пароль
помнить
uk [ru]

В чому сила ідей Степана Бандери


В чому сила ідей Степана Бандери
Коли я чув про дії Степана Бандери , як голови Українського провіду, як ідеолога національно-визвольного руху українців ,я не дуже заглиблювався в його ідеологію, нічого не знав на якому підгруннті заснована його теорія визвольної боротьби українського народу. І коли я трошки пізнав його думки глибше, то я зрозумів, що я маю справу з видатною особистістю, визначним лідером нааціонально - возвольного руху. Я весь час дивувся, чому радянська і російська державні установи так смертельно боялись Степана Бандери , коли він  до  другої світової війни перебував 7 років у польській в"язниці,  під час війни у нацистських концтаборах, а після закінчення війни жив у Німеччині в еміграції, але радянське керівництво люто ненавиділо і боялось українського керівника національного руху і у 1959 році вони замовили вбивство Бандери. Але на цьому страхи росіян не закінчились перед українським героєм, в РОСІЇ підняли рух боротьби з духом свободи Степана Бандери, там вся російська спільноти отруєне страхом про прихід Бандери на їх територію і на цьому страхові Росія напала на Україну. А що то за ідеї виклав голова Українського проводу ,які так лякають росіян і їх керманича Путіна? В чому сила ідей Бандери?
 
По-перше, він самовіддано приніс на алтар боротьби за свободу свого народу  своє життя , він нічого не хотів особисто для себе, немав ніяких вигід і преференцій
 
.По-друге, він щиро і глибоко вірив у Бога і вважав, що Господь допомагає його народові,
 
По-третє, СТЕПАН БАНДЕРА перший з політиків визначив головну біду для українців: більшовизм і російський шовінізм, і що з кацапами українці ніколи не знайдуть спільної мови,
 
По-четвете, Степан Бандера перший з політиків у всьому  світі, мешканець Польші, підняв питання про Голодомор в Україні і організував акт знищення агента КДБ у Львові.
 
Його ідеї мають величезне значення не тільки для українців, але вони несуть гуманістичні, моральні і загально людські настанови для всього людства.
Ось що національний лідер українців проголошував у своїх працях і промовах:
 
Мета життя людини — це наближення до Бога!
Хоч які великі жертви — боротьба необхідна.
 
Самостійну державу може здобути собі український народ тільки власною боротьбою і трудом.
 
…Обов'язком кожного українця є підпорядкувати свої особисті справи і ціле своє життя інтересам і добру нації.
 
Без власної, без визволення, отже і без визвольної боротьби, Україна не може мати ані свободи, ані добробуту, ані якої-небудь тіні демократії.
 
ОУН цінить вартість життя своїх членів, дуже цінить; але — наша ідея в нашому понятті є така велична, що коли йде про її реалізацію, то не одиниці, не сотні, а мільйони жертв треба посвятити, щоб її таки зреалізувати.
 
Ідея українського націоналізму й героїчні подвиги революційної боротьби розбуджують глибоко приспані, сковані більшовицькими дибами, енергією і найвищі вартості козацьких нащадків.
 
Творення, формування кадрів для визвольної боротьби — це і є найсуттєвіше, головне завдання цілого революційного процесу.
 
Через правдиву й глибоку віру в Бога, Спасителя кожна людина й цілий народ мають змогу безупинно черпати з вічно живого джерела стільки сили, скільки їхня душа спроможна сприйняти.
 
Внутрішньоукраїнська політика ОУН є і завжди мусить бути визвольницькою, а не партійною. Тобто вона — змагає до формування такого внутрішнього українського життя, до створення такого укладу і взаємовідношення українських сил, які в усякій ситуації найкорисніші для Визвольних змагань, а не тільки для скріплення позиції самої ОУН.
 
Кожна тотальна боротьба, а зокрема революційно-визвольна, вимагає єдиного керівництва.
 
Основна частина боротьби революційної організації з ворогом — це і є боротьба за душу людини, за ідейний вплив на цілий нарід за поширення ідеї і концепції визвольної революції серед найширших мас народу, захоплення їх цією ідеєю і через це приєднання їх на бік визвольної боротьби.
 
У нас є один основний принцип, одна головна мета — Суверенна Соборна Українська Держава. До неї йдемо неухильно. А шлях наш — це шлях революційної визвольної боротьби.
 
Чистий незаплямований крутійством і компромісами зі злом український націоналізм вийде переможцем з важкого, але величного змагання…, бо в ньому велика Правда української нації, згідно з Божими законами життя народів і людей у свободі й справедливості.
 
Коли поміж хлібом і свободою народ обирає хліб, він зрештою втрачає все, в тому числі і хліб. Якщо народ обирає свободу, він матиме хліб, вирощений ним самим і ніким не відібраний.
 
Завершенням національно-визвольної революції має бути відбудова і закріплення Української Самостійної Соборної Держави. Передумовою до відновлення самостійного державного життя є знищення на українських землях совєтської влади, її органів і силових інструментів, знищення комуністичної партії і системи, усунення з України всіх сил, які захищають російський імперіалізм і протиставляються самостійницьким змаганням.
 
Йдучи непохитно випробуваним шляхом, ОУН та цілий визвольний фронт українського народу мають дійти до великої мети — до визволення України і створення незалежної Української Держави.
 
Наша боротьба — це щось більше, ніж сама національна боротьба, бо наш ідеал свободи — це ідеал всіх вільних людей.
 
Комунізм цілком противний духові української нації.
 
Ні на що не здадуться навіть найкращі нагоди й готовність допомогти, якщо сама нація не виборює й не кує своєї долі власною боротьбою.
 
Хто будує на невластивих для нашого ґрунту світоглядових підвалинах, той, навіть при добрій волі й найкращих змаганнях, не поставить нічого тривкого, тільки помножить руїни.
 
В усякій боротьбі і в усякій розумній політиці сенс полягає в тому, щоб, жертвуючи малим, частинними позиціями і вартостями, здобути головну мету. В цьому полягає всяка перемога, виграш. А пожертвувані, втрачені вартості — це ціна перемоги. Що більша мета, що тяжче змагання — то більші бувають жертви.
 
Розділені кордоном смерті, але з'єднані зв'язком віри, ідеї і любові — живі та померлі можуть собі взаємно помагати перед Богом І через Бога.
 
З москалями нема спільної мови.
 
Хоч які великі жертви — боротьба конечна.
 
Віра найбільше скріплює сили душі.
 
Найважливіша справа — здобути безпосередній вплив, включити у нашу боротьбу найбільшу і найвартіснішу їх частину. Тому за об'єкт своєї політичної праці беремо усю народну масу.
 
Всі течії і групи, які в основу визвольних змагань кладуть орієнтацію на допомогу західних держав, і до їхньої політики хотіли б достосовувати українську політику — йдуть безвиглядними манівцями.
 
Наша перемога — це перемога нашої ідеї, повне її здійснення. Наш обов'язок — зробити самим найбільше, скільки стане наших сил, одночасно докласти старань, щоб і інші робили якнайбільше.
 
Революційне змагання — це національна боротьба в площині духовності, культури, боротьба суспільно-політична й мілітарна, за повне знищення існуючого стану, його змісту й за побудову цілком нового, під кожним оглядом кращого стану, який відповідає потребам і бажанням українського народу.

 
І що знаменно і визиває величезний подив і  задоволення , що пророцтво Степана Бандере про те, що привітання українців : Слава Україні! і Героям Слава! будуть вживати  міліони українців. І тепер бачимо ,що ці сокраментальні  слова Степана Бандери   стали для нинішнього покоління закликом до боротьби за свою свободу. Слава Україні! Героям Слава!
sandorka [23.08.2014] | Просмотров: 1494

2 3 4 5
 Рейтинг: 31.4/30

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить