пароль
помнить
uk [ru]

Україна має лише два формати: (1) авторитарний і (2) народний.


Україна має лише два формати: (1) авторитарний і (2) народний.
Для України (в першу чергу - для її системи управління) природним форматом досі був авторитарний формат. Цей формат залишив нам сересер. Отже, виходить так, що ми (маю на увазі пенсів) і наші діти провели активну частину життя в одному форматі, що певною мірою сприяє взаємопоразумінню між нами і нашими дітьми.
 
Але авторитарний формат, зважаючи на його походження і природу, не має подальших перспектив, якщо під "перспективою" розуміти вступ до спільноти сучасних демократій. Альтернативний авторитарному формат у нас поки що не склався, але його можна синтезувати в своїй уяві, якщо помічати тенденції розвитку.
 
Найбільш виразні ознаки нових тенденцій можна  віднайти на Майдан і війні. Події останнього року продемонстрували схильність українського суспільного активу до самоорганізації для руху в бік цивілізації. Якщо така тенденція не розвіється, то на заміну авторитарній системі можливо прийде народна.
 
1. Авторитарний формат
 
Хтось дивується кадровим призначенням ПОПи, хтось обурюється з них, хтось радить ПОПі когось прибрати .. Тобто, більшість (та майже всі коментатори) вважають ПОПа є або дурнем, або зловмисником. І чомусь нікому не спадає на думку, що ПОПа є і не дурень, і не зловмисник, а є лише такий собі прагматичний мільярдер, що дістався крісла Президента щоб вже не залежати від примх долі, а разом з тим і задовольнити хлопчачу мрію стати самим-самим (хоч на деякий час). Ну, і наковтатися адреналіну за зеленим столом світової гри.
 
І кадрова "політика", що її демострує наша прагматична ПОП, як раз найбільш прозоро викриває природу автократичної системи і місце в ній Президента.
 
ПОПа зайняв місце Папи і став діяти так, щоб зробити систему керованою. Адже ця система дісталася йому від іншого Папи, отже мала певну недовіру до нового короля.
 
Для керованості системи Папа має розставити на ключові позиції вірних і керованих людей. Тут ПОПа міг позаздрити Януку - у того був великий вибір "кадрів" .. А у Пєті - або придурки, або бізнес-партнери .. Звичайно, що про палких революціонерів мова не йшла .. Тому що вимоги до Кадра були суворі. По-перше, кадра має добре розуміти, що без Пєті йому таке щастя не світило навіть уві сні. По-друге, кадрове рильце мало бути в пушку .. Саме така кадра буде виконувати команди і не виявляти зайвої самостіності.
 
Також для спокою системи треба було час від часу посилати їй сигнали-повідомлення про відсутність у ПОПи кровожерливих намірів проти старих кадрів і їхніх напрацьованих мафіозних "бізнесів". А то мафіозі з переляку можуть таке замутити по провінціях, що Пєтя не буде знати, за що хапатись, щоб вримати рейтинг від повного зникнення в нашій каламуті.
 
Ну, ми ж то знаємо, що Пєтя свого рейтинга все одно загубить, але не так швидко і карколомно. Головне для нього йти на пів-кроку позаду Сєні, якому нарешті випаде отримати омріяну кулю в лоб. Коли таки почнуть стріляти .. Причому, стріляти будуть невідомо хто, і не зрозуміло звідки ..
 
Народний наївняк поки що й досі марить "правильним Президентом" .. Ну, ким, наприклад? Ярошом? Так перед Ярошом постане ділема: або знищити цю систему за тиждень (ну, добре, за місяць) і замість неї (також швиденько) збудувати нову (не автократичну ж?) систему, якої (чомусь мені так здається) ні в ПС, ні в інших наших секторах поки що немає в проекті. Або Ярош змушений буде діяти обережно, повільно, щоб не збуджувати цю стару систему, поки не буде складено проект нової системи, не буде відмобілізоване нове кадрове поповнення (його як раз мобілізують в армію) ..
 
Навряд чи авторитарна система, яку так несподівано вразив Майдан, довго протримається. І не тому, що народ у нас такий до біса просунутий, що готовий вже "жити по-новому". А тому, що те, на чому ми їхали так-сяк 23 роки, далі нас не повезе. І ремонтувати не спасе. Всі якось зненацька зрозуміють .. У всіх відкриються очі ..
 
Ну, стануться якісь події .. Буде щось конкретне .. Але що б не сталось і що б не було, результат буде один - стара система впаде, а на її місці почне швидко утворюватись нова. Тому що до справи пристануть прості люди на місцях свого проживання.
 
2. Народний формат
 
Виникнуть громади і вони почнуть ділити між собою власність і повноваження. Не скрізь з'являться громади .. Спочатку де-інде (Захід-Центр) .. Утворять повіти .. Потім, за відсутності пристойних альтернатив, Печерськ очолить цей процес (по дорозі жорстко люструючись) .. І через рік (після дефолту старої системи) ми матимемо перший варіант Народної Республіки Україна.
 
Ще раз наголошую: зміна системи відбудеться лише під дією форсмажору. Слідкуємо за подіями.
 
© Карт [13.12.2014] | Просмотров: 1303

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.8/23

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить