пароль
помнить
uk [ru]

Записки дилетанта


Записки дилетанта
Сьогодні на УП опублікували доповідь агенства SIPRI про результати продаж зброї в світі в 2014 році
http://www.pravda.com.ua/news/2015/03/16/7061650/
    І виявляється, що Україна покращила своі показники порівняно з попереднім періодом і перебуває на 9 місці. Ще раз. Це не виробництво зброї, а іі продажа іншим країнам.
   Так як я людина далека від арміі - то нічого в тому не зрозуміла. То що ж получається? Ми всюди плачемо про відсутність зброї, але перебуваємо в першій десятці іі експортерів? Поможіть зрозуміти ситуацію простій бабі зі села. Бо тут без 3-хлітрового слоіка бурячанки не розберешся.
   Пішла я спочатку радитись по подружках. Віка говорить, що у нас виробництвом зброї займається концерн Укроблронпром. Останні дані за 2012 рік. О-па-а-а! Перший сюрприз! Моя україномовна Вікуся не подає річного доходу!

Англомовна подає. 7 млрд долАрів.

Чого ж то ми такі встидливі?
   Дальше-більше. Англомовна версія перераховує конкретні підприємства, котрі входять в концерн. Україномовна говорить про 134 підприємства. І всьо-о-о! Те ж саме з продукцією. Що виробляють, кому постачають - невідомо.
   Виявляється в 2012 році Україна на продажах зброї зарубіж заробила біля 1,5 млрд дол.
В 2013 році ми продали більше 111 тис різноманітної стрілецької зброї (порівняйте в вільний час з кількістю зброї отриманої ЗСУ цього року) і 560 одиниць бронетехніки, артустановок і ракетних установок.
   А от для прикладу порівняння

Київ, 7 грудня, 2014. Декілька десятків нової та відремонтованої військової техніки, зокрема більше 30 танків були передані Збройним Силам України.”Поставлена військова техніка буде передана збройним силам АТО в найближчий час” – повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО полковник Андрій Лисенко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа центрі.
   Тобто передали близько 30 одиниць важкої техніки в порівнянні до 560 проданої комусь в попередньому році.
   Ну і пам'ятаємо про танки передані (подаровані!) Порошенком на Яворівському полігоні. Не захотіли іхати, сволочі. Порошенко поїхав, а вони - нє.
   Так от. Частка Украіни в світовому експорті озброєння зросла порівняно 2013 р і становить більше 3% в... 2014 році. Кажуть, що якщо не утримувати свою армію, то прийдеться чужу. А ми точно свою утримуємо? Щось в мене враження, що так можна порівняти не тільки Єфремова

© Сторонній [16.03.2015] | Просмотров: 1623

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.5/56

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить