для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Сплатити за рахунком


Сплатити за рахунком
Завтра роковини перших ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ.
Наближається день коли потрібно буде платити за рахунками. В суспільстві наростає градус напруги. Живі хочуть знати за що полягли ГЕРОЇ.
Хочеться розібратися, кому ж доведеться платити. Для цього поглянемо холодним поглядом, а що відбулося рік тому. Вірно, відбулася Революція Гідності; українська громада повстала проти корумпованого, злочинного, антинародного режиму і перемогла. Перемога дісталась ціною багатьох жертв. На жаль, перемога не остаточна. Але закони жанру ніхто не відміняв. Революції роблять романтики і фанатики, а плодами користуються пройдисвіти. Так хто ж буде платити за рахунками, і за якими?
Перший пройдисвіт, який на революційній хвилі вскочив у мерське крісло – Кличко. Пан тихенько забарикадувався у Київраді і, судячи з кількості столичних земельних шкандалів, навів там старий, добрий ригоАнальний лад, що ще Льоня-космос започаткував. З цього не дуже то й спитаєш, всього лише мер, а тут в країні таке твориться. Тай що він може сказати? А що обіцяв на Майдані? «Он нє уйдьот!»? Шановні кияни, якщо самі не бачили, то хоч би у Володі Парасюка спитали, чого варті слова «Боксера». То цей по рахунку заплатити не в змозі, хоча своє за тим рахунком вже має.
Пройдисвіт номер два – людина, що метеором вскочила на політичний олімп. Ось що значить, коли біля чоловіка справжня Iron Maiden і коли чоловік розуміє мить, що та Maiden істотно заіржавіла. Чи бачив хтось десять-пятнадцять років тому суттєві відмінності між Турчиновим і Марченком? Я – ні. Обидва видавались політичними підкаблучниками у різних жіночих політичних проектів. Де той Марченко з його Вітренчихою? Та їх навіть лугандон в уряд не взяли. За те Турчинов, ач які піруети: і старою Радою покерував, і нову Раду заради його повноважень раком поставили. А PR-кампанія яка? Тільки подумайте: Кривавий Пастор. Ну цей хлоп за рахунком добре отримав, нічого жалітись. А сам він заплатить? Не думаю, то йому повноважень замало було, тепер на посаді не довго, і взагалі іде війна, а він її символ «Кривавой пастор».
Третій пройдисвіт – Кулявлоб, Камікадзе б/у, тобто Яценюк. Як на мене, починав добре, але як дійшло до справи і реформ, то здувся. Далися взнаки і старі корупційні схеми, і квотні посади, і бажання проводити псевдореформи замість реальних, і взагалі невідомо що. Остання чудасія з МінЕнерго, взагалі розкриває повний бардак у кабміні. Сєні було ніколи, там Бєня пред’яви кидав, а Пєцини протеже, доки підраховували відкати на кілоВатті, проморгали у договорі «крымский федеральный округ РФ». А що розслідувати, якщо купляємо дорожче ніж продаємо? Правда Сєня так міг Пєцю підставити. А що з рахунками? Чи отримав Яценюк по рахунку? І так, і ні. Чому ні? Тому що цю посаду він би все одно зайняв, рано чи пізно. Чому так, тому що цю посаду зайняв двічі. Чи заплатить він? Не зараз. Яценюк вже продемонстрував здібність відтерміновувати свої платежі, і, що більш вірогідно, перекладати на інших.
Четвертим пройдисвітом я вважаю Коломойського. Ну, по перше, дякую йому за мир у Дніпрі. Погодьтесь, такий пройдисвіт був нам потрібен, і він з’явився вчасно. Також всі чудово розуміли, що у банкіра з трьома(!) громадянствами патріотизм безкоштовним не буває. Все що залишилось для створення досконалого образу позитивного пройдисвіта, це за місяць підбити з Порохом і Яценюком дебет з кредитом. А далі Бєня за год сдєлал свойо дєло, Бєня почиваєт на лаврах. А ось тут питання, чи вигідні йому ті лаври і позитивний образ. Чи отримав що Коломойський по рахунку? Безперечно так. Чи вистачить йому? Це вже дивлячись чого? Розуму, чи грошей, чи пігулок від жадібності? Побачимо. Чи буде платити? Звичайно ні. Він пройдисвіт профі, і це не його провина, що так склалась ситуація, він просто вдало нею скористався.
Про всіляких фейсбучних, галантерейних та інших різновидів пройдисвітів писати не цікаво. Кожен з них отримав що зміг, а якщо, раптом, доведеться заплатити, ніхто і не помітить цієї платні.
П’ятим пройдисвітом є верховний пройдисвіт. Вискочив, як чорт з табакерки. Як на мене, Порошенко з Коломойським одного поля ягоди. Тільки Порох свої ставки підняв. Чи багато отримав Порох, писати не варто. Отримано чимало. Чи заплатить за все це Порох? Не зараз. За Пороха платять інші. Стандартна відмазка, у країні війна. Не забуваємо, що Порох ще й майстер епістолярного жанру. Дивишся, щось не так, а послухаєш президента, то все добре стає. А ще наш президент спеціаліст з жертвопринесень. Коли головнокомандуючий обісравсь, згадайте що було, так, злили міністра оборони. А зараз у дупі гарант конституції і прав людини; попирається право на життя, право на  покарання за скоєний злочин. Що буде? Саме так, протягом місяця зіллють генпрокурора. Ну, а на президентський бізнес все ніяк покупця не знайдеться.
Коротко про Ярему. Від генпрокурора залежало чи заплатять по рахункам всі хто причетний до вбивств на майдані. А чи насправді залежало? Чи не лялькою був Ярема? Чию він долю повторює? Гелетея. Ніхто не розумів, як сторож може керувати армією. Все просто - до першої невдачі. А чи міг Ярема розслідувати ці справи? Питання майже риторичне.
Дідько з ними, з тими пройдисвітами, тим паче що за рахунками вони платити не збираються. Але хтось же має заплатити. Знову ми і заплатимо. Ми, українці. На сході вчасно відбувається загострення бойових дій. Війна забирає героїв. Пішла серія терактів. Уряд провадить податкові псевдо реформи, малий бізнес заплатить.
 
Люди, скажіть, що я закінчений песиміст, що помиляюсь… Скажіть, що дурень і панікер, що мої висновки нічого не варті. Тільки аргументовано скажіть…
© Dmitro Maximik [21.01.2015] | Просмотров: 6240

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.4/43

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook