадрових призначень, етсетера - тут в кого завгодно голова кругом піде.
Тому пропоную такий політичний устрій для України. В кожній області від різних верств обрати комітети виборців. Непропорційно, тобто однакову кількість, але щоб ніяку групу не забути. Цей орган знадобиться нам для обрання Верхньої палати Конгресу і для початкового праймерізу виборів президента. Президентські мають проходити, як в Сполучених Штатах - двійку найвірогідниших визначає кожна область, двійка кандидатів по Україні - сумою областних голосувань комітетів вибоців, а далі - всенародне. До Верхньої палати, як я зазначив, достатньо зібрати більшість у регіональному виборчому комітеті. Нехай їх буде по п"ять від кожної області (рейтингова перша п"ятірка). А нижня, холєра з ними (нового виборчого закону за відкрити пропорційними списками я/ми очевидно не дочекаємся ), нехай буде партійна. Від нижньої Уряд. Президент- поза партійним брудом з найвищим рівнем легітимності. Верхня палата - балансир і засторога від крайнощів. Звичайно, передбачити імпічмент президенту, але й йому дати право на мотивований розпуск нижньої палати. А до Верхньої - зась. Недоторканість привести у відповідність з законом, непідсудним залишити тільки політичну діяльність (примітка для тих, хто в танку: підкуп депутата, чи виборців - злочин КРИМІНАЛЬНИЙ ). Так, як в країні важливо мати обидві осі (ікс і ігрек), президент,верховний суддя та прем"єр очолять свої гілки вертикалі, а Конгрес - вузол горизонталей. В точках перетину - префекти. Префектів всіх рівнів призначає президент, але за погодженням з Кабміном. Напару ж і відповідають за його діяльність. Префект, в моєму розумінні - це щось на зразок загального нагляду прокуратури, або мініконституційного судді. Фінанси, розвиток території, підміна собою органів місцевого самоврядування, чи державної влади - недопустимі.
  Якщо б знайшлися однодумці по першому, можно було обміркувати пункти з 2-го по N-ий, а там вже і до дорожньої карти недалеко.
      
  
© Дюма [05.09.2016] | Просмотров: 2709

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.4/24

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook