для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Проти течії


Проти течії
Україну охопила ейфорія- оголошено про розпад парламентської коаліції. Скоріше за все, вже в найближчі дні будуть оголошені позачергові вибори до ВРУ.
 
Це одна з базисних вимог Майдану і невід'ємна частина оновлення влади, очищення її від великої частини депутатів, які були не обрані, а поставлені туди режимом Януковича.
 
Це шанс створити нову, проукраїнську більшість, без "тяжолого комуністічєского наслєдія".
 
Це можливість побачити в парламенті хоча б частину нових обличь, які з'явилися з реальними справами в ім'я України під час та після Майдану.
 
Але.
 
Всі прекрасно розуміють, що про роботу нинішнього складу ВРУ вже можна забути. Виборча гонка у нас завжди проводиться за правилом "Всі проти всіх" і майбутня кампанія не стане виключенням. Залишити в такий доленосний час Україну без парламенту занадто ризиковано.
 
Не тіште себе ілюзіями, щодо повного зникнення фракції Партії рецидивістів. Корупційні механізми, в т.ч. і у виборчих технологіях, в Україні не те що не подолані, а навіть не зроблена спроба їх викорінити.
 
Схід збанкрутував, люди рахують копійки, а значний вплив ПР в тих регіонах нікуди не подівся.
Київ навіть не доклав зусилль, щоб реально відсторонити від політичного впливу, а ще краще- посадити одіозних керманичів ПР, які розвалювали українську державність і продовжують робити це зараз.
 
Голоси лохтората пацани будуть купувати за копійки. Так, зі зброєю в руках вступати до лав ДНР там вже бажаючих нема, але треба визнавати відверто- латентний сепаратизм там нікуди не подівся, хоча його електоральна частка значно скоротилася.
 
На глибоке переконання автора ‪‎Порошенко‬ зробив занадто мало для підвищення ефективності роботи нинішнього складу парламенту. Можна було щільніше працювати з коаліцією. Регулярно проводити збори коаліції за участю представника Президента, або навіть його самого.
Шукати інші механізми взаємодії.
 
Проти України ведеться пряма воєнна агресія. Вже 4,5 місяці. За цей період ВРУ занадто часто "простоювала". Зрозуміло, що тому були і об'єктивні причини- наявність ПР і КПУ.
Але чи достатньо зробив Порошенко для того, щоб не кулаками "свободівців", а силою Закону викинути комуняк з політичного сьогодення країни? Чи достатньо зробили правоохоронні органи, щоб присікти відверто антиукраїнську діяльність осередків ПР в Криму, в Донбасі? Точно, ні.
 
Чи достатньо зробив Порошенко по лінії виконавчої влади щоб забезпечити чіткий механізм функціонування ЗС, МО для ведення війни на Сході? Ні!!!
 
Наші перемоги- це праця волонтерів, хоробрість рядових бійців, частини командирів середньої ланки і одиниць генералів. Плюс низькі морально-вольові якості ворога.
Після 4,5 місяців війни МО зробила злочинно мало для обороноздатності країни. Повідомлення про те, що добровольчі батальйони не озброюються МО і МВС, про те, що логістика ще занадто слабка, про те, що частина командирів на рівні бригад, штабу АТО і навіть Генштабу відверто працюють на ворога, зашкалює.
І ці свідчення йдуть не від нас, диванних стратегів, а від людей з передової, від найвідоміших волонтерів, яким можна довіряти. Це не пов'язано напряму з питанням перевиборів, але яскраво характеризує слабкість виконавчої команди Президента. І не Рада в цьому винувата.
 
Для всіх очевидним є факт ведення проти України війни і необхідність оголошення воєнного стану в окремих районах Донбасу. Одніє з головних мотивації відсутності такого рішення за Порошенком- "неможливість проведення виборів під час такого стану".
 
Й****** ть, Петро Олексійович! Ми воюємо за збереження України чи за можливість проведення виборів!?
Невже не можна було домовитися про розпад коаліції відразу після зачистки Донбасу від терористів!? Принаймні після звільнення головних міст- Луганська і Донецька!? Ви анонсуєте військові паради і перевибори в той час, коли сотні наших бійців гинуть у двох "котлах" на кордоні з Росією!?
 
Чи зміг би зробити все вищезазначене Порошенко? Спробувати варто було б.
Але останнє "але" вбиває попереднє.
 
Він прийшов до влади без серйозної власної команди. Значна частина людей, які привели його до президентства- випадкові персонажі, на яких клейма ніде ставити. Більшість з них непогано почувалися за режиму межигірського Зека.
 
Перевибори до ВРУ- це лише частково його намір оновити владу під тиском громадської думки, це скоріше спроба Петра Порошенка наростити власний вплив через входження в парламент своєї політсили- "Солідарність".
Дивно, що мертва, заморожена партія, в якій люди не змогли б назвати і трьох лідерів, має електоральну підтримку 20-23%.
 
Перевибори- це зло для України. Але це менше зло, ніж їх відсутність.
 
Готуємося до перевиборів. Найголовніших в новітній історії України. Традиційно...
 
©ЦЗ
© Singelschucher [24.07.2014] | Просмотров: 2465
Метки: #Порошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.3/57

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook