пароль
помнить
uk [ru]

Сльом 110


Сльом 110
Вітаю, панове поети, читачі, графомани, критики, коментатори а також усі, хто проходив повз і забрів випадково.
 
Боюся, коротко не вийде.
Для поетичних і нецензурних слів матеріалу доволі, це і вкрай розпущена Рада, (згадаймо демарш Бондаренко), і чергова нота МЗС України (на симфонію вже є?), і трагедія Ілловайська, і наш відступ з Луганська, і паніка Леха Валенси перед путінськими погрозами ядерним бомбардуванням.
 
Та я прошу майстрів і любителів знайти слова там, де у мене вони скінчилися.
Я, може одна з останніх в Україні, дізналася про існування у Фейсбуці російської групи "Груз 200 "
https://www.facebook.com/groups/gruz200/?fref=ts
Справа потрібна, трагічна, тим паче, що матерям крім втрати найдорожчих людей, доведеться стикатися і з черствістю, і з замовчуванням самого факту смерті їх синів на війні, і з цькуванням, і зі звинуваченнями у наклепі й мало не у зраді держави, якщо такі батьки проявлятимуть принциповість. Ніби очевидно?
Та оцей допис активістки  перевершив мою уяву. Вся стаття тут
Россия необъятная страна. В зону боевых действий стянуты воинские подразделения со всех уголков страны: от Мурманска до Краснодара, от Калининграда до Владивостока, плюс кавказские республики. И во все города России тайком отправляются грузы - 200. По 3-5 единиц - не так заметно в масштабах страны.
Было незаметно. Можно было заявить, чтобы скрыть масштабы потерь, что на полигоне в Пскове подорвались десантники в количестве 6 и человек, а в Перми в количестве 5 и человек. Правда в одно и то же время. Синхрон просто феерический.
 
Но что делать с огромным количеством трупов, которые вывозятся из зоны боевых действий теперь? Их и так  уже "расквартировали" по всем моргам Ростовской области и Краснодарского края. Тяжелораненые распиханы по больницам этих же регионов и 15 спецрейсов получил Санкт-Петербург. Если вспомнить, что в результате реформирования армии военные госпитали приказали долго жить, то можно смело предположить увеличение смертности  раненых в больницах.
 
И наше гениальное со всех сторон военное ведомство придумало не менее гениальный план: объявить вспышку сибирской язвы в Краснодарском крае, благо, что в последние годы таких вспышек много во всех регионах страны (даже пельмени изготавливали из умерших животных и продавали). Да-да, дорогой читатель и такое было.
Так вот, для захоронения скота, зараженного сибирской язвой отводятся целые полигоны, на которые долгие годы не допускаются люди. Это строго охраняемые места. Чем не прелестная братская могила? И все вопросы с боевыми потерями решит.


 
В усякому разі, я вірю, що в Україні таке не стане можливим, поки наша держава існує.
 
То ж тема нинішнього Сльому - звернення до солдат і матерів Росії. Так, це буде не перше нагадування, що їх в Україні чекає безславна смерть (хоч про скотомогильники допоки й на думку не спадало), але якщо бодай мала частина росіян опритомніє чи бодай послухає матерів і  не захоче стати 200-ми, це допоможе нам усім.
 
Правила
 
Девіз конкурсу: "Зранку на Дурдомі, ввечері в кожному домі".
 
1. Предмет змагання - написання сатиричного вірша на актуальну тему.
2. Тема обирається серед найбільш актуальних (бажано - неоднозначних) подій тижня Ведучим, який щосереди оприлюднює ІМХО з цими правилами і темою конкурсу.
3. Після оприлюднення теми учасники мають можливість працювати два дні: середа-четвер. Підсумки підбиваються Ведучим у п'ятницю зранку у вигляді окремого ІМХО.
4. Обсяг конкурсного вірша - не більше ста двадцяти п'яти тисяч строф (все одно ніхто не читає ці правла).
5. Кількість конкурсних віршів не обмежується, але бажано не менше одного.
6. Переможець виводиться Ведучим з кількості кліків «згоден» під конкретним постом (опція «не згоден» до уваги не береться, хіба що самим автором). За однакової кількості голосів перемагає вірш, який викладався пізніше.
7. Переможець отримує титул кращого Слемака і почесний обов’язок проводити наступний конкурс відповідно до цих Правил.
8. Ведучий не має права викладати конкурсні вірші (але їдкі коменти — може).  
9. У разі непередбачуваних обставин, через які Ведучий не має фізичного доступу до сайту (хвороба, відрядження, бан, похмілля тощо), він може делегувати (довірити) право вести конкурс ВІД СВОГО ІМЕНІ будь-якій особі, зареєстрованій на ДД.
10. У разі невмотивованої відсутності Ведучого на час чергового туру конкурсу (середа-четвер) він втрачає свої повноваження, а обов’язки Ведучого повертаються до переможця попереднього туру конкурсу.
 
P.S.Вибачте за таку непристойну затримку з оголошенням теми.
© Lada Gornostaj [03.09.2014] | Просмотров: 2713

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.8/11

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook