для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Королева а, королева а а-а-а...


Королева а, королева а а-а-а...
   - Слово надається - почав спікер і , зазирнувши в папірець, страшезно перекрутивши англійською українське прізвище, закінчив - ...Кіровоград ( чи Єлизаветград, як правильно? ), представник народу України.
  На останніх словах Королева зацікавлено підняла очі і поглянула на трибуну. Виступала дівчина в військовій формі, дві зірочки на погонах:
- ....Негативний результат референдуму в Нідерландах, країні, яка сама понесла жертви на цій війні і, здавалося б, мала б мати особливу симпатію до України, довів повну недовіру до постмайданної української влади. Тепер ця очевидна для всіх неспроможність окупаційної антинародної влади, її не бажання ні на йоту змінити природу і сутність ганебного суспільного договору, за яким український народ жив останні 25 років, змушує нас звернутися з останньою надією до вас, світова громада...  
Скільки ж їй ? Дев"ятнадцять ? Посміхнулася, згадавши себе лейтенаткою, механіком-водієм санітарної машини в лютому 45-го. Така ж полум"яна була. Воно вам треба, Ліз ? - питався Філіп - облиште, війна -то чоловічі іграшки. Е, ні, коли королівство в небезпеці, не їй, принцесі стояти осторонь. Чи може їй 21 ? Якраз стільки було мені, коли я звернулася до підданих через радіо і поклялася все життя служити Британії. Хоча, хто їх розбере цих гарнесеньких українок, 19 їй, чи 29....
- Ми згодні з довічним статусом нинішніх народних депутатів, міністрів, президента, всіх центральних органів влади, від сьогодні всі перестановки - ваша внутрішня справа, переобирайтеся, переназначайтеся, обмінюйтесь кріслами...
  Королева обвела поглядом зал засідань Женевської штаб-квартири ООН. Були тут присутні лідери сімок, дев"ятнадцяток, міжнародних організацій, на місцях для голосування сиділи поважні члени ВР, КМ, АП та інших центральних органів України, окремо, в президії 25 представників народу України від областей.
- Чого вони хочуть, Девіде ? - повернулась Королева до Кемерона.
- Певно хартію вольностей,
- А чому саме зараз ?
- Раніше було не можна, бо до референдуму в Голландії ще залишался надія на те, що тамошня влада сама добровільно зміниться, а за тиждень може бути пізно - підсохнуть поля, можлива інтервенція з боку Росії..
-  Ми згодні відраховувати вам на утримання десять відсотків щорічно з кожної фізичної і юридичної особи, але..
- Що то значить"вітіпіця", Девіде ? - перепитала Королева.
- Щось на кшалт відгороження, чи розділення прав і обов"язків, моя Королево.
    В залі піднялася рука.
- А як ви зможете самоуправлятися без нас ?
- Зможемо. Через інтернет. Сервер вже існує - україна.ін.уа.
- А міжнародні відносини ?
- Через приграничні консульства, де немає, відкриємо, де недостатньо розширимо.
- А НБУ, гроші, фінанси, кредити.
- Банки, кредити - міжрегіонально, гроші..., Гено, які в нас будуть гроші ? Чули? Всякі, любі, сподобається ваша гривня - нехай і вона ходе на рівних !
  Королева полинула в спогади. Перша поїздка по колоніям, Йоханесбург, і знову Філіп, весілля, маленький Чарльзик.
  Між тим в залі готувалися до першого етапу голосування -національним паламентом. Гройсман включив реєєстрацію. В залі виявилась присутність 299-ти депутатів. Секретаріат обзвонював відсутніх (десь розбрелися по Женеві, бо у відрядження виїжджали повним складом). В черговий раз Королева виринула із споминів на прозвучавшому в слуховому апараті прізвищі - Королевська. Автопереклад добросовісно переклав.
- Що тут, Девіде ?
- Депутатшу ВР шукали, додзвонилися, обіцялася невдовзі підійти.
  Взагалі- то депутский куток нагадував в ці хвилини колл-центр ООН, всі кудись, чи комусь дзвонили, питалися як голосувати. Врешті решт було прийняте мудре рішення - спершу нехай проголосують світові лідери.
Сімка розділилася: три члени за надання самоуправління українському народові, три - проти, Великобританія - остання і вирішальна.
А  Королева, бідолашна, поки чекала на депутатів, заснула.
... І хто посміє її будити.
    
  
  
-          
© Дюма [26.02.2016] | Просмотров: 2825

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.3/30

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook