пароль
помнить
uk [ru]

Затягуємо паски, зашиваємо гульфік


Затягуємо паски, зашиваємо гульфік
УНД (уряд народної довіри) потрапив під вітер і зливу. І хотів би піти на дно, але ПУ (програму уряду) прийнято, отже попереду рік гойданні в океані бурхливого лайна.
 
Всім буде погано, особливо тим 90%, що не вскочили загодя в вузьке коло навколо олігархів.
 
Справа ось в чому.
 
Показником здоров'я економіки є швидкість обертання грошей. Для прийнятної швидкості обертання необхідно мати розвинену судинну систему (фінансову інфраструктуру, окрім банків доступний і розгадуджений фондовий ринок) і здорові органи (тобто, промисловість, аграрійовину і послуги).
 
Якщо гроші обертаються повільно, то для підтримання життя в болоті НБ змушений підливати свіжої водички, включаючи помпу. Наявність грошей при падінні виробництва і послуг призводить до поступового вимивання товарів. І от тоді інфляція починає свій показовий виступ.
 
Таким чином, виникає основне завдання для уряду: забезпечити умови для прискореного обертання грошей. Першою умовою є створення умов для інвестицій, грошових і технологічних.
Першими умовами для інвестицій є прийнятна судова система і відділення бізнесу від державного управління (окрім тих підприємств, де власником є держава).
 
Панів економістів, фінансистів і прочіх спеціалістів прошу вибачити безнадійного ділетанта за його окремі думки.
Horns
 
*********************
 
В другій частині хочу звернути увагу шановного дурдомного панянства і панства на те, на що вже багато разів звертав увагу.
 
Йдеться про перехід від однієї системи до іншої.
 
Зара ми перебуваємо в старій авторитарній (варіанти: командній, клановій, мафіозній) системі. Українське товариство має потенції і наміри вийти з цієї системи, оскільки вона українцям не пасує.
 
Що саме в старій системі є неприродним для українського товариства? В першу чергу слід вказати на державу, тобто - на державний рівень управління. Він тут ніколи не був таким вправним, щоб потрапити в кумпанію славних українських традицій. Якщо у нас і існує держава, то вона перетворюється на мафію. І тут я маю на увазі не лише страшних донецьких, а маю на увазі таких миленьких українських. Українська традиція містить в собі кумів, родичів і сватів .. Які тягнуть один одного до ситих і непильних місць навколо державного корита і які створюють навколо корита свої невмирущі сім'ї.
 
Тому боротьба з корупцію, про яку так багато і зі сльозами на очах запевняють обаму українці, є насправді чистий художній фейк.
 
*****************
 
І наостанок. Так як же ж виглядає оптимістичний сценарій? Він виглядає поки що своїм краєчком. Наше світле майбутнє створить нова і сучасна українська нація.
 
Осучаснення відбудеться в результаті перетворення "провінційності"  із провідної риси українства в туристичну принаду. Сучасні українці стануть нацією сучасних міст з залишками сільської ментальності. Це будуть християни з міцними поганськими традиціями. Ну, щось таке ..
 
Отже, маємо трохи почекати ..
 
ukr
© Карт [24.12.2014] | Просмотров: 1505

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.2/40

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить