пароль
помнить
uk [ru]

А ми теж по-приколу


А ми теж по-приколу

    Власне говорити, особливо, і немає про що. В нашій державі робиться все щоб нічого не робилося. Вже язики постирали обговорюючи виконання обіцянок кандидата в президенти порошенка, хід реформ котрі наближають Україну до Європи, впровадження загальнолюдських цінностей у всіх сферах нашого життя... Одним словом, обговорити ми вміємо! На будь-якому рівні... нас не проведеш!
    Так то воно так, тільки наслідків від тих балачок ніхто не бачив. А може і не треба? Поговорили, покричали, поматюкалися... Героям Слава - нібито попустило.
    Ми стоїмо на порозі визначальної події. Вибори до ВР. Самі позачергові вибори одразу пішли «криво». Дії по відновленню ВР більше скидалися на закріплення вже існуючої олігархічної системи управління державою, аніж наміри впровадити загальноєвропейські цінності у державні інститути. І немає чому тут дивуватися, адже президент у нас не з останніх олігархів і в мене величезний сумнів, що він бажає щось змінити. Ну то таке...
    Ніхто мене не переконає, що закон про вибори неможливо було змінити. Одразу після Майдану будь-який закон можна було прийняти на рахунок «ОДИН», було б бажання. Очевидно такого бажання не було і з цим важко сперечатися. У нас вже давно всі закони приймаються – «хочу – не хочу», «що я(ми) з того буду мати?». Не знаю як інакше ніж БАЗАРОМ це називається, але наші політики це називають «пошуком компромісу» і спробуй тут щось «хтелигентне» відповісти. Не зможеш, бо ти не є ЕЛІТОЮ. А еліта може і діти її теж можуть. Не даремно ж мажори чередою пішли у владу. Це ж Клондайк! Робити, як завжди, нічого не треба і навіть якщо промотаєш татові гроші – пенсію вже маєш. Вибачте, зірвалося. Я не про це.
    Зараз ми маємо можливість втрутитися у державну справу. І цілком на конституційних засадах. Як народ України можемо вплинути на нашу владу і законотворців. Зруйнувати архаїчну мажоритарну систему виборів. Кожний може проголосувати за партійними списками і зіпсувати бюлетень мажоритарки. Ми одночасно показуємо нашу активність, готовність взяти участь у розбудові держави і категоричну незгоду з методою  узурпації наших прав.
    Особисто я так і зроблю, бо не бачу, впритул, кому можу довірити свій голос. Я вже давно прошу Господа дати розуму нашим виборцям. Хоч на один день! Ну невже хтось із вас доручить сантехніку оперувати апендицит? Хтось бачив щоб даїшник мурував піч? Коли злодій, за власним бажанням, повертав награбоване? Хіба може «регіонал» сказати правду? Нічого поганого не маю бажання говорити, в цілому, про нашу молодь, але ж тільки щоб вміти читати закони треба мати, як мінімум, 22 роки, а писати закони... Інакше ніш прилаштувати своїх... (краще промовчу) у житті, висування мажорів назвати не можу. Вибачте, знову не туди.
    Ще один аспект. Складається враження, що нас відучують брати участь у державотворенні. Ніби по-приколу реєструються аноніми (маю на увазі «Інтернет Партію»), хорошковські і відмовляється активістам громадських рухів. «Приколісти» намагаються перетворити все навколо у цирк с тим, щоб виборці і йшли на вибори, як на циркове шоу, і як у цирку, потім, аплодували клоунам.
    А може і нам поприколюватися?
    За перемогу можна буде вважати недобір депутатів по мажоритарці. Зрив виборів... Новий закон... Люстрація... Вибори до Верховної Ради України!
    Якось так. Чому я пропоную це зараз? Бо ми дуже любимо обговорювати, а треба... Та й ви це знаєте.
© estable [13.10.2014] | Просмотров: 920

2 3 4 5
 Рейтинг: 35.0/11

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить