пароль
помнить
uk [ru]

Хотілось без політики


Хотілось без політики

   Їздила я відпочивати. Рішив мене мій милий привітати так на день народження. (Ян, дякую Вам за Ваші вітання також. Не змогла відразу відповісти). Подарувати, майже зимою, літо. Ну і сам на гірських лижах покататись, зараза...
   Так от... Не шукайте тут глибокого змісту, чи послідовності оповіді. Нє-а! То так, що в очі найбільш впало, або запамяталось. Пятничне, карочє.
   Останній раз я була в США десь років 3 тому, а в Каліфорнії цілих 10. Перший сюрприз при ренті машин. Є ціла купа маленьких автомобілів! Мало того, що чотирициліндрових, так щей гібридних, або цілком електро. Що для Америки раніше не було характерним. Останнім разом я тут їздила шестициліндровим Шевролетом з мотором більше ніж 250 коней. І при тій же ціні за бензин 2-2,5$ за галон. То в них тренд тепер такий. Все зелене. Тобто економне і бережливе для навколишнього середовища. Часом виглядає досить смішно. Типу, замість звичайної лампочки за 50 центів, ставлять енергозберігаючі за 15-35$. Без обрахунків гарантую, що логіки в тому нема. І особливо коли тим хваляться люди, котрі поняття не мають скільки коштує електроенергія і тільки за освітлення дому ззовні платять пару сотень в місяць.

   Те ж саме з різними миючими засобами. Від посуду до прання. Я аж спеціально дівчат, котрі ведуть господарство,  питала. Кажуть, що по можливості заміняють ті "барські штучки" звичайною хімією. Але щоб хазяйка не знала.
   А вітряки і сонячні батереі - то пошесть. Школи, сільради - то обов'язково. Ну і кожен при грошах хоче мати також. Проблема в тому, що вони не підключені до загальної мережі (я не чула про таке) і використовуються для нагрівання води. І коштують дозафіга. Ну 20-30 тис - то легко. А навіщо - я так і не зрозуміла.
   Ще модно адоптувати покинутих тварин. 3 роки тому в Ілінойсі я з цим зіткнулась вперше. Зараз - масово. Тобто не купляєш якусь породисту собачку, чи котика, а Муську чи Тузіка з шелтеру. І то ще й коштує купу грошей. Десь від 300 починаючи. Крім того не кожному продадуть. Треба на купу питань відповісти і надати докази ваших можливостей в утриманні і вмінь в обходженні. Моїй подружці котика не продали (фото будинку вище). Вона сказала, що випускатиме його на подвір'я. А виявляється ніззя. Він має сидіти в хаті. Без когтів, без яєць і їсти тільки строго котячу їжу. Молока не можна. Ну, таке в них уявлення про котячу мрію. Во!
   Але що дивуватись. Людям молока з-під корови не можна також. Бо то небезпечно. З магазину, сука, безпечно, а від корови - нє. А воно не кисне ні при яких обставинах, а за пару тижнів просто засмерджується. Але то можна.
   Органічна їжа - то тепер "коньок" Америки. Купа різних магазинів, або хоча б відділів в магазинах. Шо там органічного крім ціни - поняття не маю. Але для американців зійде. Ну, а вода - то тільки фільтрована. Хоч то і раніше було. Просто тепер скрізь.
   Хотілось зовсім без політики, але не получиться. Їхали ми узбережжям океану. Ну там ті всякі Санта Барбари, Санта Моніки і пробили колесо. З'їхали в містечко, а тут якраз "наші люді". В смислі автосервіс. А на нас якісь значочки завжди, заколочки з укр символікою. От, навіть в школу так ходимо, часами.

І тут питання, пряме як шлагбаум:"А ви кто? Украінци? С Украіни?"  Мій - то відразу в "стойку" і з переходом на українську: "Так, ми - украінці. А ви хто?" І тут я прибалділа другий раз в житті з національного питання. "А мы - каже - жидобандеровцы!" Льоня! С Адєси. І що не характерно, взяв тільки п'ять баксів. Видно для того мекса, що робив колесо, бо то приблизно 20-25$ коштує в сервісі. Вот!
   А ще рік тому в Сакраменто (то столиця Каліфорніі) билися між собою прихожани однієі з баптистських церков. Аж поліція вмішувалася. Україно і російськомовні. Взагалі-то в Каліфорнії друга за величиною укр діаспора США. Кажуть, що більша, ніж російська. Але то переважно релігійні емігранти. Донедавна політичного впливу не мали, але здружені між собою. Тепер ситуація дуже змінилася. Мені часами здається, що Путіну треба буде ставити пам'ятники, як Леніну, по всій Украіні і за рубежем. За згуртування нації і формування світової підтримки для Украіни.

Immigrants from Russia and Ukraine have lived peacefully in the Sacramento area for decades – shopping at the same stores.. Going to the same churches.
But now, some are finding it very difficult to maintain that peaceful coexistence. Ukrainian American Nina Parke finds herself struggling with her own.
“Oh my gosh. I’m trying to love everybody,” she said. “But if somebody is supporting Putin, I just don’t like those people. I would say even strongly hate.”
Повірте, що щось таке написати в американській пресі - то "із ряда вон". А тепер і пишуть і підтримують. І не тільки украінці, а і інші націі, з росіянами включно.
http://youtu.be/dDjeAc6Mi3M
Що ще. Ну гори. Я то не дуже люблю, але "відмучилась"

Ще був Лас Вегас. Казино - то так собі. Ми не азартні. А от відпочити - то да-а! Все в одному місці. І краєвиди. І "архітектурні пам'ятники". І ресторани. І артисти. Навіть "вінницький" фонтан є.

Але дома - то найкраще. Так що трохи підмажемо хатинку, трохи підкрасимо, трохи паразитів перебєм і повиганяємо. І заживемо вільно і щасливо. Чого всім нам і бажаю!
 
© Сторонній [03.04.2015] | Просмотров: 1725

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.0/49

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить