пароль
помнить
uk [ru]

Пані та панове! Ви вибухаєте кущами обурення не там, де собака заритий, а там, де він лише поссяв.


Пані та панове! Ви вибухаєте кущами обурення не там, де собака заритий, а там, де він лише поссяв.
Колись на М «Позняки» був пісковий пустир, там вигулювали собак. Час від часу собачки вмирали і їх закопували на тому ж пустирі. І над тими хованками вибухали до неба кущі .. Решта території пустиря була щільно зассята, але ссяки давали лише бур’ян-траву.
 
Так і тут.
 
Система потребує Папи .. Адже вона не змінилася від часів Януковича. І Пєтя виконує роль Папи. Ніхто, окрім його жінки і Югасика, не знає, чи подобається Пєті та роль, якої він наздибав .. Чи вона вже стає схожею на чемойдан без ручки.
 
А персонали ДД (майже всі) готові вже втретє заміняти Папу, не змінюючи Систему. Пані і панове, ви ж у нас тіпа належите до класу просунутих .. А я ж вам вже вкотре нагадую майже очевидні речі, такі, як оці:
 
1. В авторитарній системі (якою ми досі послуговуємося) Папа має діяти узгоджено з усіма мафіями (мафії утворені бізнесами і афільованими з ними управлінцями). Тіло цієї системи було утворено постсовками і тому мотивації управлінців складаються з двох частин: намагання награбастати в межах своєї «компетенції» і страх бути виштовхнутим із тенет Системи. Управлінці разом з афільованими бізнесами обкрадують бюджети (населення) і потроху відгризають від позамафіозних бізнесів. І при тому регулярно направляють частку від мафіозних прибутків на верхній від себе рівень.
 
2. На випадок виникнення дизгармонії у стосунках між Президентом/ПМ і всією мафіозною струтурою в нашій авторитарній системі існують легальні і нелегальні механізми для руйнації державного управління. Згадаємо лише 2005-й, коли наша пасіонарна Юлю намагалася шматувати Систему. Зразу ж почались кризи в багатьох напрямках. І то були лише попередження.
 
3. Така, авторитарна-мафіозна, система є гальмом для подальшого розвитку, оскільки вона не зацікавлена в посиленні середнього класу з усіма відповідними наслідками. Отже, прийде час, коли «жізнь єйо накажіт». Але не схоже, що такий час вже на носі, тому що
 
4. Навіть такі свєточі розуму, які скупчилися на ДД, ілюзорно вважають, що якщо замінити поганого Пєтю на гарного васю, то все розвернеться і піде в інший бік.
 
Зараз ситуація, дійсно, докорінно відмінна від тої, що постала після М-04. Зараз суспільство не розійшлося по своїх крайніх хатах після зміни команди на Печерську. Народ почав активно втручатись в перебіг державних подій. Тобто, актив суспільства взявся навчати мафіозну систему любіть родіну.
 
Мабуть, треба перехворіти і цією ілюзією. Адже, якщо чесно, наперед ніхто не може бути впевненим на 100% в реальності тих чи інших прогнозів. Ніхто напевно не знає, який шлях виявиться успішним. Тому всі вичікують і йдуть у руслі природної течії. А теперішня течія (чи тенденція) є такою: державні очільники мають слухатися Майдану. І Сєня, схоже, претендує очолити цю тенденцію. Тим самим він послабляє позиції Президента і руйнує піраміду управляння в авторитарно-мафіозній системі.
 
Автиоритарна система слабшає, але на заміну їй не формується інша, демократична, система. Саме тому не варто очікувати якихось суттєвих змін в устрої нашого життя.
 
Але еволюційне визрівання демократії (яка починається завжди знизу, від демоса) є протяжним процесом. Ми чекати десятиліттями не можемо. Тому намагаємося руйнувати авторитарну систему просто так, «із уважєнія к огню».
 
Насправді, чекати довго за сучасних швидкостей не доведеться. Який-небудь форсмажор та станеться. В нашому випадку таким форсмажором може стати колапс державного управління. Наша система є надто прогнилою, щоб в умовах війни довго протягнути. Якщо таке станеться, то суспільному активу  зразу ж спаде на думку будувати своє щастя в межах громади і повіту, не сподіваючись на державу.
 
Так що є в нас шанс стати демократичною країною.
 
Готуймося.
 
© Карт [10.12.2014] | Просмотров: 1306

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.8/36

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить