для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Що нас чекає ...


Що нас чекає ...
Ота щуряча метушня, яку ми спостерігали останнім часом навколо непрозорої та геть не вмотивованої  відставки Наливайченка з посади Голови СБУ, залишила вельми сумний осад.
 
Ще більше розчарування принесла ВР, яка мала б відігравати надважливу роль у житті держави, зважаючи на парламентсько-президентську модель влади, що діє в Україні згідно Конституції.
 
Те що Голову СБУ усунули від посади, фактично у військовий час, навіть не почувши від "гаранта" хоч якоїсь примітивної версії з мотивами такого дійства, це просто неприпустимо, не те що для парламентарів й законотворців, а й просто для порядних громадян, які мають хоч якісь принципи та самоповагу.
 
Вже не кажучи про те, що мали місце якісь "торги", щодо посадових преференцій для парламентських політичних сил, які підтримають "хотєлки" нинішнього "гаранта".
 
Хлопці та дівчата, наче ж ви народні обранці на Грушевського, а не повії на Окружній?!
Ви хоч подивіться що довкола відбувається.
 
Тут днями геть знесло дах, від креативного ноу-хау винайденого бравими "вояками" з воєнкоматів, які почали здійснювати біс вже знає яку хвилю мобілізації прямо в ... автобусах, метро та на роботі, виписуючи повістки бозна кому, ледве з'ясувавши особу жертви.
 
Ну що за епічний ідіотизм?
Адже ще дідусь Суворов пояснював особливо обдарованим телепням - "Перемагай не числом, а вмінням".
 
Ну який сенс відловлювати мокрозадого ПТУшного шпанюка й намагатись з нього в кращому випадку за місяць зробити "рємбу", коли вже є багато фактично готових спеців, що мають непагану бойову підготовку й навіть пройшли гарячі точки. Хіба не доцільно, як вже так сталось і йде війна, не прагнути згідно "озарєнія" яке накотило на "головногокомандувача", щоб хутко "напакувати" українську армію до чисельності в 250 тисяч, бо як кажуть, щоб - "не гірше ніж у людей" ...
 

Ізраіль: населення 7,9 млн, армІя – 240 тис.
Японія: населення 127,8 млн, армія – 247 тис.
Франція: населення 65,4 млн, армія 230 тис.
Турція: населення 74,7 млн, армія 660 тис.
США: населення 311 млн., армія 560 тис.
Россія: населення 143,1 млн, армія більш ніж 1 млн.

І це після року війни не спромігшись навіть розробити військову доктрину?!
 
То що ми власне прагнемо створити, чисельне але дешеве "стадо", чи таки вивірену кількість високопрофесійних підрозділів які забеспечені ВСІМ необхідним з точки зору як бойового так і тилового забеспечення, і які варті витрат на них?! Бо постачання високоточного озброєння можна чекати ще довго, а люди у нас зараз вже є, й їх потрібно тільки ретельно відібрати і навчити. І якщо вже бовкнув - 1000 грн. в день, то не комизься, виконуй.
Командир і солдат повинні один одному довіряти.
 
То чому власне після року війни, натрапляеш на інфу, що в МОУ тільки прийнято рішення про створення спеціальної групи по розробці ... лишень концепції створення в ЗСУ - Сил Спеціальних Операцій (по стандартам НАТО).
 
Ви що мля.., вже зовсім страх втратили?!
 
Адже Україні вже зараз потрібен армійський спецназ, який зміг би працювати в тилу ворога, необхідні аналітики, фахівці з розробки спецоперацій.
 
Бо серед завдань ССО - це й спеціальна розвідка, спеціальні заходи, контртерористичні заходи, військові дії, аналіз і обробка інформації для вироблення правильної стратегії та залучення необхідних ресурсів, нетрадиційні методи ведення війни - психологічні та інформаційні операції.
 
От тільки як пояснити "головнимкомандувачам" що цвяхи мікроскопом не забивають.
 
Адже на думку одного з кращих командирів 140-го центру сил спеціальних операцій Дана Колесника (загинув 26.10.2014р.) -
"применять подразделения спецназа, предназначенные для операций в глубоком тылу противника, в качестве войсковой разведки переднего края обороны противника - неоправданно.
Такие операции следует осуществлять только с проведением агентурной разведки, при обязательной поддержке бронетехники и артиллерии, способной работать немедленно по заявке.
Нам надо воевать огнем и маневром, чтобы было как можно больше профессионализма и как можно меньше необходимости жертвовать собой. Для этого необходимо качество планирования боевых операций.
 
Следует отметить, что при проведении операций такого рода, для которых было подготовлено наше подразделение, за все время войны мы не понесли боевых потерь."

Багато що можна видавати за реформи, навіть ідею ... "увеличения числа генералов — со 120 до 151", але ж з обороноздатністю України дійсно конче необхідно щось робити.
 
Бо якщо навіть в період війни вдається збільшити свій "кондитерський" статок в сім разів, то може саме в цьому покликання, й не варто мучити ПОПу питаннями обороноздатності цілої країни (риторичне)?!
© Блик [23.06.2015] | Просмотров: 2096

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.3/51

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook