пароль
помнить
uk [ru]

Кофейное гадание на народной гуще


Кофейное гадание на народной гуще
Ч. 1
 
Страна, похоже, заходит в тупик. Экономический, политический, финансовый и чем дальше, тем больше – социальный. Т.е., тенденция, которая обнаружила себя еще в конце 14-го года, идет своим путем. Эту тенденцию мы называли падение авторитарной системы.
 
Вот вам для иллюстрации немного цитат отсюда (ссылка от пани Laskiv):
 
… запорукою побудови успішного суспільства і держави є відповідність суспільних та державних механізмів країни цивілізаційній ідентичності її громадян.

(если кто не понял, то доношу: успех придет тогда, когда система управления будет соответствовать ментальности проукраинского актива украинских граждан; заметим: ментальности украинских проукраинцев отвечает демократия и не отвечает автократия; об этом как раз идет речь дальше)
 

Основною характерною рисою традиційного українського суспільства є розвиток всіх суспільних інститутів знизу вгору, від громадянина через місцеву громаду до державних утворень. Такий розвиток був наслідком уявлень українців про устрій суспільного життя на основі цінностей, які ми сьогодні називаємо європейськими. До них відносяться недоторканість приватної власності, розділення влади і власності, місцеве самоврядування, незалежний суд, чесні вибори до органів влади, рівноправність релігійних конфесій, повага до інших народів та культур, права та свободи громадян, справедливі з точки зору громадянина закони, в яких реалізовані моральні принципи, притаманні ментальності народу.
Тому очевидною стала необхідність заміщення існуючої політичної системи домінування держави над суспільством, чиновника над громадянином на систему реалізації природних прав людини і громадянина.

(Замечаете? Совсем не похоже на то, что предлагает дэржавнык Ярош; а если к Ярошу еще и Добровольча армия?)
 
Да, есть люди, которые понимают, куда лежит наш путь. Но таких людей мало, опыта у них нет, поэтому авторитарная система падает пока что в никуда. Поэтому она окончательно не умрет в ближайшие годы. Всякий раз, когда она будет умирать, она будет и возрождаться, потому что социальный генотип общества остается прежним.
 
Как это будет выглядеть? Это будет иметь вид череды выборов-перевыборов. Череды отчаянных надежд и повторных разочарований.
 
И дальше возможны варианты.
 
Вариант 1. В результате каких-то выборов (Президента или ВР)  у руля оказывается сильная личность. Вокруг этой личности собирается сильная команда и они начинают издавать крутые указы (типа «Розпуск суддів і призначення нових за конкурсом», "Звільнення прокурорів і призначення нових за конкурсом» і т.д.).
 
Вся ця гра в «добру автократію» не дасть критичного перелому нашої долі, але вона надасть життю певного квазісенсу. Ну, це як замість нудьгувати в поїзді, то краще грати в карти.
 
Варіант 2. Донори зовсім відвертаються від України і тенденція внутрішнього розвитку починає змінюватись – з патріотичного напрямку на сепаратичний. Пригнічені зараз сепари Одеси, Харкова прокидаються і отримують підживлення від мордору Ерефії. Опору від патріотів вони не отримують, тому що своєї України громадяни не створили, а за Україну, що належить мафії, вони воювати втомились.
 
Отакоє виходить, шановні дурдики. На нашій гародній гущі.
 
pardon
 
© Карт [31.03.2016] | Просмотров: 2075

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.4/24

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook