для старых юзеров
помнить
uk [ru]

КРАЇНА ДЛЯ "різних ЛЮДЕЙ"


КРАЇНА ДЛЯ
Як відомо, (Тарифи на газ в Україні таки підвищуватимуть до рівня реальної ціни.) 20 квітня 2016 року прем'єр-міністр заявив, що: "Низькі чи економічно необґрунтовані тарифи – це пули для жорсткої корупції. Це десятки-сотні мільярдів, які заробили різні люди. Коли газ для одної категорії коштує три тисячі, а для іншої сім, то списують по три тисячі на населення, а продають по сім. Заробляють мільярди. Коли буде одна ціна, то все".
 
Ця заява є, НМД, трохи незрозумілою за формою і за змістом. Виникають деякі питання.
 
1. Не є зрозумілим кому продавали по 7 тисяч -- населенню чи підприємствам. Чи на експорт. Схоже, що НЕ населенню. Інакше це всі зразу побачили б в своїх рахунках за газ. Відповідно, продавали підприємствам або на експорт.
 
2. Хто продавав? Прем'єр-міністр назвав якихось анонімних "різних людей". Він не знає, хто це такі? Чи "стісняється" назвати конкретні фірми та прізвища менеджерів і власників. А також об'єми таких продаж. А точніше крадіжок.
 
3. Якщо ці таємничі "різні люди" "списували" газ по 3 тисячі на населення, а продавали "наліво" по 7 тисяч, то виходить, що в Україні продавалось газу більше, ніж видобувалось та імпортувалось.
Ось умовний приклад. Видобуто 20 млрд. куб.м., імпортовано -- 30. Всього -- 50.
З 20 млрд. куб.м. 15 продано НАСПРАВДІ населенню. А 5 продано наліво. Але на населення списано всі 20 млрд. внутрішнього видобутку. Промисловістю спожито 30 млрд.куб.м. імпортованого і 5 -- "лівих". Всього (за документами) має бути спожито 20+5+30=55.
Як бачимо -- більше, ніж було в наявності.
 
Виходить так, що Україні абсолютно відсутній облік та контроль за використанням газу?
 
Звідси наступне питання,
4. Якщо облік і контроль відсутні, то звідки пан прем'єр-міністр знає про озвучені ним дії "різних людей"?
 
5. Які гарантії, що після підвищення ціни на газ для населення, практика крадіжок не припиниться? Тобто, ті ж самі таємничі "різні люди" будуть так само приписувати об'єми населенню (але вже по 7 тис. за куб.м.) і "приписане" так само продавати "наліво"?
 
Навіть більше скажу -- у цих "різних людей" навіть вибору не буде. Вони змушені будуть "приписувати" зайве. Інакше вилізе шило з мішка -- зменшаться дані, щодо споживання газу населенням. І стануть очевидними вчорашні "приписки".
 
Щодо останньої тези мені зараз можуть заперечити: мовляв, звичайно, що обсяги споживання з подорожчанням зменшаться.
Так, ЗАГАЛЬНІ обсяги мусять зменшитись. І відчутно. Бо значна частина людей відмовиться від споживання газу. Але це, переважно сільське населення. І, переважно, на опалення.
А от об'єм споживання на одного споживача навряд чи наступного сезону зменшиться відчутно.
 
6. Цікаво, а коли панові прем'єр-міністру стало відомо про цих анонімних "різних людей"? Схоже, що не зразу після того, як став на нову посаду. Бо за 2-3 дні таку інформацію важко зібрати і проаналізувати, зробити висновки і обрати рішення. Враховуючи, що ще й над програмою дій уряду треба працювати.
Звідси наступне запитання.
 
7. Чому мовчав раніше? Виходить трохи негарно. Довгі роки пан Гройсман був міським Головою. Впродовж цих років "різні люди" обкрадали державу і виборців пана Гройсмана. Він про це, ймовірно, знав і мовчав. А зараз, отримавши владу, фактично лобіює інтереси "різних людей", які обкрадали державу і народ України.
 
І наостанок.
8. Коли ми почуємо про відкриття кримінальних справ проти "різних людей", які РОКАМИ обкрадали населення і державу на "десятки-сотні мільярдів"? В цьому контексті у ГПУ мають виникнути питання до "папєрєдніка" пана Гройсмана -- пана Яценюка.
© ToiSamiy [28.04.2016] | Просмотров: 3501

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.3/30

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook