для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Помилка Леоніда Кучми


Помилка Леоніда Кучми
  Власне, Данилович не вчинив нічого проти волі народу (все ж таки на Референдумі 2000-го року народ переважною більшістю, в 82%, проголосував за двопалатний парламент). Хотіли ? - Майте !  Не вчинив за формою. Але ж за суттю ! Публікуємі з дня в день списки фігурантів офшорних справ виявляють прикру особливість - частина (і значна частина) верхньої палати представляють Панамський виборчий округ. А якщо добре попросити Андрія Парубія, то, можливо б, дізналися, які ще округи представлені в верхній палаті. Андрія, або Вас, Леоніде Даниловичу, як незмінного голову Верхньої палати. Напевно ж знаєте які там ще. Лондонський ? Віденський ?
Так не годиться. Навряд чи народ мав на увазі саме таку двопалатність, коли ставив "галочки" в бюлетенях. Тому й не дивуйтеся, що все частіше поміж людей мова йде не про двопалатність, а про двокамерність. Я розумію, Ви дбали про унітарність країни, бо таку конструкцію не розірвуть ніякі федералісти, але ж постає питання - якої саме країни ? Новітня історія переконливо свідчить  - таки так, ТУ країну  не розірвати, будь- який сплеск - то, як камінцем у багнюку, булькнуло та й затягнулося, жижа зімкнулася і виглядає не гірше за попередню. А цю (Україну) ? Але й це ж ще не все. Ви нам розпаскудили ще й палату представників. Бо, як кажуть, поганий той депутат, який не мріє стати сенатором (читай - емігрувати в офшорний виборчий округ). І рідко який втримується від спокуси (люди - всього-навсього люди) І от що з цим усим тепер робити ?
Тому я прошу Вас, Леонід Данилович, поки не дійшло до "бікамерності" (хоча сенаторів цим не налякаєш), примкнути до розробки нової Конституції. Давайте хоча б розділимо палати. Для початку. І впорядкуємо повноваження. Ну, ваша палата, звичайно, захоче залишити за собою право обирати проміж себе президента. Холєра з вами, обирайте. Але давайте, нехай сенатори все ж таки представляють трохи і округи/землі. Українські. Подумайте, як це зробити. Для нижньої ми потребуємо нового виборчого закону. (Так, є ще одне прохання - оголосіть, не чекаючи наступних панамагейтів, весь список довічних сенаторів, щоб кандидати в нижню палату раз і надовго збилися, забули й мріяти та зосередились цілком на повноваженнях на своїй ділянці відповідальності). Таке розлучення двопалатного шлюбу зняло б масу питань. В першу чергу з боку виборця. А мо й громадянина: знай собі свій "потолок", вмощуйся зручніше та й рухайся. В ширині колії можно навіть створити ілюзію свободи. Ви скажете ілюзія свободи і зараз присутня ? Так, але багато хто вже запідозрив, багато кому настогидло, а звідси вже й до гайдамаччини рукою подати.      
© Дюма [17.05.2016] | Просмотров: 3014

2 3 4 5
 Рейтинг: 39.7/32

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook