для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Що потрібно Україні


Що потрібно Україні
Хто такі так звані політзалежні? На мою думку, більшість «політзалежних», це люди, яким не байдуже майбутнє не тільки своєї сім’ї, але і майбутнє своєї країни, і які розуміють, що благополуччя власної сім’ї напряму залежить від того, в якій країні твоя сім’я живе, і який політичний устрій в твоїй країні, яка там влада, і ХТО в тій владі. За великим рахунком так звані політзалежні, а вірніше політично чи соціально активні люди, це романтики і мрійники.
 
Тож давайте помріємо на тему "що б зробив я, якби це було в моїх силах" smile3))
 
Отже:
 
Податки
 
Зараз Генадій Балашов активно просуває своє ідею безподаткової держави, під назвою "5.10".
 
Дуже гарна ідея, чесно, але на перешкоді стоять технічні перепони, бо там пропонується при оплаті послуг чи товарів самостійно оплачувати окремий чек з сумою в 5% від вартості товару чи послуги. Думаю що або не всі підприємці будуть виписувати такий чек (з метою знизити ціну свого товару, і таким чином стати більш привабливим на фоні конкурентів), або знайдеться інший механізм обходу цієї норми, та й взагалі зайвий раз сплачувати покупцями якісь рахунки просто незручно.
 
Отже, що б зробив я:
 
Перш за все відмінив би обіг готівкових грошей, всі розрахунки мають вестись виключно в електронному, безготівковому вигляді.
 
Технічно це забезпечується таким чином - кожен громадянин України отримує електронний паспорт, в якому є всі необхідні дані (зберігаються на захищеному державному сервері), тобто прізвище, ім"я, по-батькові, дата народження, нерухома власність, зареєстровані підприємства (якщо є), одним словом все, що зберігається у вашій шухляді у вигляді всіляких документів та довідок.
 
Цей паспорт має вигляд смартфона, або ж взагалі (хоч би на першому етапі, поки не будуть видані справжні електронні паспорти) можна було б використовувати смартфон зі спеціальним захищеним додатком, який пов"язаний з державним сервером і сервером ну наприклад Держказначейства, та банку, який обслуговує ваші рахунки.
 
Як це має працювати - ну наприклад ви продавець послуг чи товарів, ваш смартфон, чи інший прилад, наприклад електронні ваги, генерує QR-код, в якому зашифрована інформація про товар (послугу) і чек на його оплату, покупець зчитує QR-код камерою свого смартфону, через мережу інтернету (або мережу, яка створена виключно для таких операцій, і яка складається з електронних паспортів замість звичних ПК, це задля безпеки), потім натискає «сплатити», (для підтвердження платежу необхідно піднести камеру свого паспорта до свого ока, таким чином сканується сітчатка вашого ока, це робиться для того, щоб ніхто інший окрім вас не зміг провести грошові операції з вашого паспорта).
 
Ваші гроші автоматично перераховуються на рахунок продавця, і банк, в якому обслугговується рахунок продавця, автоматично переводить 5% від отриманої суми до Держказначейства.
 
Таким чином відміняються всі види податків, а залишається єдиний 5% податок з нарахувань на банківські рахунки, по суті до Держбюджету сплачується 5% від ВВП, при чому не розрахованого бог зна ким, і бог зна як ВВП, а реального ВВП.
 
Отже податки платять всі, від олігарха, до бабці яка продає смажене насіння.
 
Давайте ще раз як це буде практично:
 
Олігарх - на рахунок його підприємства (від продажу продукції, чи від грошей по заключеному контракту, одним словом від усих надходжень на рахунок підприємства) приходять гроші, банк, який обслуговує цей рахунок, автоматично перераховує 5% до Держбюджету країни.
 
Пасажир в маршрутці - при вході в маршрутці наклеєно стікер з зображенням QR-коду, ви підносите камеру свого паспорта до нього, і проводите оплату за проїзд.
 
Бабця зі смаженим насінням - насипає вам в кульочок насіння, і надає вам свій QR-код (на своєму паспорті, чи у вигляді готового стікера), ви оплачуєте рахунок, і знову ж таки 5% потрапляють до Казни.
 
Щоб мати можливість отримувати оплату на свій рахунок, ви маєте купити (в деяких випадках отримати безкоштовно) ліцензію, у випадку бабці вона отримує ліцензію на торгівлю насінням безкоштовно.
Тобто без ліцензії ви ніяких нарахувань отримувати не можете, можете зі свого рахунку тільки оплачувати послуги і товари, але не надавати їх. Для отримання заробітної плати, у вас замість ліцензії має бути трудовий договір з працедавцем, і з вашої зарплатні утримується теж 5%, ні копійкою менше, і ні копійкою більше.
 
Таким чином ліквідується Податкова інспекція, з усіма її трутнями інспекторами та генералами, плюс до всього держслужбовець просто фізично не зможе взяти хабар, бо ліцензії на хабар Держава видавати не буде... ну хіба що можна буде брати борзимі щєнкамі, але то вже інша історія, з тим легко буде справитись.
 
Щоб вас не перевантажувати, на цьому поки що й зупинюсь, а наступного разу розповім про те що робити з освітою та пенсіями.
© Святиє суслікі! [29.09.2014] | Просмотров: 1187

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.7/16

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook