для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Козаки - знову на передовій


Козаки - знову на передовій
Я вже не раз писав про подвиги козаків Київського полку ім. Тараса Шевченка – добровольчого загону, що входив як окремий підрозділ в 4-ту сотню самооборони Майдану. Після служби на пропускного пункту «Новоазовськ» та боїв з москалями на Маріупольському напрямку, козаки за ротацією відбули хто у відпустку, а хто в госпіталь на лікування та реабілітацію. Перший тяжкий досвід боїв дав чималий ґрунт для роздумів та окреслив напрямки подальшої роботи.
 
Стало очевидно, сподіватися в разі серйозних бойових сутичок на штатні підрозділи Збройних сил чи Прикордонної служби не варто. Не тому, що не допомагають – навпаки. Справа в тому, що у штатних підрозділах ЗСУ та ДПС в самих ресурсна база лишає бажати кращого. Ідеал для добровольчого підрозділу – максимальна автономність, по спорядженню, по автотранспортові, по забезпеченню, тощо. А ще краще – якщо підрозділ обирає якийсь сегмент діяльності, до якого в штатних військових частин, в наслідок організаційної неоковирності та великої кількості інших проблем просто не доходять руки. Тоді йому не доводиться дублювати звичайну піхоту й натомість – його діяльність стає незамінною.
 
Саме цим і займалися козаки практично всю осінь. Реформували підрозділ, вибудовували нову якісну боєздатну структуру, обзаводилися автотранспортом, тощо й тощо. І – опановували новий фах. Коли ж все було готове – козаки вирушили в новий похід!
 

 
Район походу козаки заздалегідь узгодили з керівництвом Державної прикордонної служби – сектор М, перша лінія зіткнення першого рубежу оборони – передова.  Маючи теплі стосунки з прикордонниками, бійці-шевченківці продовжили службу з підрозділами ДПС. Прибувши на місце, вони заходилися обживатися і готувати перші бойові операції.
 

 
Отут їх і застав обстріл міста «Градами» москалів, що стався 24 січня. Разом з прикордонниками, бійцями ЗСУ та МВС, козаки мусили вийти на вулиці для забезпечення ліквідації наслідків обстрілу. Місто добряче постраждало.
 

 
Страждання простих мирних мешканців… Ніщо так не мотивує для кращого виконання завдань командування. І козаки вирушають «на герць».
 

 
Прибули на місце.
 

 
Остання нарада та уточнення задач.
 

 
І – вперед.
 

 
Завдання виконані. Козаки живими та неушкодженими повернулися на базу – задоволені результатом і готові до виконання нових завдань.
 

 
Я не даремно так обережно торкаюся питання, чим саме займаються наші хлопці. Прийде час – можна буде багато чого розповісти. Скажу так. В часи Сагайдачного та Сірка, козаків-шевченківців за професійну специфіку називали б пластунами.
 
Хлопці продовжують служити і захищати.
 
Кінь вдарить об землю
Залізом підкови,
Сталеві бране монштуки -
І рідному краю поклоняться знову
Хоробрі орли-козаки…
 

 
З козацької спецроти з репортажем – Дмитро Калинчук.
© Дракон [04.02.2015] | Просмотров: 5509

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.4/41

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook