пароль
помнить
uk [ru]

Має значення гра


Має значення гра
В чому полягає роль особистості в нашій історії? В тому, що кожна особистість знаходить своє місце на шахівниці. Гру ж ніхто не вигадує .. Гра як рух - вічна.
 
Просто виникають ті чи інші етапи гри.
 
От є така фігура - Президент. Чим вона приваблює декого? Ну, тут можна наваяти купу мотивацій .. Але суттєвою обставиною є енергетична. Реальні претенденти в президенти мають всередині себе такий генератор енергії, який потребує відповідного навантаження. І напруження всього організму зверху донизу.
 
Бути президентом авторитарної країни означає брати участь у великій грі. Грати вільно і на повному азарті.
 
Є фігури дрібніші. Але й вони знаходять охочих перевтілитися в них. Ну, шо тому Шокіну світлини на стінах, коштовні прикраси і все таке золотих кольорів і відтінків? Це все театральна атрибутика великої гри. Виведи його з тієї гри і він втратить смак життя.
 
Юрасик пішов у Генпроки. Що він там забув? Та нічого. Просто він вскочив в гру, набув деякого досвіду і гра його повела по життю. Він вже не може жити пересічним життям. Він став гравцем.
 
Ніхто з гравців не хоче потрапити в пересічні. Пересічні є чутливими до маленьких радощів життя. Великі спортивні здобудки політичних гравців не зрозумілі пересічним. Емоції великої гри вистрибують за межі шкали цінностей людини з вулиці. Людина з вулиці однаково не знає, що  б вона зробила з 10 млн чи з 100-ма. Щоб зруйнувати маленьке налагоджене (чи ні) власне життя, їй вистачило б і одного лимона.
 
*************
 
Взагалі, життя кудись просувається завдяки змаганню т. зв. "інтересів" гравців. Що таке є "правова система"? Нею є система певних правил на полі гри. Право існує для гравців, щоб гра продовжувалась.
 
Наша біда полягає в тому, що тих, хто опинився поза грою, кого відштовхують від поля чудес, хто не навчився грати, але навчився волати, от цих у нас забагато.
 
Гравці, звичайно, беруть їх до уваги, бо вимушені брати (багато ж їх!). В тому сенсі беруть, що навчилися маніпулювати свідомістю неструктурованих мас. От взяти Пороха .. Той (не сам, звичайно, а командою) вибудував дуже правильну тактику обробки мас виборців і влучив в десятку - взяв булаву. Маси не обурилися їхнім обдуренням, тому що їм саме того і треба було. Адже, як це не дивно, і такі неструктуровані маси мають свій інтерес, і він полягає в тому, щоб ні за що не відповідати, щоб ні на що не впливати. І маси бажали такого оберфюрера, який їх розуміє і не намагатиметься руйнувати звичних стандартів патерналізму.
 
Навіть т. зв. "майданівці", що рванули в систему для проведення своє гри, вже кооптовані в систему .. Система навіть погодилася дещо модифікувати своє "правове поле", включивши в нього віртуальний майданівський компонент. І Мустафі, і Сірьогє, не кажучи вже про Андрія, знайшлася своя роль в системі. Хай грають хлопці .. Врешті решт, життя не стоїть на одному місці.
 
**************
 
Інтереси, інтереси, інтереси ..
 
Врешті решт, інтересів багато, і кожний з них має право на життя. Такий от формується плюралізм інтересів в нашій суспільній свідомості. В тебе є свій інтерес? Просувай його. Якщо кодекси тобі допоможуть, наймай юриста. Тільки не сподівайся перебороти кодексами чийсь великий інтерес.
 
Перемагає сильний, розумний, впертий, цинічний .. Ну, і той, хто з потрібною кількістю грошей. Ти не потрапив на поле чудес? Тоді починай перемагати серед пересічних.
 
Ворог розчинився серед гравців і натовпу. Прийшов час приватних справ.
 

 
© Карт [12.05.2016] | Просмотров: 888

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.8/25

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook