для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Годинник


Годинник

Сталося таке в ніч на п'ятницю - напало на мене безсоння. Аби закохалась, чи творчі муки, чи терміновий звіт. Так ні –тільки  через один комeнт М.Орлової до IМХО  Клапейрона «Чекаємо чесних новин».  У колишнього  кандидата в президенти В.Коновалюка часи за 110 тисяч євро. Ну чому до біса здались мені саме тi часи? Да  за їх статками - це мiзер! I не рахувала я до якого муфусаїлового вiку мені потрібно дожити, щоб на цей клятий годинник заробити (це пан Аргум гарно робить). I не заздрила, боже збав, бо не божевільна, навпаки, лікар у ДД.
  Ба-а... А може саме тому, що лікар? Бо лікар, якщо бачить щось хворобливе, починає шукати причину i турбуватися станом пацієнта. От i почала я розмiрковувати. Що таке годинник? Це річ функція якої показувати час.
А може така дорога штуковина щось більше має робити? Наприклад, як у Джеймса Бонда - одночасно може перетворюватися на машину-лiтак-пiдводний човен-красиву дівчину?A може цей годинник здійснює якийсь  інший вiдлiк часу - ну, тобто, реально пройшла година, а на ньому тільки секунда? I буде власник цього годинника жити в іншому вимiрi, i буде це вже не В.Коновалюк, а якийсь Дункан Макладюк якому все  «пох…й“. (Хоча, здається, усi вони там у  ВР  «Макладюки», що живуть в iншому вимiрi  вiчнi i невмирущi, i яким все, крiм власних грошей, «по-х…й»).
A може тому, що по спiвчзвучностi пригадалось  оповiдання дитячого письменника Л.Пантелєєва ( автора вiдомої  колись повiстi „Республiка ШКIД“) – «Часы»? Там шкет-безпритульник Котька в не дуже чесний спосiб отримав вiд не дуже тверзового дядечки золотий годинник. Але по мiрi того як налагоджувaлось щасливе дитинство, все бiльш мучила Котьку совiсть. Оповідання закiнчилось хеппiендом - у несподiваний спoсiб годинник було повернено власнику. А ще чомусь пригадалась американська дiвчинка Рейчел Беквiс, котра просила не дарувати їй подарунків, щоб на ці кошти допомогти вирішувати проблему питної води в Африці. А ще - наші дітлахи i пенсіонери, які з кишенькових грошей и з кишенькових пенсій надсилали СМС на 565.
  З поглибленням нiчної темряви  в уявi почали з'являтись страхтливi картини коридорiв i палат мунiцiпальних лiкарень…
  Боже! Безсоння погрожувало перехiдом в хронiчну форму, а вiдповiдi все не було. I раптом … а може  ключ до вiдповiдi це  химера за назвою «совiсть» яка була у шкета Котьки, американської дiвчинки, у наших дiтлахiв i старих i ще у багатьох українців, яка геть вiдсутня у депутатiв.Таке враження, що душу з совiстю вони мiняють на депутатьский мандат безсормностi i  цинiзму.
  Маргарита, ти ще просиш Воланда не подавати Фридi хустинку?
© Жужа Иванова [07.06.2014] | Просмотров: 3727

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.2/62

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook