для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Бити, чи не бити.


Бити, чи не бити.
Хто скаже - скільки вже "гумконвоїв" прибуло в Україну?
 
Правильно, багато, навскидку навіть неможливо назвати точну їх кількість.
 
Наша влада, устами речників прес-центру АТО прямо заявляє - "гумконвої" використовуються для доставки терористам зброї, боєприпасів, палива для військової техніки та обмундирування для терористів. Виходячи з цього, найлогічнішим було б знищення цих конвоїв ще на марші, бо кожен доставлений до кінцевої мети конвой, це сотні вбитих і поранених громадян України, як військових, так і цивільних.
 
Рішення про знищення/не знищення конвоїв це зона відповідальності Президента України, який є не тільки Гарантом додержання конституційних норм, але і Головнокомандувачем ЗСУ.
 
То чому Порошенко прийняв рішення про те щоб не заважати проникненню на територію України військових конвоїв країни агресора?
 
Можна розглянути декілька складових такого рішення:
 
1. Політична складова.
 
Якщо ми будемо знищувати ті конвої, то... То що? Росія введе війська? Ну так вже ввела. Росія оголосить нам війну? Спірне твердження, тим більше що війна вже йде, і великої різниці оголошено її чи ні нема - Росія ввела стільки, скільки змогла, в разі оголошення ввела б більше, але у нас теж є Армія, і є міжнародна спільнота яка оголосить повний бойкот Росії у разі оголошення нею війни, і бойкот це лише мінімум що міжнародна спільнота може зробити.
І ще, якщо боятися оголошення нам війни, то межі для поступку агресору, і межі для відступу просто не існує, вірніше вона пролягає по нашому західному кордоні.
 
До того ж Росія має довести що конвої законно перетнули український кордон, і насправді були гуманітарними... а ще довести що то саме українська артилерія їх розтрощила, а не скажімо артилерія "армії ДНР"
 
2. Воєнно-технічна складова.
 
Для нанесення удару по конвоям є всі можливості, маршрути, а точніше деякі ділянки цих маршрутів пролягають в зоні ураження нашої далекобійної артилерії, і весь маршрут слідування колон просто неможливо прикрити засобами ППО, і тим більше неможливо убезпечити від ракетних ударів. В решті-решт зовсім не обов'язково знищувати конвой вщерть, достатньо нанести відчутний урон, та продемонструвати рішучість, і показати що ми готові знищувати ворожі конвої, і однозначно будемо це робити.
 
3. Юридична складова.
 
Просто читаємо закони та Конституцію України
 

ЗАКОН УКРАЇНИ
 
Про оборону України

Розділ I
ЗАСАДИ ОБОРОНИ УКРАЇНИ ТА ПІДГОТОВКИ ДЕРЖАВИ ДО ОБОРОНИ
 
збройна агресія - застосування іншою державою або групою держав збройної сили проти України. Збройною агресією проти України вважається будь-яка з таких дій:
 
вторгнення або напад збройних сил іншої держави або групи держав на територію України, а також окупація або анексія частини території України;
 
засилання іншою державою або від її імені озброєних груп регулярних або нерегулярних сил, що вчиняють акти застосування збройної сили проти України
 
Стаття 4. Відсіч збройній агресії проти України
 
У разі збройної агресії проти України або загрози нападу на Україну Президент України приймає рішення про загальну або часткову мобілізацію, введення воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях, застосування Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, подає його Верховній Раді України на схвалення чи затвердження, а також вносить до Верховної Ради України подання про оголошення стану війни.
 
Органи державної влади та органи військового управління, не чекаючи оголошення стану війни, вживають заходів для відсічі агресії. На підставі відповідного рішення Президента України Збройні Сили України разом з іншими військовими формуваннями розпочинають воєнні дії.
 
З А К О Н   У К Р А Ї Н И
 
             Про основи національної безпеки України

Стаття 6. Пріоритети національних інтересів
 
     Пріоритетами національних інтересів України є:
 
захист державного суверенітету,  територіальної цілісності та
недоторканності  державних  кордонів,  недопущення   втручання   у
внутрішні справи України;
 
КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ

Розділ V
ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ

Стаття 102. Президент України є главою держави і виступає від її імені.
 
Президент України є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина.
 
© Святиє суслікі! [07.12.2014] | Просмотров: 5935

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.3/69

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook