для старых юзеров
помнить
uk [ru]

R.I.P. І, ІІ, ІІІ, N, ІV... Рим


R.I.P. І, ІІ, ІІІ, N, ІV... Рим
Наш зайвохромосомний брат схоже прокидається у глибокому похміллі, стєкломой весь допито, корито розбите, а бражки лишилось на дні. У імперському угарі пригадується початок гулянки і широка душа вимагає продовження бенкету. Ось почались заклики до нас "Мы же братья, один народ, несите горилку, будем пить мировую". Вони не перші такі брати, а ми не останні. Людство це вже проходило.
 
Історія нас вчіть того, що історію ніхто не вивчає, але історії на це начхати, історія живе за своїми законами.
Москалі себе вважають:
- третім римом;
- старшим братом;
- обраними, тобто "руський мір";
- носіями особливих цивілізаційних цінностей - "духовних скрєп";
та інше подібне чванство імперського штибу.
На противагу, всіх інших москалі вважають: бандерівцями, фашистами, чурками, хачами, ґейропейцями, піндосами - одним словом "нєрускімі", тобто варварами.
Пропоную пригадати історію деяких імперій.
 
Еллінська цивілізація на початку свого існування була союзом вільних грецьких міст. Ті міста між собою торгували, воювали, спілкувались - якось взаємовідносились. Еллада дала світу Гомера, Геродота,  Піфагора, Архімеда, Аристотеля, Платона...., математику, механіку, геометрію, власне історію, ... і взагалі весь фундамент європейської цивілізації. І все було добре у Греції доки Філіп не об'єднав її в одну державу, а Олександр не поніс еллінську цивілізацію варварам. І де та Еллада? Парадокс ситуації в тому, що за демократичними принципами, народженими в Греції, живе західний світ, а всі східні землі, у які Олександр приніс на списах цінності Еллади, ті цінності відторгнули.
 
Рим унаслідував найкраще з цивілізації Еллади. Унаслідував і примножив. Але ж Цезарь, Август, Тиберій, Калігула,..., Велика Римська Імперія. Великі політики, філософи, воєначальники, архітектори з одного боку і самодурство і тиранія з іншого. А далі завоювання нових земель, війни з варварами, поневолення сусідніх народів і КРАХ. Крах з уламком у вигляді Візантії, подальше виродження (хто хоч трохи цікавився історією Східної Римської Імперії знає) і остаточний крах.
Доречно сказати, парадокс зберігся. На сході цінності Риму зникли разом з залишками Імперії, зате Германські племена, переможці Риму, донесли римську цивілізацію, дещо видозмінену, аж за Атлантику.
 
Ще була Османська Імперія, що канула в Лєту з тим же успіхом.
Древності і середньовіччя достатньо. Тенденція зрозуміла. Сучасну Росію краще порівнювати з новітніми імперіями.
 
Кінець ХVІІІ століття, зубожіла після серії революцій, Франція отримує національного лідера. Napoleon крокує Європою. перемога за перемогою, утворюється Велика Франція, а навкруги самі васали. Наполеон проголошує себе імператором, аж раптом Лейпциг! Казаки грабують Париж, прусаки з австріяками не відстають, а ще контрибуції, сатисфакції, репарації. Від Французької Імперії і Імператора Франції залишається лиш імператор Ельби і французький імперський дух.
Франція встайот с колєн і отримує Ватерлоо по сам острів Св.Олени.
Франція не пропала з мапи Європи, навіть залишилась досить сильним гравцем, але з ВЕЛИЧЧЮ Франції покінчено.
 
Початок ХХ століття. Кайзер будує Велику Німеччину. Успіхи у цій невдячній справі обмежились здобуттям по мордасам а також капітуляцією, контрибуцією, сатисфакцією, репараціями і кабальними умовами існування Німеччини на декілька подальших десятиліть.
Взагалі І Світова ознаменувалась масовим крахом НедоІмперій; Австро-угорська, Османська, Російська.
Але ж німцям замало було, знаходиться фюрер... І понеслось: Третій Рейх, істинні арійці, нацизм, чистота раси. Чим закінчилось у 1945 році всі знають. Хто забув, поспитайте у москалів, для них це досі основна подія в їхньому житті.
Але найцікавіше сталось з ІІІ Рейхом після 1945 року. Звичайно були і сатисфакції, і репарації, і контрибуції по саме "не можу". Але головним "досягненням" Великої Німеччини стало відчуття провини німців перед усім світом. Репарації виплачувались євреям за те що їх вбивали, потім за те що їх катували, потім за те що грабували, а тоді за те що мало заплатили і вже після того, виплатили за те що вони євреї. Німеччина платила полякам, чехам, українцям і всі й Європі. Моя покійна бабуся отримала останні виплати у 1996 році за примусові роботи у Лейпцигу.
Наразі існує ФРН з могутньою економікою, розвитою демократією і почуттям провини перед людством. Германської Імперії просто нема, вийшла вся, скінчилася! Є могутня Німеччина - донор ЄЕС, а Германської Імперії просто не існує!
Разом з ІІІ Рейхом зникли ще дві імперії. Японія - за тим же сценарієм, що і інші. А тихо по-англійсіки, не прощаючись, десь в руїнах Ковентрі і Лондону зникла з мапи світу володарка морів Британська Імперія.
 
Відносно імперії США - або вони повторили долю своєї матері Британії, тихо впавши після В'єтнаму і 9/11, або у них все ще попереду. Я схиляюсь до першого варіанту.
 
Поглянувши на сьогоднішнє становище в Росії досить просто прийти висновку - всі умови для остаточного краху виконані. Двадцять п'ять років тому зазнала нищівної поразки перша Московська Імперія - СРСР, все інше перераховано вище. Так що, всі планети вже зайняли свої положення, Меркурій у третьому домі, Анушка розлила масло і всі шляхи ведуть до турнікету, трамвай історії йде згідно свого розкладу.
О мій зайвохромосомний брате, у мене для тебе є добра новина. Як показує історія, твоя Росія не зникне з мапи світу і ще гратиме якусь свою роль, але всі кола очищення ти зобов'язаний будеш пройти: і сатисфакції, і репарації, і контрибуції. Кримські судети ти ще повернеш, не кажучи вже про Донбас, ти навчишся поважати культуру інших народів і ти ще не скоро наважишся дивитись в українцю чи грузину в очі, бо життя тебе навчить сорому. Все це ще попереду і нажаль (для тебе) а на щастя (для нас) на це не може вплинути ані твої волання про вічну дружбу і любов, ані недолугі дії українських політиків - колаборантів, ані останні істеричні судоми твого Імператора і його свити. І що найголовніше, це вже не залежить від тих русифікованих українців чи то українізованих росіян, що ладні тобі простити кров братів, відгукнувшись на твій фальшивий заклик до миру. Росіяни, ви дуже довго і натхненно мріяли про цей безславний кінець - ви його отримаєте. Не волайте про Росію - батьківщину Пушкіна і Мєндєлєєва; Архімед і Гомер були не менш видатними, але така доля імперій. Історія розширює цвинтар старших братів.
Справа ж українців проста. Не зважаючи ні на що ми маємо боротись, ми маємо вижити, ми не маємо права скласти рук! Тоді доля нам дасть ще один шанс.
© Dmitro Maximik [11.01.2016] | Просмотров: 12362

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.8/84

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook