для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Гена Закарпатський або Старпери вперед! Недетальний аналіз.


Гена Закарпатський або Старпери вперед! Недетальний аналіз.
Після подій у Мукачевому звичайно я очікував кадрових змін, як у силовому так і адміністративному керівництві Закарпатської області, але призначення енергійного Діда Гени Шоколадним, скоріш за все з подачі Югіка-картавого мене трохи здивувало. Висмикнули Гену з гарячої Луганської області, де в нього непогано виходило промивати мозки сєпарам у відносно тихий, протилежний кінець країни «наводити лад».
 
Ху ю ар містер Гена для Закарпатців?
В 1995-97 рр. був головним ментом області. Досить успішно розганяв братву. Підприємці, які працювали в ті часи кажуть, що після розгонів братви почали платити за дах ментам. В 2001-2002 рр. - був головою Закарпатської ОДА. В ті часи користувався значною підтримкою населення. Проривів у роботі на посаді керманича області не було (ІМХО), але й значних провалів теж не виявлено. По Ужгороду  безстрашний Старпер в ті буремні часи ходив без охорони, сам не одноразово бачив, чим заслужив в цьому плані і мій респект. Багато рядових службовців-старперів, які працювали при ньому і з  яких вже значна частина няньчить онуків, дотепер відкликаються про Гену досить позитивно. Але, більш розумні люди все ж таки порадять взяти лупу і роздивитись та розібратись  краще.  І дійсно, не все так гладко було у нашого діда Гени.
 
Людина Кучми, або як есдеки називали його «Бульдог Льоні». Так Гену можна охарактеризувати в ті часи. Та й призначення Рижим Льонею  Губернатором-Гени було не спроста. Причина – парламентські вибори та проштовхування Литвинівського проекту За ЄдУ! в області.  Хоча й За ЄдУ! в області  не набрало захмарних відсотків на виборах, але підігрівання Гени ЗаЄдистам дало досить достойний результат на виборах, враховуючи, що до його призначення  підтримка ЗаЄдистів дорівнювала нулю. Подейкують, що через адмін.ресурс  був навіть досить значний конфлікт з есдеками.
Скажи хто твої заступники і протеже - я скажу хто ти. (жарт.) Не хочу розбирати інших  заступників, яких тоді поза очі називали комсомольцями. Достатньо того, що першим заступником Старпера був І.Різак. Так-так, той Різак, що тягав портфель Медведчуку, керівник Закарпатського СДПУ(ноль), той, що під час помаранчевої революції будучи губернатором збирав тітушок-йовбаків на стадіоні «Авангард» тощо. Совпаденіє - не думаву!
Скоріш за все, це наслідок стилю управління «балансування» між різними кримінально-політичними угрупуваннями у області з оглядкою на розклад в столиці. До речі, у Рижого Льоні був схожий стиль управління, тільки трохи тюнінгований і в розмірах більший.
Також Гена запам’ятався Ужгородцям напів-гласною підтримкою одного з відомих в області пристосуванців (або політ. повії), тоді ще працівника ОДА В.Погорілого на виборах мера міста. Після - В. Погорілий міняв партії, як взуття, останні з них :  партія В.Баблоги «ЄЦ» та партія Ригів, ба навіть колись створював власну Еко+25.
 
Ймовірна причина Верховного Кондитера щодо призначення Гени.
Розборки в Мукачевому – ширма. Звичайно, фактор близькості кордонів ЄС і піднятий пил навколо контрабасу і ПС грав не останню роль, але як елемент.
Основна -  ізоляція домінуючого клану/ів, підготовка виборчого поля у області, розчистка місця під «свого шоколадного». Видно, що у Пороха рахують В.Баблогу дуже ненадійним та/або розглядають розпуск парламенту. Можливо, місцеві вибори тільки репетиція. На підтвердження «виборчої версії» говорить і загравання з копченими, а саме призначення радником голови ОДА з питань ромів цигана. Хоча переважна більшість копчених асоціальні елементи і живуть по своїх законах, але вони на виборах ідеальний і організований електорат, як сказав барон, за того копчені всі, як один проголосують.    
Недавно в інтерв’ю, В. Баблога щодо місцевих виборів понти не розкидував, місцеві вибори у області виграти й тепер у нього шанси високі. Та й досвід, як «зробити вибори» у нього не малий.  Люди його клану багато де домінують в області, від сільських голів до обласної ради, адже ця сітка вибудовувалась майже десятиріччя.
 
Основна проблема Діда Гени кадри, а решта муйня.
Кадровий голод.  Ну немає у нього нормальних місцевих людей з ким працювати. Не те що не має менеджерів, не підуть яйця мазати шоколадом, розуміючи, що Старпер скоріше за все, не надовго. Гена не перспективний Міхо, що до нього просяться.  Варіанти: тягнути «своїх» чужинців, а їх Закарпатці дуже не люблять (рейтинг вб’є), клеїти команду з осколків ригів і бувших есдеків (імідж вб’є, рейтинг вб’є), або ліпити з пристосуванців (рейтинг, імідж вб’є), чи набирати та обкатувати молодняк (ризик, час). Судячи з останніх «рухів», Дід Гена вибрав клейку та ліпку, і як його новий шоколадний патрон пішов шляхом  тотального і дешевого піару.
© Babinets V. [04.08.2015] | Просмотров: 3048
Метки: #Москаль 

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.0/33

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook