для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Всеукраїнський конкурс медсестер, як дзеркало української революції (корупції), чи сон у осінню ніч.


Всеукраїнський конкурс медсестер, як дзеркало української революції (корупції), чи сон у осінню ніч.
Нещодавно колектив Чернівецької обласної клінічної лікарні потішила приємна звістка. Старша медична сестра відділення хірургічної стоматології Чернівецької обласної клінічної лікарні Майя Теперчук здобула перемогу Всеукраїнському конкурсі медсестер, який завершився у Луцьку (http://promin.cv.ua/2015/09/28/za-peremohu-u-vseukrainskomu-konkursi-medsester-maiia-teperchuk-iz-chernivtsiv-poide-u-tur-frantsiieiu.html). Дуже приємна новина. Прочитав це перед сном і наснилось мені дещо.
Наснилось, що старші сестри (самі, добровільно! Not so) зібрали по 1500 грн для забезпечення конкурсу. У лікарні 23, здається, відділення. 1500 х 23 = 34500 грн. Для чого, з яких коштів? Для чого – зрозуміло (приємна ж звістка), певно, з зарплати Not so (з пацієнтів Yes)? Такі конкурси проходять щорічно. Скільки і чого вони варті. Кому пішли оті умовних 34500 грн? Кому все це потрібно? Зрозуміло кому.
А ще наснилось, що лікарня, як і всі медзаклади в Україні, періодично проходить акредитацію. Під час останньої лікарі (їх біля 250) зібрали по 400 грн (теж самі, добровільно! Very we!). 250 х 400 = 100000 грн. Питання і відповіді до них дивись вище. Лікарня акредитована на вищу категорію, у 2002 р., за підсумками роботи з організації та якості надання медичної допомоги удостоєна звання «Кращий медичний заклад України». На підсумкових річних зборах 2015 р. оголосили, що лікарня отримала сертифікат якості ISO 9001. При цьому кожен співробітник знає, яким "високим стандартам якості" відповідає матеріально-технічне забезпечення girl_hospital. Яким чином проводились акредитації і сертифікація роз’яснено вище.
Наснилось також, що поточний ремонт відділень, палат, сантехніки, навіть медичної апаратури, проводиться коштами і силами співробітників. Де беруть гроші? Чи відносять додому зарплату? Якщо приносять додому зарплату, де ж беруть гроші? Думаю, відповіді зрозумілі.
Поясню, мова тут не про конкретну лікарню, не про конкретних осіб. Це не спроба когось дискредитувати. Згадана лікарня далеко не сама гірша. Тим більше, що все вище - сон. Самі розумієте, ніхто не підтвердить, а навіть різко заперечить, гнівно спростує, наведе дані про успіхи, залучить обурену громадськість. Наголошу, то все наснилось! Збіги з реальними фактами ефемерні і випадкові, як і все уві сні. Думаю, таке наснитись може про більшість лікарень (кожну?). І не лише про лікарні.
Мова про систему. Адже ті гроші з когось збираються і, що головне, комусь йдуть. І нічого не змінилось, як побачив у сні про конкурс медсестер.
Тому залишилось останнє питання: Доки ж ти, Катіліна, будеш зловживати нашим терпінням? Як довго ще ти, скажений, будеш знущатися з нас?. Або, за що боролись? Відповіді немає.
© msusa [30.09.2015] | Просмотров: 3271

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.0/15

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook