для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Юра Бутусов і Ігор Луценко усвідомлюють і просвітляються


Юра Бутусов і Ігор Луценко усвідомлюють і просвітляються

Життя підштовхує Юрія Бутусова в бік до адекватних уявлень про напрямок перетворень в нашій країні. Ось читаємо уривки з його інтерв’ю.
 
Проблема же нашей власти в том, что она не привыкла опираться на общество. Она остается такой же феодальной структурой, какой была и до революции.

Юра, це не проблема авторитарної «влади», це є спосіб її існування.
 
Приход во власть Порошенко был результатом различных договоренностей между ведущими политическими группировками. Видимо, ему до сих пор кажется, что его роль как президента – продолжать балансировать между всеми, …

А як інакше він мав робити, якщо прихід був результатом домовленостей з різними центрами впливу?
 
... в то время, как общество, которое совершило революцию, ждет от него решительных изменений ...
Такоє тобі! Він же домовлявся не про те! А суспільство чекає? Ну, то його справа. Справжні гравці не чекають, а діють. Якби суспільство забажало стати гравцем, з яким рахуються, воно б мало зорганізуватися – створити органи самоврядування (нє совєти!).
 
… по конкретному маршруту. Но у Порошенко в голове маршрута никакого нет. Он пришел балансировать.

Звичайно, Юра! Якщо система управління складається з великих і малих мафій, то який там маршрут?! Маршрутами туристи гуляють, а справжні гравці беруть взятки. І роль папи-президента зводиться до очолювання грального столу, щоб гра йшла більш-менш без стрілянини.
 
Ігор Луценко пішов трохи далі.
 
З початку цього року у Бучі та Ірпені на Київщині сталося 4 побиття громадських активістів, що боролися з вирубкою лісу, незаконною забудовою та іншими порушеннями.

Я неодноразово в межах депутатської діяльності спілкувався з активістами цього району, готував звернення. Звернусь і зараз.
 
Але схоже, державні механізми не працюють.

А поки не з'явилася справжня поліція, можливо, варто у таких містах, як Ірпінь, відроджувати самооборону, збиратися на віче і обирати собі своїх очільників сил правопорядку? Бо якщо закон не виконується, якщо так звана поліція не захищає ні людей, ні природу, ні місто – то час відроджувати українське звичаєве право?

Українське звичаєве право (в наших умовах і в наш час) можна вважати українським самоврядуванням і українським громадянським суспільством.
 
Якщо казати просто і зрозуміло, то слід визнати, що українською звичаєвістю в часи перебудов є «майдан». Саме під час майдану утворюється самоврядування і громадянське суспільство.
 
Поширення самоорганізації (майдану) на міста і села України – таким я бачу шлях порятунку. Схоже, що цей шлях стає помітним для декого з активістів.
 
Льод зрушив, панове дурдомні засідатілі!
 
laie_48
© Карт [03.03.2016] | Просмотров: 3140

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.9/30

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook