для старых юзеров
помнить
uk [ru]

На Русанівці революційна ситуація


На Русанівці революційна ситуація
10 листопада 2009 року на Русанівці сталася надзвичайна подія - спроба Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району м. Києва (далі - КП УЗН Дніпровського району) знищити зелені насадження на бул. Давидова.
 
Зі слів мешканців, у цей день о 10 год. ранку бригада під керівництвом начальника дільниці малої механізації КП УЗН Дніпровського району на двох машинах із номерами 195-28-АА та 198-45-КА почала вирубку дерев зеленої зони на нашому бульварі з боку мосту на Лівобережний масив. Мешканці завадили повному знищенню зеленої зони бульвару, але його працівниками встигли знищити 4 дерева і до десятка пошкодити.
 
На місце прибув наряд міліції і за наполяганням мешканців старшим дільничним міліціонером було складено відповідний акт. На прохання мешканців пред’явити належні документи щодо правочинності проведення цих робіт, їх керівник посилався на дозвіл від 08.12.2008 № 157, але чомусь нікому не давав з ним ознайомитися. При цьому він голослівно наголошував, що роботи проводяться з вирубки 175 дерев, які мають 80 років, за наявності начебто всіх необхідних дозволів та в рамках благоустрою Дніпровського району. Вражає невігластво цього керівника, адже навіть за кільцями знищених дерев їх вік коливається в межах 20 років. Директор КП УЗН Дніпровського району Сірош О.М. пояснювала обуреним мешканцям такі дії проведенням реконструкції бульвару, але чомусь не могла надати чітких пояснень та підстав для цього.
 
Обурені жителі склали листа з 212 підписами і делегація русанівців на чолі з керівництвом органу самоорганізації населення “Комітет мікрорайону “Русанівка” терміново рушила до Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Лише завдяки втручанню її голови Мисовської О.Ю. за результатами термінової зустрічі делегації русанівців з нею в цей же день вдалося припинити вказані дії. На цьому перший акт подій вирішився на нашу користь і, що мене особисто порадувало, наш ОСН “Комітет мікрорайону “Русанівка” (далі – Комітет) був на висоті.
 
Події на бульварі знову виявили небайдужість жителів Русанівки і прямо на очах відбувається нечувана досі консолідація наших мешканців навколо захисту свого середовища проживання. Майдан ... повертається і їм стає п’ятачок бульвару, де були знищені дерева. Люди, не побоюся цих слів, рвуться в бій і варварам від влади дуже хочу нагадати просту істину – небайдужих не зламати. Адже це один з уроків Помаранчевої революції, про яку всі начебто забули або не хочуть згадувати.
 
А 13 листопада взагалі відбулася унікальна самоорганізація громадян – люди самі зібралися біля палаток, визначили час мітингу і на нього запросили наших керівників. Виступ голови Комітету Андрія Нєстєркова мешканці слухали з ентузіазмом і виявили бажання захищатися разом з Комітетом. Більш того, люди самі пропонують організувати суботник і за свої кошти посадити нові дерева на місці знищених. Я не можу пригадати щось подібного за останній час.
 
Зараз «на ура» пройшов за підтримки Комітету збір підписів стосовно ініціювання в порядку місцевої ініціативи внесення на розгляд Київради питання щодо скасування розпорядження КМДА від 09.09.2009 № 1017 «Про реконструкцію бульвару Олексія Давидова у Дніпровському районі». Бульвар став черговою «гарячою точкою» на Русанівці і люди палко підтримують нашу пропозицію щодо збору підписів вже за ініціювання внесення на розгляд Київради питання, яке дозволило б остаточно припинити спроби влади щодо ініціювання різноманітних забудов та реконструкцій території нашого масиву. А саме щодо запровадження мораторію на прийняття рішень з планування, забудови та реконструкції мікрорайону та його окремих об’єктів. Безумовно, зібрати підписи для Комітету зараз не проблема, але остаточно рішення прийматимуть міські депутати і тут нас очікують відомі всім проблеми. Єдино, що можна сказати - ми будемо робити все можливе на виконання волі наших мешканців, а далі побачимо, який буде результат.
 
Нам важко, але радує така активність русанівців. Лише разом ми зможемо не дати нас знищити і перемогти загарбників, хто би ним не був. В єднанні – наша сила і русанівці її демонструють. Але не відмовляться і від підтримки жителів інших мікрорайонів столиці.
 
Автор - Олександр Чунаєв, заступник голови ОСН “Комітет мікрорайону “Русанівка”

Политикантроп,        http://politikan.com.ua/2/0/0/10569.htm
© E.O. [18.11.2009] | Просмотров: 2945

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.2/12

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook