для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Знайомий почерк


Знайомий почерк
                                                                            Si vis pacem, para bellum
 
01 вересня 1939 року, операція «Консерви».
Перевдягнені у польську форму есесівці під командою Альфреда Науйокса нападають на німецьку радіостанцію у Глейвіці. Незабаром жителі околиць почули «полум'яну відозву» польською мовою на тлі пострілів. Вся операція зайняла не більше 4 хвилин. Роль «загиблих під час нападу» дісталася ув'язненим концтаборів, вбитим за допомогою ін'єкцій, вдягненим у польську форму і вже після цього доставленим на місце подій. На есесівському жаргоні вони називалися «консервами», звідси і назва операції.
Наступного дня до німецького народу звернувся Гітлер, заявивши, що Польща здійснила напад на німецьку територію, і що з цього моменту Німеччина знаходиться в стані війни з Польщею.
 
26 листопада 1939 року.
У цей день поблизу села Майніла неподалік від тодішнього радянсько-фінського кордону, відбулася подія, яка увійшла в історію як «Майнільскій інцидент».
Наступного дня найправдивіша у світі газета «Правда» подала цю подію під кричущим заголовком «НАГЛАЯ ПРОВОКАЦИЯ ФИНЛЯНДСКОЙ ВОЕНЩИНЫ».
«По сообщению штаба Ленинградского округа, 26 ноября в 15 часов 45 минут наши войска, расположенные в километре северо-западнее Майнилы, были неожиданно обстреляны с финской территории артогнём. Всего финнами произведено семь орудийных выстрелов. Убиты три красноармейца и один младший командир, ранено семь красноармейцев, один младший командир и один младший лейтенант.»
Через два дні СРСР оголосив про вихід з радянсько-фінського Пакту про ненапад, ще через день оголосив про розрив дипломатичних відносин, а 30 листопада частини Червоної армії за наказом головного командування перейшли радянсько-фінський кордон. Почалася радянсько-фінляндська війна.
 
10 серпня 2016 року. ФСБ звинуватила Україну у підготовці терактів у Криму.
«Вжитими заходами на території півострова Крим ліквідована агентурна мережа Головного управління розвідки Міністерства оборони Збройних сил України. Затримані особи з числа громадян України та Російської Федерації, які надавали сприяння в підготовці терористичних актів, які дають свідчення», - підкреслюється в повідомленні.
«Спроби прориву прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою збройних сил України. В ході вогневого контакту загинув військовослужбовець МО РФ», - стверджує відомство.
Один загиблий вочевидь не вражає, Путін додає ще одного.
«Хочу відзначити і думаю, що в засобах інформації це є, з російської сторони є втрати, вбиті двоє військовослужбовців». І прозоро натякає що «Россия мимо такого проходить не будет». Схоже, він зрозумів, що законопатити мінську мишоловку, в яку Порошенко загнав Україну, не вдасться, українське суспільство не дозволить. Тому вирішив похерити мінсько-нормандські піддавки і заявив, що «власти России предпримут дополнительные меры безопасности».
 
От вам і сучасний кримський «Глейвіц» з «Майнілою» в одному флаконі. «Консерви» вже є. Мабуть не варто пояснювати, за чиїми лекалами діє теперішній російський недофюрер.
 
Не буду гадати, якими можуть бути ті «заходи безпеки», не відбиратиму хліб у фахівців. Діапазон тут якнайширший. Від сухопутного коридору до Криму (від початку було зрозуміло, що без такого коридору Крим – це валіза без ручки) до розчленування України на Лугандони, Новоросії та інші бантустани. Мене більш цікавить реакція наших батьків-командирів. Вони й надалі волатимуть про безальтернативність Мінського договірняку чи дослухаються до поради мудрих латинян?
 
© Дмитро Ремиженко [10.08.2016] | Просмотров: 2351
Метки: #Путін 

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.9/33

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook