для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Боротьба з "корупцією" в авторитарній системі


Боротьба з
© Карт [26.07.2016] | Рейтинг: 41.4/28 | Переглядів: 1275 | Коментарів: 52
 
Минулу статтю відкрили 1275 читачів. З них 28 відреагували. З 28 схвалили статтю 15-20. Таке от характерне і промовисте співвідношення.
 
Ось вона, боротьба з корупцією за два дні:
 
В аеропорту "Бориспіль" обшуки: підозрюють нечесні тендери
Слідчі київської прокуратури спільно із співробітниками СБУ проводять обшуки в приміщеннях аеропорту "Бориспіль".
 
26 липня 2016, 16:30 — Новини
У Державіаслужбі і АМПУ проходять обшуки через мільйонні розкрадання
Співробітники СБУ та Нацполіції проводять обшуки в приміщеннях Державіаслужби і Адміністрації морських портів України.
 
26 липня 2016, 14:50 — Новини
Ситник: прокурор АТО Кулик не зміг пояснити, де взяв 3 мільйони
Антикорупційні органи не отримали логічного пояснення походження мільйонних активів у прокурора АТО Константина Кулика.
 
26 липня 2016, 13:58 — Новини
НАБУ затримало ще одного фігуранта махінацій з закупівлями на УЗ
Детективи НАБУ затримали начальника департаменту планування і контролю за закупівлями "Укрзалізниці".
 
25 липня 2016, 17:44 — Новини
Гройсман вимагає доповісти, хто "кришує" зловживання на ремонті доріг
"Я би хотів, щоб зараз і аудиторська служба, і фіскальна служба дуже предметно зайнялися вивченням ситуації. Я би дуже хотів, щоби ви провели розслідування", – сказав Гройсман.
 
25 липня 2016, 17:34 — Новини
Справу про корупцію за участю родича Ківалова передано до суду
Генпрокуратура передала до суду справу за підозрою екс-заступника прокурора Подільського району Києва, який вимагав та одержав 150 тис доларів хабара.
 
25 липня 2016, 17:33 — Новини
Володимир Омелян: Сподіваюсь, українську мафію в "УЗ" не замінить польсько-українська
У другій частині інтерв'ю з міністром інфраструктури: про боротьбу з МАУ, про лоукостери, що чекає на українські порти, та про виклики для "Укрзалізниці".
 
25 липня 2016, 16:17 — Публікації
Захист чиновників ОПЗ скаржитиметься Заходу і послу США
Захист двох керівників "Одеського припортового заводу" Сергія Переломи і Миколи Щурікова звернулися в посольства іноземних держав з проханням дати оцінку порушенням, які нібито допускають НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) в ході розслідування ряду кримінальних проваджень.
 
25 липня 2016, 12:45 — Новини
На Одещині затримали інспектора поліції, який вимагав хабар
Старший інспектор одного з відділів поліції Одещини вимагав щомісячно по 500 доларів США у місцевого підприємця.
 
...
 
Генеральний наш пан прокурор отримав (каже) карт-бланш для радикального прорідження вітчизняних щільних чиновничих рядів, структурованих по схемах збагачення.
 
Отже, ГП запрацювала в очікуваному прогресивним людством напрямку - "знищення корупції"!
 
Нам випадає нагода віднайти логіку в тому, що ми спостерігаємо.
 
Для проведення такого рісьорчу ми ще раз для себе пробубонімо вже досягнуте нами розуміння логіки нашої авторитарно-кланово-мафіозної системи.
 
1. Та система управління, яку ми маємо зараз, постала разом з оформленням олігархічних кланів наприкінці минулого тисячеліття. Отже саме клани були так би мовити, "системоутворювачами".
 
Класичний український олігархічний клан утворився шляхом привласнення частини бувшої соц-держ-власності, він володіє каналом ТБ, фракцією в паламенті, ключовими фігурами в управлінській вертикалі, і для понтових змагань між олігархами - ще й футбольним клюбом.
 
"Системна" частина діяльності клану полягає в тому, що він формує напрямки і характер внутрішньої і зовнішньої політики України. Звичайно, що клани є різними за своїми інтересами і уподобаннями, але кожний з них має свою долю в державному управлінні і проштовхує саме своїх інтересів.
 
Як це вплинуло на формування правової системи в Україні? Це вплинуло катастрофічно, а саме: незалежність прокурорського і судового сегментів правової системи сконала на самому початку. Адже і прокурори і судді були розібрані по кланах і гарантували їм непорушність інтересів при замінах команди біля державного корита.
 
Про ментів і казати нема чого, вони просто стояли у олігархів на службі. До речі - не лише в олігархів вони прислужувалися.
 
Отже, клани не дозволили прокурорській і судовій гілці займатись своїми справами у чисто професійному форматі. Саме це, визначальне, спотворення правоохоронної системи, стало підгрунттям для мафіонізації всієї
системи управління. І дійсно, якщо вже охороняєш не закон, а приватний інтерес, то яка різниця - чиїм виявиться цей інтерес, аби він платив.
 
І спотворена система почала утворювати схеми для особистого збагачення учасників системи. Разом з тим йшов процес відбору в лави системи саме своїх, тобто, "членів родин". Так утворювалися мафії всередині кожного фрагменту державного і комунального управління. Мафіозні павутиння лягли на країну і павучки потроху перетравлювали муху-україну аж поки не вдарив путін.
 
І тут таки почалося ..
 
2. По-перше, з'ясувалося, що павуки так захопилися перетравлюванням України, що на державний інтерес повністю "забілі". Виявилося, що такої окремої держави як "Україна" просто не існує. Існує територія, яку можна по клаптях розтягувати по сусідах.
 
Ще виявилося, що в країні існує зародок української нації. І саме ця нація зупинила процес повної деградації і розпаду країни. Тобто, суспільство, коли воно самоструктурувалося у відповідності до функцій захисту країни, виявилося спроможнішим за державні органи управління.
 
А між тим авторитарна система, яку очолили нарешті донецькі, завдяки дуболомності донецьких (Янукович вирішив створити власний олігархічний клан), вийшла із зони спокійного перетравлення (і коли ж то мала вийти звідти, адже тіло країни не є безмежним) і увійшла в зону тербулентності.
 
З усього стає зрозумілим, що авторитарна система, яка є ворожою до інтересів нації, не здатна сприяти розвитку країни. А як немає розвитку, то набувають сили процеси гниття і розкладу. І ці процеси постали у скандальній очевидності. Можливість подальшого існування системи управління в авторитарному форматі викликає все більше сумнівів навіть в середовищі мафій. Не кажучи вже про широкі верстви суспільства, які хоч і тупенькі і дурненькі, але підкоркою відчувають насування великих дискомфортів.
 
Отже, вища державна чиновнича частина системи управління, розуміючи, що якщо запалає, то можна не встигнути вискочити, почала кампанію руйнації мафіозних осередків, на яких струси в системі подіяли лише як стимулятори всмоктування.
 
Які перспективи цієї руйнації мафіозних осередків? На найближчу перспективу можна сподіватися отримати деяке поліпшення стану бюджетних надходжень (як в 2005-му) і зменшення кута падіння. Але джерело, з якого зародилася мафіозна система, поки що залишилося неушкодженим. Олігархічний хребет залишився. Поки що відбувається зрізання мафіозного жирку з системи корупції.
 

 

 

 
© Карт [28.07.2016] | Просмотров: 2088

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.8/25

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook