для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Уряд грає небезпечно.


Уряд грає небезпечно.
Уряд дуже небезпечно грає. Вкрай небезпечно.
 
Він зволікає з рішучими реформами на тлі хвилеподібного зубожіння населення. Закінчитися це може або дуже гарно, або дуже-дуже погано, третього не буде.
 
Вихиляси урду з доларом я особисто собі пояснюю так:
а) уряд потребує велику кількість доларової маси (в т ч на оборонку);
б) уряд зробив «лапочку» експортерам, «з той же целью защітіть мазгі» - з метою здобути в експортерів обсяги тої самої доларової маси у вигляді податків та інших платежів.
 
З огляду на ситуацію в країні заходи нібито все виглядає логічно, якби не «але» - скачок курсу долара болісно вдарив по мідл-класу, який товари та матеріали собі купує за ті самі долари. А мідл-клас, у нас, це головний борець з безробіттям, тобто розорення одного підприємця вивільняє 3-8 людей (з родинами) яким стає ніде подітися.
 
На що сподівається уряд? Гадаю – на звичку громадян тримати гроші в банках. В скляних. Ще у 2012, коли я працював в «Тижні», економічною пресою ходили висновки експертів, які підрахували, що на руках в українців на той час перебувало біля 70 мільярдів (!!) доларів – більше річного бюджету країни. Не виключено, що уряд сподівається – погіршення економічної ситуації примусить українців вирити з під яблунь глечики з баксами, пустити їх в обіг і в такий обсяг витягнути економіку.
 
І от саме тут і полягає ризик. Те що гарно виглядає на папері, в реальності керується тими самими законами Мерфі, за якими 20% споживачів випивають 80% пива, а 20% покупців приносять компанії 80% прибутку. Більшість заощаджень громадян також лежать на руках в меншої їх частини – щось мабуть біля 1/5 населення. А у всіх інших запаси скінчаться дуже швидко і ці люди тоді стануть дивовижним вибуховим матеріалом, в руках будь-якого політичного авантюриста.
 
І це ми ще про милу всім їм тітоньку Корупцію не згадали.
 
Що далі? Повернемося знову до історії Великої Французької революції – ми маємо зараз з нею до чорта паралелей. Якобінці ніколи не прийшли б до влади, якби не:
- зволікання з партикуляцією землі;
- надто повільна чистка установ від монархістів;
- паніка, що охопила жирондистів в умовах наближення прусаків до Парижу;
- наявність в Конвенті «гори», тобто радикалів-якобінців з прихильниками;
- наявність на вулицях протестних мас у вигляді Комуни Ебера.
 
З п’яти перелічених факторів ми маємо наразі чотири, партикуляцію замініть на відсутність реформ, що полегшили б життя мідл-класу. Якобінці в парламенті вже формуються – погляньте на діяльність комбатів, правосеків і їхніх прибічників. Роль же Ебера і ватажків комуни залюбки може підхопити викинута наразі на вулиці ВО «Свобода», Вінниця була першою ластівкою.
 
«Свобода» і комбати не чисті на руку, заперечите ви? На цю тему можна довго сперечатися, але  відповім так – Еберові на суді закидали навіть крадіжку постільної білизни і панталон. Про вихиляси Дантона, Кутона та інших Сешелей до пори – до часу ходили легенди, але стати ватажками якобінців все це їм не завадило. І довго ніхто ніяк не зважував на худого чахоточного типа у волошковому камзолі, який постійно просторікував про доброчинність – Робесп’єра.
 
Чи не тому зараз полилися океани лайна на ВОС і комбатів водночас? І до речі, чи не тому наразі як партизан на допити мовчить вже підзабута Тимошенко? Чекає?
 
Історія учить. Коли підбурені ватажками маси вже вийшли на вулицю з метою «скидати», проти них не діє нічого крім засобу від Барраса – гармат генерала Бонапарта. Тобто (з огляду на наші реалії) – не діє нічого.
 
Уряд мав би розуміти – переможцеві пробачають все, його не судять і з ним дівчина Історія спить у будь-яких позах. Якщо ж програють – буде байдуже, крали особисто вони, чи ні. Битимуть не по постанові суду, битимуть по рилу. Якщо ситуація пройде крапку неповернення за нинішніх керманичів стане можна лише молитися.
 
Тому уряд скажено ризикує.
© Дракон [23.12.2014] | Просмотров: 5749

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.5/41

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook