для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Зі святом Незалежності!


Зі святом Незалежності!
Поздоровляємо зі святом Незалежності та бажаємо жити в чесному суспільстві, вільному від духовного та ідеологічного диктату.
 
Щоб наші побажання швидше збулися, Українська Рада Вільнодумців і Віруючих звернулася з відкритим листом до Київського міського голови Віталія Кличка, в якому ми просимо змінити назву вулиці Митрополита Андрея Шептицького та у майбутньому уникати присвоєння вулицям Києва імен релігійних, військових чи політичних діячів (принаймні, новітнього часу), до яких, як правило, з огляду на конфліктні контексти їх діяльності існує неоднозначне ставлення в суспільстві, а також інших спірних найменувань, які містять релігійну або ідеологічну пропаганду, з огляду на конституційні принципи світськості Української держави, заборони обов’язкової релігії та ідеології (ст. ст. 15, 35 Конституції України).
 

 
Відкритий лист до Київського міського голови Віталія Кличка
 
Розпорядженням Київського міського голови від 19.02.2016 № 125/1 вулицю Луначарського перейменовано на вулицю Митрополита Андрея Шептицького – одіозного греко-католицького релігійного діяча, ненавиcника світської держави, віротерпимості та атеїзму, вільнодумства в науці й філософії.
 

 
Експерт з правознавства Української Ради Вільнодумців і Віруючих Олексій Святогор, який сповідує душевну релігію (віру в найвищу цінність людини) та мешкає на цій вулиці, обурений пропагандою греко-католицької релігії, що міститься в його новій адресі. На його думку, подібне перейменування вулиці, навіть якщо б більшість мешканців дали на це свою згоду (хоча в даному випадку з мешканцями вулиці ніхто не порадився), є проявом прозелітизму – агресивного навернення в певну релігію за допомогою примусу чи зловживання публічною владою (адмінресурсом). Прозелітизм грубо порушує право людини на свободу думки, совісті та релігії, гарантоване статтею 35 Конституції України, статтею 9 Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, статтею 18 Загальної декларації прав людини. Абсурдно і нецивілізовано займатися прозелітизмом в центрі Європи, коли навіть у консервативній Греції прозелітизм заборонений Конституцією і карається як кримінальний злочин.
 
Також звертаємо Вашу увагу на те, що занадто довга назва вулиці може призвести до плутанини у офіційній документації. Наприклад, для назв елементів вуличної мережі у стандартних формах заяв про вчинення реєстраційних дій, затверджених Міністерством юстиції України, відводиться 35 клітинок, тоді як повна назва «вулиця Митрополита Андрея Шептицького» містить 37 символів.
 
Просимо змінити назву вулиці Митрополита Андрея Шептицького та у майбутньому уникати присвоєння вулицям Києва імен релігійних, військових чи політичних діячів (принаймні, новітнього часу), до яких, як правило, з огляду на конфліктні контексти їх діяльності існує неоднозначне ставлення в суспільстві, а також інших спірних найменувань, які містять релігійну або ідеологічну пропаганду, з огляду на конституційні принципи світськості Української держави, заборони обов’язкової релігії та ідеології (ст. ст. 15, 35 Конституції України).
 
Голова Української Ради Вільнодумців і Віруючих
Ю. В. Шеляженко
 
Експерт з правознавства Української Ради Вільнодумців і Віруючих
О.А. Святогор
© Юрій Шеляженко [24.08.2016] | Просмотров: 1583
Метки: #Кличко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 31.1/8

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook