для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Особливості мобілізації.


Особливості мобілізації.
З початком мобілізації в Українському медіа просторі точаться "бої" за розуми потенційних призовників. З одного боку частина ЗМІ та державні інформаційні ресурси показують приклади добровольців, які самостійно вирішили йти захищати Батьківщину, а з іншого боку в соціальних мережах тролі розповсюджують відео та фото загиблих українських солдат, жорстоке поводження з ними бойовиків і т.д., аби пересічний хлопець/чоловік вирішив, що краще "пересидіти" війну десь в місці, де не стріляють.
Про те, кому вигідно зривати мобілізацію писати не буду, адже це очевидно. І всі "найблагіші" та "найоб'єктивніші" причини "чому не треба проводити мобілізацію" вважаю просто відмовками тих, хто з тих чи інших причин не хоче воювати. Зрештою, для нашої країни з усім її розмаїттям та історією це нормально.
Щодо державного заохочення, то тут як на мене влада спрацювала не надто ефективно. Аби "захопити" розум сучасного українця, йому потрібно пообіцяти не геройську славу, а більш практичні речі. І відповідно, аби схилити українця до того, щоби той не тікав від мобілізації варто лякати не тюрмою.
До прикладу, чому би не прийняти закон про те, що ті хто пройшов мобілізацію і АТО зможе першочергово отримати роботу в органах СБУ, прокуратури, міліції, держслужби і т.д.??? Ми ж маємо реформувати ці органи? Так, маємо. А хто, як не ті, що боронять нашу країну від загарбника, заслуговують на те, аби стати міліціонером, слідчим, чи прокурором? Звичайно, що навіть бійці мають проходити певний відбір, бо, будемо відвертими, не всі є "янголами" та відповідають необхідним навикам для подібних вакансій. Але як на мене, навіть якби прямо зараз взяти і звільнити усю прокуратуру країни і замінити її тими хто пройшов АТО, новий орган працював би ефективніше, ніж та кишеньковонабивальна організація, якою зараз є ГПУ.
Що стосується тих, хто тікає, то таким людям варто взагалі відмовити у будь-якій можливості займати посади в усіх державних органах, ба навіть балотуватися на виборчі посади. Більше того, створити базу у вільному доступі, аби кожен роботодавець міг подивитися чи кандидат, якого він наймає на роботу тікав від мобілізації, чи ні. Навіщо садити в тюрму і годувати декілька років здорового чоловіка, який може працювати на благо нашої економіки?
Чоловікові необхідно демонструвати його майбутнє - або через 5 років ти потенційний слідчий зі званням і високою зарплатнею, або ти той, кого на роботу візьмуть тільки у випадку, якщо інших варіантів не буде.
Жорстоко?
А як же інакше? Ми живемо в одній країні і її мають захищати не кучка добровольців, а всі чоловіки які здатні це робити. Це нормально для кожної цивілізованої країни.
При тому, що мобілізований - не означає, що завтра ти вже на передовій в Дебальцево. Якщо не хочеш стріляти, чи вбивати - просись в тил, де зможеш допомагати армії в іншій формі.
Це тільки ідея. Впевнений, якби над нею посиділа група толкових спеціалістів, то можна створити хорошу мотиваційну систему для тих, хто бере участь в АТО, та тих, хто не вважає за потрібне боронити власну державу.
© Michael623 [28.01.2015] | Просмотров: 2593

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.8/20

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook