для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Правий Сектор. Sami swoi


Правий Сектор. Sami swoi
Є у мене в Фейсбуку один френд. Цікава, непересічна людина. Зайшла якось у нас мова про "гасконців". Конкретно - про Філатова. І от він говорить, пояснюючи свою симпатію до цього персонажа - він, по-перше, мені допоміг у свій час серйозно, а по-друге він своїх ніколи не кидає.
 
І нібито нічого негативного в цій фразі немає, навпаки - дружба, вірність і все таке інше, "настоящий мужик", як-то кажуть. Але чомусь вона мені застрягла в пам'яті. І от сьогодні, після прочитання фейсбучного поста Корбана, я зрозумів - чому. Ось цитата з того поста:
 
Господин Президент!
Лично обращаюсь к Вам, чтобы донести информацию следующего характера.
Ситуация критическая, на улицах городов Украины снова горят шины. Мы все – в шаге от тяжелейшего за последние полтора года политического кризиса.
Вы должны понять, что лидер Правого сектора Дмитрий Ярош своих не сдаст – я знаю это точно

 
Зауважте - тут (як і у самого Яроша) не йдеться про розслідування дій представників "Правого Сектора". Ні. Тут фактично ставиться ультиматум. І це дуже погано. Бо мукачівська історія - це якраз той випадок, коли фраза "своїх не кидаємо" перетворюється з героїчної на бандитську.
 
Чому? Та тому, що коли люди починають керуватися не законом, а "свояцтвом", земляцтвом та іншими зв'язками - починаються проблеми. У нашому випадку - проблеми серйозні (ще б пак, країна нестабільна, на сході війна, а в тилу люди з гранатометами).
 
Ви скажете - а як же Ланьо і його банда? Так а на Ланя ніхто й не покладався, як на патріота, надію нації і таке інше. (Як він виграв свій округ і потрапив в ВР - то краще у закарпатців спитайте, вони ж все знають і все пояснять, навіть те, чому українська назва "Мукачеве" їм не така, як російсько-польсько-словацька "Мукачево". Очевидно, у них були причини голосувати за людину, яку всі знають як кримінального авторитета і яка голосувала за "закони 16 січня". Але ми зараз не про нього.)
 
А на "Правий Сектор" надії були. На жаль, мушу вас розчарувати. Там - як, в принципі, і всюди - не кидають і не здають своїх. А от чи потрапляєте ви у цю категорію "своїх" - це велике питання. От Балога, очевидно, потрапляє, бо щось не дуже чутно різких заяв на його адресу (та й з чого б то, якщо його переговірником запросили). До речі, якщо ви думаєте, що Ланьо - породження пекла, а Балога - янгол во плоті, так ви дещо помиляєтесь. А подальші висновки робіть самостійно.
 
От і виходить, що у підсумку патріотизм і закон у "Правого Сектору" звівся до банального вигороджування своїх, що б вони не вчиняли. Про Корбана не кажу - тут, здається, з самого початку ні в кого серйозних сумнівів не було. Хоча, за великим рахунком, що Корбан, що Ярош, що Філатов - це просто різні варіанти "гасконців". А під біло-зеленим "Укропом" вони ходять чи червоно-чорним ПС - це вже неважливо.
 
До речі, ви знаєте, звідки пішла ця крилата фраза про те, що "своїх не здаємо"... вибачте, що "своїм все, а ворогам - закон"? Чи то від дуче Муссоліні, чи то від каудильо Франко. Це так, до слова.
© V.Mylenko [14.07.2015] | Просмотров: 1694
Метки: #Ярош  #Філатов 

2 3 4 5
 Рейтинг: 34.0/30

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook