пароль
помнить
uk [ru]

Я вам не скажу за всю Одессу!..


Я вам не скажу за всю Одессу!..
Я вам не скажу за всю Одессу!..
    Мова, правда, піде не за Одесу. І майже не за Украіну. А за краіни розвинутої демократії, так би мовити. На минулому тижні і тут, і в ФБ деякі колеги намагались показати деякі сторони життя загниваючого капіталізму. Тому моє ІМХО це не кандидатська і не стаття в Вікіпедію, а, швидше, дискусія по піднятих ними питаннях. Хоча і не істина в останній інстанції. Бажаючі можуть поправляти і доповнювати...
    Почнемо з федералізації і управління громадських общин. Маємо двох лідерів на цих засадах. З Німеччиною простіше. Там самостійність земель дуже обмежена. Правда всі можуть вибрати ще й свого президента, парламент, визначити срок іх роботи, але то скоріше бутафорські органи. На відкуп віддані освіта, культура, охорона природи, ще щось такого типу, але... в рамках федеральних законів. Міста, общини і іх союзи взагалі не мають законотворчих прав. Тобто все таке саме як у нас. Тільки додалося ще 16 парламентів, 16 президентів (а може і нє. Я і президента ФРН не знаю). Ну і на фіга нам така радість? Щоб міністерство освіти Землі Полтавія дозволило писати "весельо-весельо"? Так я і так можу це робити. Чи щоб Львівщина законодавчо затвердила вишивку червоними, чорними і зеленими нитками? Так я так і вишиваю. Чи просто хочеться ще пару тисяч нахлібників годувати? Так то ще нічого! В німців "ордунг унд арбайтен".  Подивимось на США. Во де федералізм! Во де громадське управління!!
   Багато хто, напевно, в курсі, що в деяких штатах дозволено вживання маріхуани. Наприклад в Каліфорнії. І от уявіть ми собі так ідемо Дурдомом по LA, покурюємо. Мимо проїжджають біло-чорні машини LAPD. Поліцаї привітно усміхаються. І тут раптом з біло-жовтої FP вискакують такі ж поліцаї, заламують руки і відправляють років на 7-10 курити матрас, через грати.
   Пачєго? А патаго, що федеральний і закон штату різні! Федералізація, бля!!! І не важно, що ти один і той самий. І місто те саме. До речі про місто. Ще рік тому ти, припустимо,  з північного передмістя Чікаго рішив поїхати в тир на південне передмістя найкоротшою дорогою. Через Чікаго. Мав би шанс повернутись років через 3-5. Зброя в Чікаго була заборонена. І плювати на Конституцію.  Тому що кожна, вибачте, срана Боярка, може видати свій закон. Пам'ятаєте може, як Тайсон попав в своєму Гері на вищу категорію злочину за перевищення швидкості їзди? Всі наші газети писали, який він ідіот і як нісся вночі по місту. Ага! Щоб не було! Нє, то шо в нього не всі дома - то хвакт, але не в тому випадку. Всюди в Індіані в населених пунктах швидкість була не менше 40. А Гері захотіло вимахнутися і поставило 25. А за перевищення на 15 - вищу категорію злочину. А то - тюрма! Вот він і влетів при звичайних сорока!
   До речі мене дуже тішать різні юридичні або аудиторські радники і перевірки з США в Украіні. Сміх на патичку. Їхала я колись давно з подружками на Ніагару з Чікаго. Ну і притопила в Охайо на Сівіку під сотню миль. Коли мене цвєтомузика догнала то ще 80 було (я не тормозила, щоб стОпами не палитись). Забрав дядько права і виписав квитанцію на 220$. Я вся така, думаю щас адвокати, дєла, драва. Візіря нє било. Хватаграфіі тожє. Зато було національне житло індіанців. Фігвам називається.
   Виявилось, що адвокат з Ілінойсу не може працювати не те що в Украіні, а навіть в Охайо. Незалежно що він закінчив. Хай там Кембрідж, чи Гарвард. Крім диплому потрібна ліцензія штату, а часами і містечка де ти хочеш працювати. І здебільшого треба здавати для неі екзамени. І залежно від професії перездавати кожні пару років. І нікого не цікавить хто ти і хто твій тато. Пам'ятаєте Майкла Джордана? Він в передмісті Чікаго колись, ще при жінці, хату поставив. А сантехніку фірма з Чікаго робила. Без ліцензії села Highland Park. Але з ліцензією Ілінойсу і Чікаго.   Нє палучілось. Не прийняли дім. Скільки він з ними судився!.. А наш Кролік аудиторів буде запрошувати. Ну-ну!.. Мене колись просили допомогти знайти фірму в Штатах, котра б фільм "купила", а потім в Украіні його і крутила. Могла бути і риболовецька. Лиш би штатівська. Такий видно і аудит.
   Ще хтось хоче такоі федералізації? Бо я - нє! І то всюди штат. Люди котрі створюють видимість роботи. Вони продукують папірці на папірці. Бо інакше нафіга вони потрібні?
   Ну і ще трохи про громадське суспільство. Мене дивує віра деяких колег в повстання в Украіні громадського суспільства і його первинних організацій, бо так є у всіх демократичних країнах. А я скажу, що нема. Ні в ФРН, ні в США. Є закон. Який більш-менш добре виконується. Особливо в Німеччині. Я за Німеччину навіть прикладів навести не можу. Там все працює, як моя Омега. І суспільство нічим не заморочується. Хіба як на сусіда кудись скаргу накатати.
    А в США! Знову Чікаго. Я там трохи працювала і родина живе. Так от. Попередній мер. Річард Далей. Бо за теперішнього не в курсі. Якими способами тільки не крав. І винаймав машини в фірм, котрі іх зроду не мали. І за прибирання шкіл платив тим, хто ніколи не прибирав. І конкурси на ремонти доріг цікаві проводив. Маса всього. І нічо. Найдовше був мером. А раніше його батько. Може ще й дід? Ви думаєте, що тільки в нас бюрократія? То ви в city hall ніколи не були! А ще  губернатори. Три підряд сиділи в тюрмі за корупцію. Не знаю за останнього. Чи ще працює, чи вже відпочиває з ними. А прості люди ніякою політикою, чи виборами не цікавляться. На відміну від Німеччини. Тут суспільство більш політизоване. Але без толку. Рішає канцлер і Бундестаг.
   Отака-то вот фігня, малята! А ви "в грєчєском залє, в грєчєском залє"...
http://youtu.be/TSD6Z8eta9E
    
© Сторонній [27.05.2015] | Просмотров: 1180

2 3 4 5
 Рейтинг: 34.0/31

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить